VSCOcam. Az elmúlt évek egyik legjobb mobil alkalmazásának legteljesebb áttekintése

5 éven át fotóztam az iPhone-on. Nem nevezhetem magam fotós szakembernek, de ebben az időben kipróbáltam egy csomó szoftvert a képek felvételére és feldolgozására az iPhone-on, ezért töltöttem sok kúpot rajta.

A legtöbb alkalmazás nem egyedülálló. A fejlesztők általában ugyanabban a szegmensben dolgoznak, és nem különösebben próbálnak valami újat létrehozni. Ugyanazokat a funkciókat másolják át, egyszerűen a “csomagoló” – a tervezés és az interfész megváltoztatásával. Sok ilyen program van, és semmilyen módon nem változtatják meg a fotózásunkat.

Egy másik dolog – az alkalmazás VSCOcam. Ez valóban rendkívüli, kiváló minőségű termék, amelynek célja egy professzionális kamera cseréje.

Társaság és app

A VSCO egy olyan vállalat, amely az Apple, az MTV, az Audi, a Levi, az Adobe és a Sony céget foglalkoztatja. Együtt készítik a VSCOcam for iPhone-ot, a VSCO Film képfeldolgozó eszközt és az Adobe Lightroom – VSCO Keys plug-inet.
vsco_slideA VSCOcam nem csak fotószerkesztő vagy felvételi alkalmazás. Azt mondhatjuk, hogy a VSCOcam az Instagram “nem mindenki számára”: gyönyörű (igazán szép!) Szűrőkkel, a kép finomhangolásával, a legjobb fotók és egyéb fontos jellemzők heti emésztésével.

Az egész alkalmazás több lapra oszlik: Kamera, Könyvtár, Store, Discover, VIDEO és Beállítások. Tartsunk mindegyik lapon részletesen.

fényképezőgép

Itt készíthet képeket a program beépített eszközökkel. A VSCO lehetőségei több mint elég. A felső panel fényképezési beállításai (balról jobbra): villanó, vezetőháló vagy négyszögletes keret, “szabad nyomású” felvételi mód a kép bármely részéhez, fehéregyensúly-rögzítés, fejlett felvételi mód és a felület téma kiválasztása – sötét vagy világos.

fényszóró (2)

A szükséges paraméterek beállítása után folytathatja a felvételt. Itt minden normális – mutasson a telefonra a kívánt objektumra, fókuszáljon, válassza ki az expozíciós pontot, és nyomja meg az exponáló gombot. Ha szabadnyomás üzemmódban dolgozik, nem állíthatja a fókuszt és az expozíciót – itt minden remény az automatikus fókuszban és a helyesen beállított alapértelmezett fehéregyensúlyban rejlik.

File 04.08.15, 11 36 35

A VSCOcam fejlett felvételi módot kapott az iOS 8-mal együtt, és a standard beállítások mellett manuálisan is beállíthatja az ISO és a zársebességet. Egy lehetőség kiválasztásához kattints az ikonra a rögzítési képernyő bal alsó sarkában.

  12 legjobb iOS-alkalmazás a futballszurkolók számára

fényszóró (3)

könyvtár

Elmentünk a Library fülre, ahol tároltuk a VSCO-nál dolgozó összes képet. Ezek négyzetek formájában jelennek meg: 1 × 1 (Nagy), 2 × 2 (Közepes) vagy 3 × 3 (Kis). Beállíthatja a megjelenített képek számát a felső panelen. Itt kiválaszthatja, hogy mely fotókat jelenítsen meg: minden, megjelölt, szerkesztett, nem szerkesztett vagy szinkronizált a “felhő”.

Fájl: 04.08.15, 11 31 21

A VSCOcam 4.0-ban megjelentek az eszközök közötti felhő szinkronizáció. Most elkezdheti feldolgozni a pillanatfelvételt egy eszközön, és folytathatja a másikat. Például indítsa el az iPad-et, és folytassa az Android-okostelefonon. A legfontosabb dolog az, hogy be kell jelentkeznie fiókjába minden eszközön.

A könyvtárban nemcsak az alkalmazásban készített képeket veheti fel. Ha rákattint a “+” gombra, hozzáférhet a “Camera Roll” iPhone-hoz, és innen importálhatja a szükséges fotókat.

Fájl 04.08.15, 11 40 13

A könyvtár egyik legfontosabb funkciója a képkezelés. Egyszerűen kattintson a szükséges fotókra, és töltse fel őket a Gridre (később beszélünk róla), szinkronizáljuk az eszközök között a “felhő”, megoszthatjuk a közösségi hálózatokon vagy törölhetjük.

Szerkesztési mód

Kép szerkesztéséhez kattintson a megfelelő gombra az alsó panel közepén. Itt megnyílik a legérdekesebb a teljes alkalmazásban – a szerkesztési mód. Először a szűrők listáját fogja látni. Egy adott szűrő alkalmazásához egyszerűen érintse meg.

Fájl 04.08.15, 13 17 30

Ha módosítani szeretné a szűrő intenzitását, kattintson újra ikonjára. Az alkalmazás intenzitását 12 fokozatban változtathatja. Alapértelmezés szerint a VSCO beépített 10 szűrőt tartalmaz, de ha akarod, vásárolhat másokat a boltban. Egy kicsit később fogunk beszélni.

Fájl 04.08.15, 13 17 48
Az alkalmazás megalkotói szerint újra szó szerint új szűrők jöttek létre. Más fejlesztõktõl eltérõen más alkalmazásokat nem másoltak és kissé módosították a meglévõ szűrõket. Ennek eredményeképpen a VSCOcam véleményem szerint az iPhone egyik legjobb (ha nem a legjobb) szűrője. És nehéz észrevenni – a szerkesztett képek nagyon hangulatosak, minden szűrőnek saját “karaktere” van, saját chipje.

A szűrők mellett a VSCO szabványos fotóbeállítási lehetőségeket is kínál: fényerő, kontraszt, élesség és így tovább. A képet is kivághatja vagy összehangolhatja. Ahhoz, hogy menjen hozzájuk, egyszerűen válassza ki a megfelelő gombot a szerkesztési módban.

Fájl 04.08.15, 13 18 57

Megjegyzendő, hogy a VSCOcam minden szerkesztése “gyengéd” – az eredeti fénykép a program gyorsítótárában tárolódik, és bármikor visszatérhet a kép eredeti verziójához. Nagyon kényelmes és ismerős az Adobe Lightroom minden felhasználójánál az asztalon – ez egy igazán profi fotószerkesztő. Ezenkívül a VSCOcam 4.0-ból kiindulva az alkalmazás támogatja a változások teljes történetét – bármikor visszaléphet a kívánt lépésre.

  Univerzális fordító – ingyenes szótár Mac számára

Foto-14.11.14-0-09-02-310x551 Foto-14.11.14-0-08-54-310x551

Mindezek a képszerkesztési lehetőségek hatalmas teret adnak a kreativitásnak és a kísérletezésnek. Képzeld el, milyen eredményeket érhetünk el a VSCOcam-ban, ha minden szűrő 12 fokozatú intenzitással rendelkezik, ráadásul az alkalmazásnak jó lehetőségei vannak a “klasszikus” fotószerkesztésnek.

Mintafotók

Amint azt mondják, jobb, ha látni egyszer, mint többször olvasni. Íme néhány példa a fotósok által a VSCOcam segítségével készített képekről:

bolt

A VSCOcam áruház további szűrőket és szerkesztési lehetőségeket tartalmaz, amelyeket pénzért vásárolhat. A szűrők “csomagokba” vannak osztva, például portrék vagy fekete-fehér szűrők szűrésére. Ugyanakkor nem véletlenül vásárolsz – mindegyiknek meglehetősen részletes leírása és példái vannak a képekről, ami nagyon jó. Mindegyik csomag 2-3 dollárt (119-169 rubelt) tartalmaz, de minden csomagot szűrőkből 7 dollárért vásárolhat – így kb. 10 dollárt (600 rubelt) takarít meg.

File 04.08.15, 11 48 40 Fájl 04.08.15, 11 48 23

Már megvettem az összes VSCO szűrőt, és nem sajnálom, tekintettel arra, hogy milyen gyakran használtam a VSCOcam-ot. Mint már említettük, a VSCO – a legjobb fotós szűrők az iPhone, így nincs ok, hogy nem vásárolni őket.

A jövőben az áruház frissítésre kerül az új csomagokkal és a testreszabási lehetőségekkel. Azt hiszem, a VSCO fejlesztői továbbra is örömmel fognak örömmel fogadni az új zsetonokat a képszerkesztéshez. De még az áruház választéka is kellemes érzelmeket vált ki.

Discover

Ha inspirációt keres, vagy egyszerűen csak meg szeretni csodálni a gyönyörű képeket a VSCOcam segítségével, akkor üdvözöljük a Discover lapot. Itt a VSCO-ból származó srácok rendszeresen bemutatnak minket érdekes fotósok számára, és egy héten belül folyamatosan elkészítik a legjobb felvételeket.

A Discover rész négy lapra oszlik. Az első az rács, amelyre a VSCO kurátorok a fotósok legjobb fényképeit választják. A második – folyóirat, ahol a legjobb fotótörténeteket gyűjtik. A harmadik – takarmány, ahol nyomon követheti kedvenc fotósok képeit. Ez utóbbi keresése a felhasználókból, képekből és fotóalbumokból.

profil

Az alkalmazás legfelső lapja az Ön profilja, ahol közzéteszik a legjobb képeket a Gridben, készítenek fényképeseket a Naplóban, és összegyűjtik a gyűjteményben található képeket. Fogjuk meg az egyes chipeket részletesebben.

  Hogyan lehet létrehozni egy QR-kódot és hogyan kell elolvasni?

rács A legjobb felvételeket tartalmazó szalag. Ön kiválaszthatja, hogy mely kártyákat tegyen közzé itt a fotógalériából. A legközelebbi analóg az Instagram szalag. A különbség az, hogy nem lehet “tetszik”. Van egy másik eszköz a kedvenc képek gyűjtésére – gyűjtemény. De egy kicsit később.

Fájl 04.08.15, 12 48 31 Fájl: 04.08.15, 12 48 42

Amikor regisztrál egy fiókot a VSCO-val, akkor válassza ki a saját “rácsod” webcímét – például marfitsin.vsco.co. Így a fotók közvetlenül megtekinthetők a böngészőben.

folyóirat Készíthetsz egy gyönyörű és lakonikus fotótörténetet a fotókból, és szöveges leírást adhatsz hozzájuk. A történetek menthetők a tervezetekbe, hogy később véglegesítsék azokat. Ez fontos: csak azokat a képeket adhatja hozzá, amelyeket már feltöltöttek a VSCOcam galériájába. Ezért előzetesen gondoskodjon a rendelkezésre állásról.

Fájl: 04.08.15, 12 54 02 Fájl: 04.08.15, 12 54 10

Az utolsó funkció gyűjtemény. Itt gyűjtheti kedvenc képeit. Pillanatfelvétel mentéséhez kattintson a megfelelő gombra Mentés a könyvtárba a helyi menüben a pillanatkép megtekintésekor a Discover programban. Ezután kattintson a profil Gyűjtemény lapjára + és válassza ki a legjobb képeket a könyvtárból. Egy kicsit szomorúnak hangzik, de a valóságban minden sokkal egyszerűbb.

Fájl 04.08.15, 13 03 04 Fájl: 04.08.15, 13 02 54

A profil nemcsak a fotók, hanem a Journal kreativitásának helye, valamint kedvenc fotóinak gyűjteménye. Nemrégiben a profilszekcióban a fejlesztők a leggyakrabban frissítettek, így most a VSCOcam is egy teljes körű fotográfus közösség, a szükséges kreatív arzenáldal.

Beállítások

A VSCOcam beállításai nem különböznek jelentősen más alkalmazásoktól. Itt megtalálhatóak a programról, az adatok megjelenítésének beállításairól, a közösségi hálózatokra mutató linkekről, az engedélyekről. Itt, alkalmanként, visszaállíthatja a VSCOcam-ban végzett összes vásárlást.

Fájl 04.08.15, 13 24 30 File 04.08.15, 13 24 56

találatok

A VSCOcam létezése során komolyan megváltozott. Mostanáig a mobil fotósok vezető alkalmazási területe. Ha látni szeretné az #vsco és az #vscocam hashtagokat az Instagramban a szokásos dolog. És az alkalmazás ikon több millió okostelefonok iOS és Android – még ismerős.

Most a VSCOcam nem csak képszerkesztő alkalmazás, hanem egy teljes körű eszköz a többi fotósokkal való kommunikációhoz, fotóstratívák és fotógyűjtemények készítéséhez. Azt mondhatjuk, hogy a VSCO valódi jelenséggé vált.

Ha szeretne képeket készíteni a telefonján, ha kiváló szűrőket szeretne kipróbálni és használni, akkor a VSCOcam még nem talált még valamit, bár más fejlesztők próbálják a legjobban.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤