Útmutató a hangulatjelekhez: hogyan értsük meg őket, és ne kerüljenek kínos helyzetbe

Az emoticonok olyan határozottan léptek életünkbe, hogy nélkülük az ábécé tökéletlennek tűnik, és az üzenetek száraznak és leváltaknak tűnnek. De még egy ilyen szomorú és gyermeteg egyszerű kérdésben is, mint az emoji rendezése, finomságok vannak.

Mit jelentenek a különböző hangulatjelek?

Az emoticons-objektumok mindegyike egyszerű: értelemben mit ábrázolnak. A labda egy labda, ébresztőóra ébresztőóra, és nincs mit gondolni. De az arccal mosolyog, a feladat bonyolultabbá válik. Nem mindig tudjuk helyesen kitalálni az érzelmeket az élő emberek arcán, mit mondhatnánk a kolobók ízléséről. Vannak emoticons, amelyek jelentése nyilvánvaló:

– vidám, nevetés, öröm, öröm.

– szomorúság, szomorúság, szorongás, elégedetlenség.

– játékos hangulat, ugratás.

– meglepetés, meglepetés, sokk, félelem.

– Harag, harag, düh.

smiley és számos más hasonló – a családok minden lehetséges változata és a romantikus szakszervezetek.

De vannak olyan hangulatjelek és azok, amelyek értelmét kétértelműen értelmezhetjük, sőt teljesen el is állíthatjuk:

mosoly – A mosoly ábrázolja sírás három – nos, két – személy patak, de egy változat az Apple eszközök miatt fel szemöldökét, és nem torzítják a zokogás száj gyakran tekintik nevet a könnyek. Pontos vele: meg szeretné jelölni őket a bánat, és félre fogják érteni.

– az a gondolat, hogy ez a mosoly csend legyen. Ehelyett csak halálra félek.

smilie ördög – ha rosszindulatú faszral emodzhi többé-kevésbé egyértelműen (“dühös, mint pokol”), a vidám démon kissé rejtvényez. Valószínűleg ő nem csak dühös, hanem arra is, hogy táncoljon az ellenfél sírján. És talán csak az eredetiséget akarta bemutatni, és egy mosolyt küldött egy szokatlan mosollyal.

Emoji – annak ellenére, hogy a három bölcs majom nem látott semmit, nem hallotta, és nem azt, pontosan azért, mert a bölcsesség, a pofa csukják be a szemüket, száj és a fülek a szégyen, zavar és nyugtalanság.

  12 legjobb iOS-alkalmazás a futballszurkolók számára

emoji tömítések – egy sor macska mosolyog azok számára, akik úgy gondolják, hogy a közönséges kolobók nem eléggé kifejezőek, és érzelmeiket érzelmekkel szeretnék felvenni.

mosolygós kézzel – a “hello” és a “bye” helyett felhúzhatod a kezed.

emoji kezek – felemelte a kezét, örömteli üdvözlés vagy vidámság gesztusa.

emoji kezek – taps mind őszinte, mind szarkasztikus.

emoji ima – ha ezen a képen az imádságos gesztusban behajlított kezek láthatók, akkor az emojó érthet “hálát” vagy “könyörgök”. Nos, ha itt látod, hogy “adj ötet!”, Akkor nagyon vidám ember vagy.

smiley ujj – egy emelt mutatóujj hangsúlyozhatja az üzenet fontosságát, vagy kifejezetten kérheti a beszélgetőpartner kérdésének megszakítását, vagy talán csak az előző üzenetre mutat a csevegésben.

smiley ujjak – Áthúzott ujjak a szerencse miatt.

mosoly pálma – valaki számára ez egy “megáll”, és valaki “ötet ad”!

mosoly szar – Nem, ez nem szarvasgomba. Még egy szarvasgomba sem.

emoji goblinok – ogre és a japán goblin. Úgy tűnik, hogy valakinek nincs elég szokásos ördög.

emoji orr – hazug. Az orra nő, mint Pinocchio, minden alkalommal, amikor hazudik.

emoji szemek – ez széles körben és csodálkozó szemekkel bámulja, és a ravasz szemek szeme, sőt még a lenyűgöző megjelenés is. Ha valaki ilyen mosolyt küld neked a megjegyzésekhez, biztos lehet benne, hogy a fotó jó.

emoji szem – és ez csak egy szem, és ő figyel.

mosolygós hold – Egy fiatal hold és egy telihold. Úgy tűnik, hogy semmi különös, de ezek a mosolyok a rajongók, akik értékelik őket a bizarr arckifejezések.

emoji lány – egy nagyon lila lány. A gesztusai OK (karok a fej fölött), “nem” (áthúzott karok), “hello” vagy “tudom a választ” (felemelt kézzel). Ez a karakter egy másik póz, emoji lány. A hivatalos verzió szerint szimbolizálja a help desk munkatársat. Úgy tűnik, megmutatja a kezét, hogyan juthat el a városi könyvtárhoz.

hangulatjelek – itt is látsz két feszült arcot, valószínűleg barátságtalanul? De nem sejtették: az Apple tippjeinek változata szerint ez zavarba ejtő arc és makacs arca. Ki gondolta volna?

  5 legjobb iOS alkalmazás a repülőgépek követésére

Egyébként a macOS üzenettábláján látható hangulatjelek találhatók, ha megnyitja az emoto-t és áthelyezi a kurzort az érdeklődő mosolyra. Itt van:

Smileys értékek

A mosoly jelentésének másik módja az emojipedia.org weboldalán való segítségnyújtás. Nemcsak a hangulatjelek részletes értelmezését láthatja, hanem azt is látja, hogy ugyanaz a mosoly néz ki különböző platformokon. Sok váratlan felfedezést találsz.

Smilies különböző platformokon

Adott esetben hangulatjelek

1. Informális barátságos levelezésben

A vicces sárga arcok megfelelőek a személyes csevegőszobában, ahol nem annyira annyi információ van, mint a hangulat. Emoticonok segítségével nevetni fogsz a viccben, szimpatizálsz, egymásba építesz. Itt vannak az érzelmek.

2. Amikor az érzelmek az éllel átfutnak, és nem elég szavak

Néha, amikor valami nagyon fontos történik életünkben, az érzések túlságosan elárasztanak minket, hogy hamarosan felrobbanunk. Akkor írunk egy érzelmi bejegyzést a Facebook-on, vagy kitalálunk egy káprázatos képet az Instagramban, és díszítjük egy nagyszerű mosolyszórással. Természetesen nem tetszik valaki, de most, hogy megfojtsa az összes élénk érzést magadban? A legfontosabb dolog az nem az, hogy visszaélnek az erőszakos érzelmek ilyen nyilvános megnyilvánulásával: ez elidegeníti az előfizetőket és kétségbe vonja az ön megfelelőségét.

3. Megegyezéssel, hogy üzenetet jelezzen egy működő levelezésben

Ez egy nagyon egyszerű és kényelmes módja annak, hogy látható, fontos üzeneteket kapjanak, amelyek sürgős reakciót igényelnek. Például, emoji jelek nagyszerű ilyen célokra. De előzetesen meg kell egyezned arról, hogy a cégedben mely esetek tekinthetők sürgősnek és milyen mosolyt fog használni erre.

Fontos, hogy ne vigyük túlzásba: Ha lesz egy mosolyt a vészhelyzeti üzenetet, a második – a sürgős ügyek, a harmadik – a fontos híreket, majd hamarosan az egész dolgozó levelezés vált karácsonyi koszorú, amelyet senki sem figyel.

Ha jobb hangulatjelek nélkül

1. Az üzleti levelezésben

A munka nem érzelmi hely. Itt nyugalomra, koncentrálásra és professzionalizmusra van szükség. Még ha hangsúlyozni szeretnéd a jóakaratodat, vagy kifejezni szeretnéd a helyzeted aggodalmát, használja a szavakat e célokra, ne mosolyogjon.

  5 legjobb iOS-alkalmazás a csillagok megtekintéséhez

2. Külföldiekkel való kommunikáció során

Különösen mosolygós mozdulatokkal foglalkozik. Például, emoji nagy ujj , amelyet jóváhagyni akart, megszünteti a jó kapcsolatot Görögország vagy Thaiföld személyével. Miért küldted el a pokolba ezt a gesztust.

Ezért, ha nem biztos abban, hogy mélyen ismeri a beszélgetőpartnere nemzeti kultúrájának sajátosságait, ne kockáztasson.

3. Furcsa módon, amikor megbeszéljük az érzelmeket és az érzelmeket

Az érzések komoly ügyek. Ha nem csak fecsegni, hanem megnyitni a lelkedet, vagy megosztani valami fontosat, a szavak sokkal pontosabban közvetítik az érzéseit és a tapasztalataidat, mint a mosolyok. “Te kedves vagy hozzám, mint bárki más a világon”, több mint tíz szív egy sorban. Végül csak egy szíved van, amit adsz neki.

Ne feledje, hogy a mosolygások fűszerezés, nem pedig a fő összetevő. Annak érdekében, hogy kifejezzük az üzenetét, nagyon keveset igényelnek.

Emoji nyelv

Az a tény, hogy manapság szinte semmilyen személyes levelezés nem lehetséges mosollyal, nyugodtan mondhatjuk, hogy az emojusok a nyelv független részévé váltak. Néha úgy is teszik, mintha helyettesítenék a nyelvüket: egész üzenetet írhat, csak hangulatjeleket használva. A népszerű amerikai televíziós show Ellen Degeneres még egy speciális rubrikát is tartalmaz, amelyben a vendégeket felkérik arra, hogy olvassanak egy mondatot, ahol a szavak egy részét helyettesíti az emojó:

És itt a film neve, amelyet azt javasoljuk, hogy kitalálj, titkosítva van:

emoji rejtély

Küldje el az opciókat a megjegyzésekben.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top