6 nemme måder at koge pocherede æg

Ægget pocheret – et æg, kogt uden skal i varmt vand. Dens protein er ret hårdt, mens æggeblommen er blød og cremet. Men hvis du ikke overholder flere vigtige regler, så vil du i stedet for en tæt pashot have en formløs masse.

5 hemmeligheder af det perfekte pocherede æg

 1. Tag kun friske æg. Proteinet fra det gamle æg i varmt vand tager ikke fat i æggeblommen, men spredes ud.
 2. Ægget skal være ved stuetemperatur.
 3. For at forbedre koagulabiliteten af ​​proteinet, hæld lidt citronsaft eller eddike ind i vandtanken. Det er bedst at bruge hvid eddike, men som et alternativ, det er egnet til æble eller almindeligt bord.
 4. Til ægget er ikke beskadiget, skal det brydes i en skål, før det overføres til kogebeholderen.
 5. Kog ikke mere end to eller tre æg i samme beholder. For det første kan de holde fast ved hinanden. For det andet vil temperaturen falde på grund af det store antal æg i tanken, hvilket vil påvirke tilberedningstiden og slutresultatet.

Sådan tilberedes et pocheret æg

1. I en pande uden specialværktøj

Ægget pocheret i en gryde
thedailymeal.com

Hæld 5-7 cm vand i en gryde og varme.

Vandet i panden skal være varmt, men ikke meget kogende, med kun en lille mængde bobler. I en boblende væske opløses æget simpelthen.

Tilsæt lidt salt, peber og eddike. Krydderier på dette stadium behøver ikke at blive brugt, du kan drysse dem med et færdigt æg.

Derefter skal du ved hjælp af en halo lave en tragt i panden: i et sådant spabad vil proteinet og æggeblommen ikke spredes. Sæt ægget i panden ikke i selve tragten, men tættere på væggen. Hvis du vil have æggeblommen til at blive meget tynd, kog ægget i 1,5-2 minutter. For at gøre det tykkere, kog i ca. 4 minutter.

  Hvorfor læberne knækker og hvad man skal gøre ved det

Fjern forsigtigt ægget med en støj, læg et papirhåndklæde foldet i flere lag og let pat.

2. I en gryde med en pakke eller madfilm

I dette tilfælde tjener pakken eller filmen som en shell, som holder æggeblommen og proteinet på plads. Derfor, i en gryde varmt vand behøver ikke at tilføje eddike. Derudover er det på denne måde hensigtsmæssigt at lave flere æg på en gang.

Smør plastposen indefra med grøntsag, oliven eller smeltet smør og læg et æg i det. Hvis du bruger madfilm, skal du lægge en lille skål eller et krus på det, også olie det og lægge et æg på det.

Tæt vesken eller tasken omgående fra filmen, bind den tættere på ægget og dypp det i panden i 3-4 minutter.

3. I en gryde med en pastern

Dette er navnet på en særlig enhed som støj. Der er forskellige pasterns: runde og ovale, med håndtag og uden.

Det er ret nemt at lave mad i en pate. Det er nok at smøre det med flydende olie, hæld ægget der og læg i en gryde med vand i 3-4 minutter.

4. I ovnen

Ægget kogt i ovnen
thekitchn.com

Denne metode er nyttig, hvis du vil gøre flere pocherede æg på en gang. For at gøre dette skal du have en speciel form til bagning af cupcakes.

Hæld hvert kammer i en spiseskefuld vand og læg dem forsigtigt i et æg. Sæt ovnen i forvarmet til 200 ° C i 12-15 minutter. Jo kortere tilberedningstiden, desto mere flydende bliver æggeblommen.

5. I mikrobølgeovnen

Ægget pocheret i mikrobølgeovn
thekitchn.com

For at forberede æg pocheret i mikrobølgeovnen er der endda specielle forme. Dette kan dog let gøres i en regelmæssig krus eller en skål med en bred bund.

  Hvordan og hvor meget at gemme mælke- og mejeriprodukter

Fyld det med halvt vand, tilsæt eddike og bryd æget der. Dæk kruset med en tallerken og læg det i mikrobølgeovnen med fuld effekt i et øjeblik. Hvis ægget virker for flydende, kog det i yderligere 15 sekunder.

6. I den multivariate

Ægget pocheret i multivark
eatsmarter.com

Du skal bruge silikone eller andre varmebestandige beholdere. For eksempel støber til cupcakes eller små glasskåle. Smør dem med flydende olie og bryd et æg hver. Du kan krydre det op.

Hæld i flaskens hulrum 1-2 glas varmt vand, monter risten og læg formene på den. Luk multivarket, indstil damptilberedningstilstanden og kog æggene i 2 minutter. Derefter åbnes låget og koges i ca. 2 minutter.

Bonus: hvordan man laver æg til pocheret brød

Ingredienserne

 • 4-5 æg;
 • 100 g brødkrummer;
 • ¼ tsk jord sort peber;
 • 1-2 fed hvidløg;
 • ¼ tsk salt
 • 50 g mel
 • vegetabilsk olie – til stegning.

forberedelse

Forkog 3-4 æg poached på enhver bekvem måde for dig. I en skål pisk 1 rå æg. I en anden skål blandes de rusks, peberfrugter, hvidløg og salt. Rull æggene pocheret først i mel, dypp derefter i en skål med æg og i slutningen ruller i en blanding af kiks.

Sæt æggene i en stegepande med varm olie. Olien skal helt dække æggene. Stek dem i 2-3 minutter på hver side, indtil der er dannet en brun skorpe.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top