Gmail-tilin tyhjentäminen mistä tahansa tarpeettomasta

Vuonna 2004 Gmailin gigatavu ilmaisen tallennustilan näytti olevan satu. Kukaan ei olisi ajatellut, että tällainen valtava laatikko olisi koskaan puhdistettava. Tänään myymälä on kasvanut 15-kertaiseksi, mutta halu poistaa tuhansia kirjeitä monilta meistä ei jätä.

Ongelmana ei ole käytettävissä oleva tila, vaan lukemattomissa lukemattomissa ja yksinkertaisesti tarpeettomissa viesteissä. Saapuvan luettelon tarkistaminen muuttuu kidutukseksi, ja tarrojen haku ja järjestelmä tulevat hyödyttömiksi.

Gmail-ruutuun voi silti antaa toisen elämän.

Poista kaikki sähköpostit

Ensimmäinen vaihe on postilaatikon puhdistaminen. Aluksi on toivottavaa tehdä varmuuskopio koko laatikosta käyttämällä Google Data Export -työkalua. Sitten se voidaan avata sähköpostisovelluksen kautta, esimerkiksi Mozilla Thunderbird. Laitteen säilytys voi kestää useita tunteja tai jopa päiviä – riippuu sen tilavuudesta. Prosessi kuitenkin suoritetaan Googlen palvelimilla, joten sinun ei tarvitse pitää tietokonetta käynnissä.

Voit myös siirtää hyödyllisimmät ja välttämättömät viestit toiseen tiliin työpöydän sähköpostiasiakkaiden kautta POP: n tai IMAP: n kautta.

Ole varovainen! Lifehaker ei ole vastuussa tärkeistä kirjaimista, joita voit vahingossa poistaa.

Kuinka poistaa kaikki sähköpostit Gmailista

Sähköpostin poistaminen on itsestään selkeä prosessi. Siirry Gmail-sivulle, jossa on kaikki viestit, tarkasta vastaava ruutu vasemmassa yläkulmassa ja napsauta oikeanpuoleista “Valitse kaikki ketjut Kaikkiin viesteihin”. ” Tämän jälkeen sinun tarvitsee vain napsauttaa korin kuvaketta ja vahvistaa toiminnon.

Kirjeet ovat korissa, saatavilla vasemmalla olevasta valikosta. Siirry siihen ja klikkaa “Tyhjennä roskakori”. Tarkista myös roskapostikansio varmistaaksesi, että tilisi on nyt täysin puhdas.

Poista tarpeettomat yhteystiedot

Gmail tallentaa itsenäisesti henkilöitä, joiden kanssa olet. Tämä on suuri lisäpalvelua, mutta tässä on haittapuoli: jos huolehdit huolimattomasti, yhteysluettelo voi muuttua sotkuiseksi kasaan. Melko odottamattomasti Android-älypuhelimen puhelinluettelossa saattaa näkyä henkilö, jolle kirjoitit vain kerran ja vielä 10 vuotta sitten.

Tällöin kaikki on hieman monimutkaisempi kuin kirjaimilla, koska yhteystiedot synkronoidaan eri Google-palveluiden välillä. Ihannetapauksessa sinun on poistettava kaikki hyödyttömät sähköpostiosoitteet, tallennettava tärkeät osoitteet ja ei vaikuta puhelinnumeroihin.

Kuinka poistaa ei-toivotut yhteystiedot Gmailista

Aloita yhteystietosivulta, toinen “Lisää” -välilehden “Muut yhteystiedot” -luokasta. Gmailissa voi olla suosittuja, kun kirjoitat postiosoitetta, mutta et itse lisää niitä yhteystietoihin. Valitse kaikki tarpeettomat ihmiset merkitsemällä ne, napsauta oikeassa yläkulmassa olevaa kolmipistekuvaketta ja valitse sitten Poista. Voit myös tarkistaa kaksoiskappaleiden “Yhteystietoja” -välilehden.

Sen jälkeen kannattaa käydä läpi pääyhteystietoluettelo käsin ja viimeistellä aloitettu. Jos haluat, että luetteloa ei enää päivitetä automaattisesti, siirry Gmail-asetusten Yleiset-välilehteen ja valitse vaihtoehto “Älä lisää yhteystietoja automaattisesti” vieressä “Automaattiset täyttöyhteydet” vieressä.

Aloita tyhjästä

Jäljellä on vielä valmistautua tuleviin kirjeenvaihdoksiin ja ehkäistä ne mahdollisuuksien mukaan. Ole varovainen, kun jätät laatikon seuraavaan nukkepalveluun. Jos on liian myöhäistä ja postisi on ilmestynyt satoja yrityksiä, voit harkita uuden Google-tilin luomista. Halutessasi vanhoja viestejä voidaan siirtää käyttämällä edellä mainittuja POP- ja IMAP-protokollia.

On tärkeää tietää, että Gmail-osoitteita ei lasketa. Postit, jotka lähetetään [suojattuina sähköpostitse suojattuina] ja [sähköpostiosoitetut] osoitteet, saapuvat samaan ruutuun. Siksi, kun tilat palveluihin, jotka eivät ole kovin tärkeitä, kirjoita osoite samaan paikkaan. Joten voit nopeasti lajitella erilaisia ​​uutiskirjeitä ja poistaa ne.

Gmailin sähköpostien käsittely

On suositeltavaa puhdistaa laatikko säännöllisesti yli muutaman kuukauden vanhoista kirjaimista. Jos kirjoitat hakupalkkiin older_than: 1y, Gmail näyttää kaikki vastaanotetut sähköpostit yli vuosi sitten. Voit myös tehdä tämän esimerkiksi kuukausien aikana: tässä tapauksessa sinun on vaihdettava kirjain y on m. Lisää tiimi hakukyselyyn on: merkityksetön, jättää pois merkinnät, jotka on merkitty “Tärkeää” luettelosta. Täydellinen luettelo hakukomennoista on saatavissa ohjeosasta.

Gmail tekee hyvää työtä sähköpostien järjestämisessä asettamalla Saapuneet-kansion. Voit tehdä tämän napsauttamalla oikealla olevaa vaihteistoa ja napsauttamalla vastaavaa painiketta. Jos palvelu lähettää viestin väärään luokkaan, vedä se manuaalisesti haluamaasi: Gmail muistaa valintasi eikä tee enää virheitä.

Loading...