A 10 legfontosabb jelszókezelő a Lifehacker verziója szerint

A jelszónak összetettnek és különbözőnek kell lennie. A szabály követéséhez azonban használnia kell a jelszókezelőt. A különböző szolgáltatásokra vonatkozó összes adat tárolódik benne. Ez bármilyen összetett kulcsot generál. A Lifehacker összegyűjtötte a legfontosabb jelszópultokat, amelyek segítenek a fiókok védelmében.

1. LastPass

emelvény: Web, Android, iOS, macOS, Windows.

Amikor számítógépre telepíti a számítógépet, a rendszer kéri a bővítmény bővítéséhez a jelszavak tárolását a böngészőben. Az okostelefonok és táblagépek esetében vannak ügyfelek az alkalmazásboltokban.

Az adatok titkosításra és dekódolásra kerülnek az eszköz szintjén. A fő jelszó és a titkosítási kulcsokhoz való hozzáférés még a legmagasabb LastPass-ban sem elérhető. Megoszthatja a jelszavakat a kollégákkal és a szeretteikkel, ha úgy dönt, hogy látják-e magát a kódot, vagy csak egy bizonyos időre férnek hozzá a szolgáltatáshoz. A LastPass maga engedélyezi a felhasználót a mentett jelszóval rendelkező webhelyek számára.

2. Dashlane

emelvény: Web, Android, iOS, macOS, Windows.

A telepítés után a Dashlane ellenőrizni fogja az adatbázist, és ha gyenge, ismétlődő vagy sérült jelszót talált, akkor felkéri Önt, hogy cserélje le. Ha az Ön által használt webhelyet feltörték, a kezelő figyelmezteti Önt. Ezenkívül a Dashlane-ban tárolhat bankkártyát és fiókadatokat, valamint az online áruházakban végzett vásárlásokat.

3. 1Passzword

emelvény: Android, iOS, macOS, Windows.

A hálózathoz való csatlakozás nélkül is képes dolgozni, és szinkronizálni a tárolást hálózati mappákon, Wi-Fi vagy “felhők” (Dropbox és iCloud) segítségével. Beállíthatja a hozzáférést más felhasználók számára, vagy megadhatja a megbízható kapcsolatokat.

A menedzser Windows és macOS operációs rendszereken működik. A népszerű böngészők kiterjesztései: Firefox, Opera, Chrome és Safari. Mobil alkalmazások az engedély megvásárlása után állnak rendelkezésre. Azonban 30 napos próbaidőszak van.

  9 ideiglenes e-mail szolgáltatás

4. RoboForm

emelvény: Android, iOS, macOS, Windows, Linux.

A Roboform nemcsak a jelszavakat menti el, hanem védelmet nyújt az adathalász támadásokkal szemben. Az alkalmazás megjegyzi, hogy a szolgáltatáshoz való helyes hivatkozás hogyan néz ki. És figyelmeztet a veszélyre, amikor engedélyt vagy fizetést ad meg. A RoboForm ingyenesen telepíthető mobil eszközökön. De a számítógéppel történő szinkronizálás csak az előfizetés kifizetése után lehetséges.

5. KeePass

emelvény: Android, iOS, macOS, Windows, Linux.

Ingyenes jelszókezelő nyílt forráskóddal. Az elavult megjelenés ellenére magas szintű biztonságot nyújt. Az alkalmazás hordozható verzióval rendelkezik, amely letölthető az USB flash meghajtóról anélkül, hogy számítógépre telepítené.

A KeePass nem szinkronizál. Átviheti az adatbázist egy flash meghajtóra vagy felhőfelhő tárolására különböző eszközökön lévő jelszavakhoz. Ha hordozható alkalmazást és adatbázist tárol a felhőben, akkor nincs szükség más szinkronizálásra.

6. Ragadós jelszó

emelvény: Android, iOS, macOS, Windows.

Az AVG víruskereső fejlesztőinek olyan kezelője, aki még régi formákból is képes rögzíteni az adatokat, és kezelheti az alkalmazásjelszavakat. Támogatja a közvetlen szinkronizálást Wi-Fi-n keresztül. Ne adjon hozzáférést a jelszavakhoz online, ami növeli a biztonság szintjét.

7. oneSafe

emelvény: Android, iOS, macOS, Windows.

Ez az alkalmazás kissé szélesebb funkciókkal rendelkezik, mint a többi jelszókezelő. A OneSafe lehetővé teszi a számítógépen található fájlokhoz való hozzáférést, és biztonsági másolatokat készít a cserélhető adathordozókon. A Decoy Safe funkció segít hamis számlák létrehozásában, így még ha az alkalmazás is feltörve van, a támadók nem kapják meg a helyes adatokat.

8. SafeInCloud

emelvény: Android, iOS, macOS, Windows.

A kezelő jelszavakat tárol a “felhő” alatt, amely szinkronizálást biztosít Windows, Mac, Android és iOS között a Yandex.Disk, a Google Drive, a OneDrive és a Dropbox segítségével. Biztonságos jelszavak létrehozásához az alkalmazás beépített generátorral rendelkezik. Integrálódik az összes népszerű böngészővel és az automatikus teljes mezővel, ami elkerüli a jelszavak másolását a kezelőtől.

9. Splikity

emelvény: Android, iOS, web.

Jól működik a funkciói, de nem kínál semmi újat. Működik a számítógépen és a mobileszközökön. Támogatja a népszerű böngészők és az automatikus szinkronizáció integrációját. A versenyelőnyökből ki lehet választani egy egyszerű felületet, amely a Splikity számára jó választás azok számára, akik korábban nem használták a jelszókezelőket.

10. Felülír

emelvény: Android, iOS, macOS, Windows.

Az Enpass két lehetőséget kínál az adatok tárolására: helyben a számítógépen és távolról a “felhő” alatt. Alapértelmezés szerint a jelszavak helyileg tárolódnak. De amikor a szinkronizálás be van kapcsolva, az adatokat titkosított formában küldi el a Dropbox, a Google Drive, a OneDrive és más tárolók segítségével.

Az Enpass-szal együtt egy jelszó generátort biztosít, amelyben kiválaszthatja a kód generálásának paramétereit (hosszúság és bizonyos szimbólumok használata). A generátor a jelszavak hozzáadásához beépül az ablakba, így gyorsan létrehozhat komplex kulcsokat különböző fiókokhoz.

Mi a választás: helyi vagy felhő tárolás

A jelszókezelők helyi adatokat tárolhatnak számítógépen vagy távolról egy felhőben. A felhő tárolási és szinkronizációs előnyei nyilvánvalóak: a jelszavak elérhetőek minden olyan eszközön, amelyen a kezelő telepítve van. A kockázat az, hogy ha a felhőszolgáltatás sérül, a jelszavak behatolók kezébe kerülnek.

El kell dönteni, mi a fontos: a maximális védelem az adatvesztés vagy a könnyű használat miatt.

A helyi tárolás biztonságosabb, de az eszközök közötti szinkronizálás hiánya sok kényelmetlenséget eredményezhet. Például elmentheti a jelszót a számítógépen lévő fiókból, és ha megpróbál bejelentkezni a telefonból, akkor nem fog tudni emlékezni a kulcsra.

A jelszókezelők iránti bizalmatlanságot az a tény okozza, hogy az összes kulcs megtalálható egy helyen. De a legtöbb felhasználó számára a biztonsági előnyök a kifinomult jelszavak számára meghaladják ezt a hátrányt.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top