Как да изберем таблица за първокласник

Няма да говорим за това, какви мебели са в училището – тук нямате нищо общо с това, но тук е да се осигури удобно място за учене у дома – съвсем. Всичко тук е важно, от съотношението на височината на масата и стола към цвета на мебелите. Прочетете как да изберете правилното обзавеждане за детето, за да поддържате правилната поза и добро виждане.

Разделени от компютъра

Въпреки факта, че някои ученически задачи трябва да се изпълняват на компютъра, една компютърна маса не е достатъчна за домашните дейности на детето.

Първо, често няма достатъчно място на компютърната маса за учебници и преносими компютри, така че детето да се чувства неудобно да изпълнява писмени уроци.

На второ място, децата бързо се разсейват и включеният компютър ще се превърне в пречка за учене, а не за помощ.

Така че, за да изпълнява писмени задачи, четене и рисуване, детето се нуждае от отделна маса, която е най-добре поставена на най-светлото място в стаята, където детето може да работи в естествена светлина.

Правилно съотношение на височината

Правилната височина на масата и стола зависи от възрастта и височината на детето. За първокласник (6-7 години) с височина около 110-120 см, е по-добре да купите маса с височина 52 см, а стол – 32 см.

Ако височината на детето е 121-130 см, височината на масата трябва да бъде 57 см, а столът – 35 см. По аналогия можете да изчислите височината на масата и стола за по-високи деца.

Ако детето е по-висока от 10 см, се прибавя към височината на маса от 5 см и височина от един стол – 3 cm Тоест, ако височината от 140 см, височината на масата трябва да бъде 57 + 5 = 62 см, а изпражненията. – 35 + 3 = 38 см ,

Въпреки тези цифри, все още е по-добре да отидете за мебели с детето. Взимайки масата и стола във височина, ще седнете детето и ще проверите дали това е наистина удобно за него.

  16 приложения, които помагат за здравето

Ето някои показатели за удобни мебели:

  • ако краката са наклонени под прав ъгъл, краката трябва да стоят напълно на пода;
  • Между коленете и горната част на масата трябва да бъде разстояние от около 10-15 см;
  • плота на масата трябва да бъде на нивото на слънчевия сплит на детето;
  • ако детето сложи лакът на плота, върхът на средния пръст трябва да достигне външния ъгъл на окото;
  • когато детето е близо до масата, лакът му трябва да е на 2-5 см под плота.

Ясно е, че децата растат бързо и не винаги имат възможност да купуват нови мебели. В този случай е по-добре веднага да купите маса и стол с регулируема височина. Така, докато растат, ще можете да осигурите на детето удобна позиция на масата, като просто завъртите краката.

Изберете таблица по ширина и цвят

Най-често се продават маси с права маса, но ако намерите маса с леко наклонено покритие, по-добре е да я купите. Наклонената маса, подобно на старите училищни бюра, улеснява работата на очите.

Въпреки това наклонената плоча на масата е идеално заменена от стойка за отворени учебници. По време на четене учебникът трябва да бъде под ъгъл 30-40 °.

Достатъчно ширина на маса – 1 m или повече, дълбочината – 60 см можете да си купите бюро с чекмеджета под мивката, тъй като ще бъде удобно да се съхранява учебници, тетрадки и пособия за писане, но под масата трябва да остане пространство от най-малко 50 × 50 cm удобно. беше да сложи краката си.

Що се отнася до цвета, по-добре е да изберете светли зелени тонове, както и праскова, бежовата, сметаната и естественото дърво. Във всеки случай, не вземайте прекалено ярки мебели – това е лошо за способността да се концентрирате.

  Орален секс е опасно за оралното здраве

Така че, вдигнахте масата, е време да продължите да избирате стол.

Дълбочина и гърба на изпражненията

По-горе, вече пишех за идеалното съотношение на височината на мебелите, така че да можете да изберете удобен стол във височина. Въпреки това височината не е всичко, което си заслужава да се обмисли при закупуването му.

Дълбочината на стола трябва да е такава, че детето да се докосва до задната част на стола, но колената му не докосват ръба на седалката. Най-добре е да вземете стол с дълбочина 2/3 от дължината на бедрото.

Гърбът трябва да е достатъчно висок и да е фиксиран под прав ъгъл, така че детето да може да седи върху него, без да се навежда назад.

Столът не трябва да се люлее, така че е по-добре да не купувате дете, люлеещо се в офиса; вземете един стол на четири крака, който здраво стои на пода. Освен това, седалката не трябва да е прекалено мека, за да предотврати падането на детето.

Ако не можете да намерите един стол, който спира на детето ще бъде здраво по земята, направи люлка под масата на крака, свити под прав или тъп ъгъл, а не обесване или стои на пръсти. Широчината на стойката трябва да бъде не по-малка от дължината на стъпалото.

Правилна поза

Дори ако сте купили детето на най-удобните мебели, той все още може да седи грешно, разваляйки позата му. Ето защо от самото начало е важно да го пригодите на правилната позиция.

За да се намали напрежението в мускулите в класната стая, можете леко да наклоните тялото и главата напред, но това е невъзможно да се опре на контра гърдата – между масата и гърдите трябва да е на разстояние от 5 см (свободно преминава ръката си).

  Как да се научим да плуваме за 3 урока

Раменете трябва да бъдат отпуснати и на същото ниво. Позицията на гърба е права. Обърнете внимание, че детето не се огъва над повърхността на масата: от очите до масата, поддържайте разстояние най-малко 30 см.

Що се отнася до положението на краката, те не трябва да падат под стола или да висят във въздуха. Коленете трябва да се наведат в прави или тъп ъгъл, а краката – напълно да стоят на пода.

Ако учите детето да седне правилно, дори неудобните мебели, които могат да стигнат до него в училище, няма да имат голямо влияние върху позата и следователно върху работата на вътрешните органи и зрителната острота.

Е, последната: без значение колко удобно е мебелите, не можете да поддържате статична позиция дълго време. Уверете се, че на всеки 30-40 минути детето прави почивки. 10-15 минути проста гимнастика или игри на открито са достатъчни за загряване, а навикът да се повтаря и затопля периодично ще бъде полезен за него в бъдеще.

Основното нещо е да запомните, че здравето на детето наистина зависи от правилно подбраните мебели и правилната поза. По-добре е веднага да се погрижите за това, отколкото да третирате кривината на гръбначния стълб и да купувате очила или контактни лещи.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤