12 glupih mitova o djevičanstvu

1. Djevica je samo u djevojčicama

Ne, nije. Iako se zapravo ljudi još nisu dogovorili o tome kako razmotriti djevičanstvo, zato razumiju tu riječ na različite načine. U širem smislu, djevičanstvo je stanje u kojem osoba nije imala seksualno iskustvo (podsjećamo vas da seks nije samo vaginalni, a to je i dalje seks). To se događa u oba spola.

Ono što se naziva djevičanstvo u žena – himen, u znanstvenom himenom.

2. Himen je film s malom rupom

Himen je mali komad vezivnog tkiva, koji djelomično zatvara lumen vagine. Nečiji himen je gušći i veći, netko nije dovoljno zamjetljiv, kao da nije tamo. Može izgledati drugačije na različite načine. Evo kako Švedska udruga za seksualno obrazovanjeVaginalna korona. .

mitovi o djevičanstvu: pljuvačka

U rijetkim slučajevima, film pokriva cijelu vaginu, ali to je patologija koja zahtijeva kirurško liječenje.

Zašto treba himen, nitko ne zna. Postoji hipoteza da film štiti žensku mikroflora prije puberteta.

Usput, himen ne nestaje nigdje i ne raspada odmah nakon seksa. Ostaci ostaju na sluznici nakon pojave seksualne aktivnosti, ali žene ne primjećuju što je tamo s ovim omotom.

3. Djevica se može izgubiti tijekom igranja sportova

Ne, nije. Sport je sport, seks je seks. Možete kombinirati, ali to je amater.

Neki sportovi mogu pomoći da se protežu himenIma li uvijek seks prvi put? , tako da kod prvog seksualnog kontakta neće biti neugodnih osjeta ili krvi, ali to je isključivo anatomska značajka.

Osim toga, ne jamči se da ako je djevojka učinila mnogo, recimo, gimnastiku ili jahanje, ona zapravo ne osjeća neugodne osjećaje tijekom prvog seksa.

Momci također imaju nešto što može odrediti djevičanstvo

Ne, ništa takvo nije za ljude. Odrediti će se morati oslanjati na riječi samog čovjeka.

  Kako povećati rast nakon 25 godina

5. Nakon prvog seksa ne možete zatrudnjeti

Ovo je mit. Himen nije kontraceptiv. I bez obzira koliko puta imate seks. Koncepcija ne ovisi o tome, već o dostupnosti zrelog jaja i sperme. Više o tome, napisali smo u članku o mitovima povezanim s zaštitom.

Ako ne planirate dijete, morate u svakom trenutku biti zaštićeni.

6. Prvi seks utječe na ostatak života

Netko je doista utjecao, ali nije nužno.

Prvi put se događa, uključujući seks. Naravno, ako je iskustvo bilo traumatsko, to može negativno utjecati na cijeli intimni život. Ako ozljede i nevolje nisu, onda sretno možete sjetiti prvi seks. Ili se uopće ne sjećam ako to ne isplati.

7. To je strašno bolno i bit će mnogo krvi

Ne uvijek. Kao što smo već objasnili, žene imaju himen. Ovo je elastični film, ali ako se prenosi, to će prsnuti. Bol ovisi o strukturi filma, o osobnoj percepciji boli i o općenitoj spremnosti na seks.

Uzbuđivanje i dovoljna količina podmazivanja pomažu smanjiti bol.

Nakon prvog spola, krvarenje se ne događa svima. Ovisi o strukturi himena, njegovoj elastičnosti, ponovo podmazivanju i uzbuđenju. Možda će biti tako malo krvi da neće ni biti vidljiva.

Samo teški krvarenje nije norma. Ako se ne zaustavi u roku od 24 sata, trebali biste vidjeti liječnika.

8. Prvi seks ne možete koristiti kondom

Djevica jedan od partnera nije povezana s potrebom korištenja kontracepcije. Kondom – pristupačan i pouzdan alat, ako se pravilno koristi. Čak i ako oba partnera prije nisu imali seks.

9. Djevice ne može posjetiti ginekolog

Možeš. Ako postoje pritužbe, morate otići liječniku. Liječnik će pregledati posebne alate i ništa neće naštetiti.

Pleva nije jamstvo zaštite od bolesti. Naravno, neće se pojaviti oni koji se seksualno prenose. Ali postoji mnogo ginekoloških problema koji nisu vezani uz seks, od banalnog dlake ili bolnog razdoblja do neoplazme unutarnjih organa.

  Kako razviti fleksibilnost gornjeg dijela leđa i zašto je to potrebno

Čak i ako nema nikakvih pritužbi, trebalo bi provesti redovite preglede nakon početka menstruacije i prije početka seksualne aktivnosti bilo bi lijepo konzultirati se o kontracepciji.

Djevice ne bi trebale koristiti tampone

U većini slučajeva, himen ne pokriva vaginu toliko da ne možete koristiti tampon. Za menstruaciju možete uzeti higijenske proizvode male veličine, a ako postoje sumnje – posjetite ginekologa i razjasnite pitanje o tamponima.

No, koristeći tampon može pomoći da se proteže himen, tako da prvi seks može biti manje bolanJe li seks bolan prvi put? .

11. Nakon prvog spola, osoba izgleda drugačije

mitovi o djevičanosti: prvi seks

Oni također kažu da hod promjena i posebna svjetlost pojavljuje u očima (ili nestaje).

Ako je osoba zaljubljena i počela se seksati, može se mijenjati prema van, sve do hoda. To je zbog općeg emocionalnog stanja, a ne samo zbog činjenice da je seks općenito bio.

Za definiranje izvana, od djevice ili djevice se razlikuje od svih ostalih, to je nemoguće, možete pogoditi (ali samo dvije opcije).

12. Djevica mora biti izgubljena do neke dobi (ili poslije)

Ovo je uobičajena instalacija, koja nema osnovu. Dob i djevičanstvo odnose se samo u smislu da prerano započinjanje seksualne aktivnosti ima negativan utjecaj na zdravlje.

U ostatku, što i kada se radi sa vašim seksualnim životom, osoba odluči. Ako mu je udobnije ostati djevica ili djevica, neka ostane dok ne odluči da je spreman promijeniti svoj status.

Odredite kada, kako i pod kojim uvjetima to će se dogoditi. Svaka tvrdnja da je “toliko dugo nemoguće” – totalna ludost. Štoviše, ne možete slušati ultimatume poput “imate dva tjedna da odlučite, ili odlazim”. To je već prisiljavanje na seks, takav je pritisak neprihvatljiv.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top