Miért olyan szörnyűek a képek a Facebookon, és hogyan kerülhetők el?

Hogyan gyűlik össze a Facebook a képeket?

A Facebook hatalmas! A felhasználók naponta körülbelül 350 millió képet töltenek fel. Ez nagyon sok. Ezért a letöltött képeket tömörítik a méret csökkentése érdekében. Ennek eredményeként a kép minősége jelentősen szenvedhet. És miután a képed átkerült az egész interneten keresztül, letöltésre kerül, majd többször is letöltésre kerül a különböző szolgáltatásokba, nagyon szörnyű lehet.

Még a szöveg is kevésbé vonzó: zaj és elmosódottság jelennek meg, a betűkészlet szögletes lesz. Mit mondhatunk azokról a fényképekről, amelyek minősége döntő szerepet játszik a néző benyomásának formálásában?

Természetesen a helyzet csak akkor súlyosbodik, ha az egész ciklus “Letöltés – szerkesztés – feltöltés a Facebookra » többször megismételve. És ez folyamatosan történik az interneten:

 1. A Vasya valami vicceset mesél, készít screenshotot, és feltölti a Facebookra.
 2. Tanya aláírta a Vasyát a Facebook-on, és a Twitter nem kedvezett. Készít egy screenshotot a Wash postről, és betölti a Tumblr-be, hozzátéve egy megjegyzést.
 3. Dima egy screenshotot készít a Tumblr-ról, és elküldi Katyát a Facebook Messengeren keresztül.
 4. Katya viszont letölti ezt a képet, és feltölti a Facebook hírcsatornájára.

Ennek eredményeként többszörös tömörítés után a kép undorító lesz.

Természetesen a Facebook nem az egyetlen olyan webhely, amely tömöríti a képeket. Az Instagram, a Twitter, a Tumblr és szinte minden olyan webhely, ahol általában fotókat töltenek fel, bizonyos szintű tömörítést alkalmaz. Azonban a tömörítés a Facebook különösen könyörtelen! Ezenkívül a Facebook szintre tömörített kép, majd az Instagram szűrők által feldolgozott kép nagyobb lesz. Amikor később feltöltöd a Facebookra, a tömörítési folyamat megismétli és hozzáadja a melléktermékeket.

Amikor először tölt fel egy fotót, még mindig jól néz ki. De több embert költ, hogy egyik helyről a másikra költözzön, és hamarosan szemetet okoz. Minél több idő telik el, annál rosszabb lesz.

Mit lehet tenni ezzel kapcsolatban?

Sajnos a tömörítést nem tilthatja le a Facebookon. De csökkentheti a negatív hatást a saját Facebook eszközein, előkészítésén, mielőtt feltöltené a fotót vagy feltérképezné a Facebook szervereit.

  Fuchsia OS – egy új rendszer a Google-tól, amely lecseréli az Androidot

Használja a Facebook erejét

A tömörítés negatív hatásának csökkentéséhez használja az alábbi tanácsokat:

 • Fotók feltöltése legalább 2,048 képpontos szélességgel. A Facebook útmutató szerint a 2 048px a nagy felbontású képek ideális szélessége. A képeid továbbra is tömörítve lesznek. De ha kezdetben nagyobb felbontással vannak betöltve, akkor a tömörítés hatása nem lesz olyan érzékelhető. Ez a tanács jobban megfelel a fotóknak.
 • Hozzon létre kiváló minőségű albumokat. Amikor feltölt egy fotót a Facebookba, ellenőrizze a “Kiváló minőségű” elemet. Lehetővé teszi nagyobb méretű képek tárolását kisebb tömörítéssel.

Ha feltölt egy fotót a Facebookba, ellenőrizze a

 • A fedőlap fotóját vágja 851 × 315 képpontra. Ez a méret a Facebookon ajánlott.

Ha hajlandó egy kicsit több időt tölteni egy fénykép letöltéséhez a Facebookon, akkor tehetsz valami mást.

Ossza meg a fotó legjobb verzióját

Nem minden megosztott kép a sajátod. Néha csak valami szórakoztató vagy hasznos dolgot szeretne megosztani. Ha meg szeretné osztani az interneten található képet, tegye magát és másoknak egy szívességet – ossza meg a legjobb lehetőséget. Íme néhány módja ennek:

 • Közvetlen link megosztása. Ha a képet másik helyen találja, ossza meg a hivatkozást a képre, és ne töltsön le másolatot a számítógépről. Nem csak gyorsabb és könnyebb, de valószínűleg szebb. A legtöbb esetben a Facebook beilleszteni fogja a képet teljes méretben. Szinte minden kép az interneten, akkor gyorsan kap egy linket jobb kattintással, és válassza a “Copy Link”.
 • Töltse ki a fotót először a tárhelynek. Ha fényképet szeretne megosztani tömörítés nélkül, használja az alternatív tárhelyet (Flickr, Picasa, Photobucket, Fotki). Ha megoszt egy fotót egy másik tárhelyről, a Facebook a jobb minőségű verziót fogja beilleszteni.
 • Kérdezze a Google-t. Ha a megosztani kívánt kép már rossz minőségű, próbálja megtalálni a kép legjobb verzióját. A Google Képkereső lehetővé teszi, hogy a képeket közvetlen linkként kereshesse, vagy letöltheti a számítógépről.

Hogyan tölts fel fotókat a Facebookra anélkül, hogy elveszítené a minőségét: próbálja megtalálni a kép jobb változatát

 • Használja a Megosztás gombot. Ha megtalálja a “Megosztás” gombot a kép mellett, használja a képet, hogy elkerülje a kép ismételt tömörítését.

  Mit kell tudni a 4K felbontásban a PC-n

Bármelyik módon, amikor a Facebook-val foglalkozik, akkor szembe kell néznie a kép tömörítésével. Ha mégis úgy döntesz, hogy megoszthatja a képet, akkor általában van lehetőség arra, hogy jobb változatot találjon.

Megszünteti a rossz szokásokat, amikor a képekkel dolgozik

Nem minden technikailag elérhető eszköz érdemes használni. Például, a vertikális videó felvétele egy piros hang. Annak érdekében, hogy ne tegyél közzé a Facebookban a csúnya, tömörített képeket, meg kell szabadulnia bizonyos szokásoktól a fotókkal való munka során:

 • Kerülje a képek újratöltését a Facebookba. Ha a kép már létezik a Facebookon, próbáld meg nem letölteni, így újra letöltheti. Ha sok ember ezt az időt, akkor úgy válik, mintha egy törött telefonot játszana a képekhez. Vagy megtalálja az eredeti dokumentumot, vagy használja a Megosztás gombot.
 • Ne ossza meg a képernyőképeket az okostelefonnal. Az okostelefon képernyőképe rosszul fog megjelenni a Facebookon történő feltöltéskor.
 • Kerülje a kis felbontású képernyőképeket. Még a számítógép segítségével készített képernyőkép sem a legjobb megoldás. Ha mégis úgy döntesz, hogy megcsinálja, legalább próbálja meg a lehető legmagasabb minőséget kapni. Szöveg esetében növelje az eredetit kissé. Videó esetén a beállítások legmagasabb minőségét válthatja ki. Ne feledd: annál jobb, annál jobb.

Ezekkel az egyszerű tippekkel segíthet az Internetnek egy kicsit gyönyörűbbé tenni.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top