50 най-добри NES игри на всички времена

За да не предизвикваме спорове за това коя от най-добрите игри – подредихме ги по азбучен ред. ???? За тези, които вече изглеждат като сълза на нежност и търсят начини да стартират любимите си игри, имаме съответните инструкции – iOS, OS X.

Момче и неговата плът: Проблем с Блоболония

а-момче-и-си-петно ​​екран-1-650x429

Класически платформинг за човек и придружаващата го снежна шапка, които заедно се опитват да спасят планетата Блоболония от зъл диктатор. Комбинира геймплея на платформинг и пъзели. Една капка има различни свойства, които помагат при преминаването. За да ги активирате, се използват различни частици, които са разпръснати на всяко ниво. С тяхна помощ можете да направите стълба, парашут и много други.

Приключенски остров II

приключение остров 2-640x426-с

Първата част на този платформинг не беше много оригинална. Вторият е станала по-разнообразна по отношение на геймплей, но по принцип всички останали на местата си – да играе за розови мазнини, се бориш лошите, за да спаси своята приятелка. В хода на въпроса, вие пътувате на динозаври с различни способности и ядете в огромни количества плодове.

Батман: Видео играта

свръзка-8-640x426-с

Достойно въплъщение на историята на Батман, публикувана във филма от 1989 г. Готъм е претоварен с всякакви глупости, а Черният рицар трябва да излезе на улиците на града и да ги почисти. Батман се справя перфектно с враговете си, но също така има специално оръжие с ограничено захранване – пистолет, дискове и бумеранги. Бащата може да се изкачи, прилепвайки към стените като герой Нинджа Гайдън, Рию. Играта е много сложна, не е по-ниска от гореспоменатия Ninja Gaiden.

Battletoads

Battletoads-3-640x426-с

Класика, просто класически! Една от най-графично перфектните игри на платформата, съчетаваща в допълнение към аркадния геймплей и бързи състезания по мотоциклети, полети и много други. Играчът на жаба Rush, за когото играете, записва историята на приятеля си Пимпла и приятелката му принцеса Ангелика. Сложността, разбира се, намалява, а кооперативното преминаване не спасява ситуацията.

Bionic Commando

бионични-командос-640x426-с

Един от първите платформи, които се оттеглиха от доказаната формула “бягай и скочи”. Странното е, че играта не скочи – вместо това ще се движат около нивото с помощта на биомеханични ръка – устройства, които позволяват да се придържат към платформата и люлеене движение. Също така в играта има различни видове оръжия, които да се справят с враговете.

Бластер майстор

бластер-майстор-640x426-с

Зашеметяващ платформинг с елементи на стрелец с изглед отгоре. В историята, след жаба си Фред, главният герой погледна в дупката в задния двор и в подземния лабиринт гъмжи радиоактивни мутанти. За щастие, той успя да намери брониран всъдеход SOPHIA, което може да бъде сравнително безопасно да се пътува, защото тя е оборудвана с мощен бластер (тя се движите по основните места, в). Играта е много сложни босове, с които ще се биете вече в режим пилот, но след като ги победите, ще получите ъпгрейди за всички терен превозни средства.

Bubble Bobble

балон-Bobble-640x426-с

Платформа с елементи на пъзела и представител на прости, но убийствено пристрастяващи игри. Двама дракони Бъб и Боб се спускат на различни чудовища, поставяйки ги в мехурчета. Можете да играете заедно, за да пътувате през заплетените лабиринти, е по-забавно, въпреки че вие ​​сами, едва ли сами, сте отегчени.

Castlevania

Castlevania-6-640x426-с

Шега на шедьовър за ловеца за вампирите Саймън Белмонте, който притежава камшик, не по-лош от Индиана Джоунс. Борбата обаче няма да бъде с нацистите, а с Дракула и потомството му. В допълнение към камшика, ще имате и различни допълнителни оръжия: оси, бумеранги, ножове, свещена вода – всяка със свои собствени характеристики. Въпреки факта, че Castlevania излезе в зората на ерата на НЕС, тя е доволна от атмосферния саундтрак и отличната графика. Ще се насладите на тях, тъй като играта е доста сложна в минаването.

Castlevania II: Изследването на Саймън

Castlevania-Симонс-куест-640x426-с

След успешната първа част разработчиците се отдалечават от обичайната концепция за страничен скролер и Simon Quest е по-скоро RPG. Белмонт обикаля околностите на Трансилвания, събирайки частиците на Дракула, необходими за отстраняването на проклятието. Играта има инвентаризация, различни артикули, система за ъпгрейди и дори промяна на деня и нощта. От вашите действия, и по-специално от времето, прекарано в пасажа, зависи краят, в който има няколко в играта. Само като правите всичко правилно, можете да получите най-доброто от тях.

Castlevania III: Проклятието на Дракула

Castlevania-draculas-клетва-640x426-с

За трети (и последният, който се появи на NES) част на Castlevania, Konami е взел най-доброто от две игри: атмосферно саундтрак и механиката на страничен скролер от първата част и нелинейна игра с множество окончания – от втората. В резултат на това е получен шедьовърът на сериите Castlevania в NES. Събитията се развиват след няколко века и героят на играта е потомък на династията Белмонт – Тревър. В хода на скитанията си той среща още три бойци със зли духове, които също могат да се играят (един от тях може да се вземе с тях). Тази част от поредицата е не по-малко трудна от предишните, но изобщо не я разваля.

против

противопоказан 640x426-с

Страхотен, безкраен стрелец за всички времена. Това е с него, че мнозина свързват Dandy. 80-те години на миналия век са били епоха, когато в игрите киноманите на мускулестите твърди момчета с големи оръдия бяха напълно експлоатирани. В “Контра” играем за двама такива, които се бият с терористичната организация “Червената сокол”. На ваше разположение е купчина оръжия, с които ще трябва да завладеете нивата и босове, изпълнени с многобройни врагове.

Crystalis

crystalis-640x426-с

Отлично RPG, в много отношения подобно в механиката и геймплея с Легендата за Зелда, но се различава по подробности. На фона на други, по-известни ролеви игри с NES, Crystalis се отличава с добре изработена сюжета, изкривена от луд съчетание от научна фантастика и фантазия. По-късно Nintendo купи оригиналните права за игра от SNK и я пренесе на Game Boy Color 10 години по-късно.

Двойният дракон II: Отмъщението

двойно дракон-II-640x426-с

Когато първата част на Double Dragon беше пренесена на NES, разработчиците пропуснаха един много важен детайл, подобно на въздуха, необходим за успешните игри, които биха могли да се превърнат в кооперативен начин на преминаване. Във втората част този дефект беше коригиран и стана още един шедьовър на класическата ера на видеоигрите. Били и Джими Лий, дракон близнаци отмъсти членове на престъпната група за смъртта на любимия Били. Във втората част бяха добавени нови супермаркети, но трудностите станаха по-високи – бяха добавени нови видове врагове. Между нивата, които чакат история вложки, и след краен шеф красиви заглавия.

  25 страхотни игри, които можете да играете на слаб компютър

Драконски войн

дракон воин-640x426-с

Един от първите RPG за NES, заедно с Final Fantasy, в който можете да подобрите редица характеристики на играча. Вратовръзката е класическа, ти си красив рицар, царството е в опасност, принцесата е в ръцете на зъл дракон. Въпреки тези баналности, играта харесва с дълбочина, часове на игра и саундтрак.

Пъкън Хънт

патица лов-640x426-с

Убийствената игра, която придоби популярност поради факта, че тя често е част от различни “мулти-играчи” игри. Имаше безсмислен и повтарящ се геймплей, който в усещането може да се сравни с Angry Birds. Най-важното от монотонното заснемане на патици беше добавено от факта, че сте стреляли с помощта на лек пистолет. Също така, арогантното куче, което се боеше от вашите неуспехи, “извади” играта и което исках да стреля (беше жалко, че беше невъзможно). От всички игри “пистолет”, Дък Хънт е най-популярен.

Пъзел Приказки

патица приказки-640x426-с

Игрите, базирани на популярни карикатури и филми, са умишлено обречени на успех, защото те ще бъдат купени само за да се удължи радостта от комуникацията с любимите им герои. Duck Tales, публикувана по мотивите на популярната в 80-те анимационни серии “Duck Stories”, беше едновременно проста и очарователна. Играейки за чичо Скрудж, вие сте пътували до различни нива (нелинеен геймплей!), В опит да съберете всички съкровища на света. Да, това е нормален платформинг, но каква платформа!

Excitebike

Excitebike-640x426-с

Едно от 18-те заглавия, налични по време на пускането на NES, не предизвика нищо друго освен вълнение. Bezbashennye състезание на мотоциклети по следите с луди препятствия и същите съперници. В допълнение към приплъзване на мръсотия и изпреварващи опоненти, все още трябваше да наблюдавате температурата на двигателя, за да не го прегрявате. Когато всички песни бяха преминали, можете да се забавлявате да създадете свой собствен в редактора. Шедьовър!

Faxanadu

faxanadu-640x426-с

Факсанаду не предизвиква голям интерес по време на освобождаването му, но това не го спира да стане култова класика. Играта е история на популярната серия от RPG Dragon Slayer. Това не беше върха на творчеството и иновациите, но имаше голяма карта на световното дърво, съдържаща всички села и замъци. От останалите игри на онова време Факсанаду бе забележителен за графиките си, или по-скоро за цветовата гама – вместо пурпурните цветове имаше мълчаливи и готически земни тонове. Според механика на играта тя може да бъде сравнена с втората част на Zelda и серията Castlevania.

Final Fantasy

окончателния-фантазия-2-640x426-с

Final Fantasy е направил повече за жанра на RPG, отколкото GoldenEye 007 ще направи по-късно за FPS-стрелците. Играта се възползва от най-доброто от своите колеги, като Dragon Warrior, и значително подобри много от елементите си, като случайни битки и световната карта. Бяха добавени класовете знаци, които ще се превърнат в незаменимо условие в бъдещите игри. По-късно, оригиналната Final Fantasy зареди серия игри на най-разнообразните конзоли, които отиват до този ден.

Призраци “N Goblins”

призраци-п-гоблини-640x426-с

Играта има невероятна сложност и е препълнена с различни чудовища, така че много играчи дори се страхуват да започнат да играят или да хвърлят това начинание след няколко опита. Сложността наистина ролки – зли зомбита в лицето, таласъми и скелетите се устремили към вас от всички страни, а ти просто умират от два хода си. В този случай няма безопасни места в играта, във всяка точка на екрана по всяко време чудовище може да скочи и да те убие. О, да, ако все още имате смелостта и постоянството да стигнете до последния бос и да го убиете – да получите повече въздух и да седнете – за да завършите играта, ще трябва да минете отново!

Gradius

Gradius-640x426-с

Зашеметяващ стрелец от Konami. Играта разполага с развита система от powerpacks, която ви позволява да изберете пътя си на подобрение, съответстващ на стила ви на преминаване (глуха защита или ожесточена атака). Започвайки с малък слаб кораб, постепенно го превръщате в перфектна бойна машина, която може да издържи на безброй врагове и огромни босове в края на всяко ниво.

чакал

чакал-640x426-с

Играта излезе три години след популярния екшън филм “Рамбо: Първа кръв” и неговият заговор беше свързан и с спасяването на военнопленниците. За разлика от Сталоун с огромния си арсенал от оръжия и експлозивни стрели, играчът имаше джип с картечница с голям калибър и ракетна ракета. На него се втурвате в територията на врага, изчиствате пътя си и намирате сграда с заложници. След като ги освободите, ги поставете в джипа си и ги закачете до точката, където трябва да бъдат взети от хеликоптера. Играта е доста сложна и, за разлика от Rambo, работейки сама, ще бъдете много по-успешно да се справяте с врага заедно с партньора си.

Хлапе Икар

дете-Икар-640x426-с

Exit Kid Icarus се проведе едновременно с Metroid и, докато вторият е хит, размножаване куп продължения и Spinoff, Kid Icarus тихо зае неговото място на рафтовете с класиката. Тази платформинг е доста трудно, защото на безкрайния екран, след като и най-малкото движение на скока и е причинил затруднения с изчисляването на тъчдаун. Също така усложнявайки процеса, повечето от платформите бяха изключително тесни и навлизането в тях беше много трудно. Икар лети прекалено високо и падна на земята, обгорен от слънцето, обаче, мисията му изглежда като разходка в парка в сравнение с тази игра.

Приключението на Кърби

kirbys приключенски 640x426-с

Този вълнуващ платформинг за суперколобок може да се счита за лебедова песен от NES, подкрепа, която беше прекратена няколко години след освобождаването на Kirby’s Adventure. Корените на Кирби произхождат от Game Boy, където главният герой също работи, скача, поглъща враговете и способностите им в седемте светове на Dreamland. Играта е просто невероятна за онези времена (и конзолните възможности) графики с гладка анимация и ефекти. Това беше първата, но не и последната, пълноцветна игра за Кирби.

Klax

Klax-640x426-с

“Сега 90-те години и това е времето да се играе в Клакс”, – кажете ни разработчиците от главния кран. Наистина, 90-те години са най-добрите години за игри с “тетрис-подобен” геймплей и никой от тях не прилича на Тетрис, колкото и Клакс. Играта механика тук са прости, но това е красотата на тези игри и от този Клакс е още по-интересно. Съберете блоковете с падащи цветове от конвейера и ги подредете в купчини, за да предотвратите напълването.

Кунг Фу

Kung-фу-640x426-с

Монотонно и неудобно забавление, толкова сходно в това отношение с “Хрътката на патица”. Играта произхожда от старата аркадна титла Kung-Fu Master, пренесена по-късно на много конзоли, включително NES. Въпреки това, заедно със загубата на думата “Майстор” в заглавието, играта загуби част от геймплея. Вие чакате пет нива на “коридор”, през които трябва да минете, като претегляте палци наляво и надясно. Преминавайки през всички тях, вие ще получите едни и същи нива, само с по-голяма сложност. Въпреки това, тя стана класика, благодарение на ранните beat’em елементи и популярни в онези дни жанр – бойни изкуства.

  Билет за езда – за любителите на игри на борда

Жива сила

жизнената сила-640x426-с

След неуспешния успех на Градиус, продължението бе неизбежно. Това е оригиналната версия спин-offom под Salamander името, тъй като тя излезе на аркадните игри и по-късно при преминаване към конзолата. В играта NES, на свой ред, получи друго име – Life Force. Може да се върна в пилотската кабина на космически кораб от оригиналната игра и лети във вътрешността на гигантски организъм, враждебна изгаряне на биомаса съсиреци, а понякога дори се счупи през него. Нивата тук са вертикални и хоризонтални, което диверсифицира геймплея. Също така, различни бонуси и сателити с различни способности помагат много.

Megaman

мега-човек-2-640x426-с

Мегапопулярно заглавие от Capcom. Валиантният робот със супер умения изчиства света от други роботи, които имат повече зли намерения. Играта е просто шедьовър – зашеметяваща графика, нелинеен геймплей и нови способности, постигнати след победата над шефовете. Те ще ви помогнат да се справите с обикновените врагове и с други шефове, които в играта са доста интересни.

Мега човек 2

мега-човек-640x426-с

Идеологическото продължение на първата част, благодарение на което серията стана популярна. Играта е много по-хубава, както по отношение на графиката, така и по отношение на геймплея, отделно заслужава да се спомене саундтрака, който с право може да се счита за един от най-добрите в поредицата. Нашият герой получи нови оръжия и способности и имаше и възможност за попълване на енергията, която заедно със системата за пароли направиха играта не толкова хардкор, колкото първата.

Метална предавка

метал-скоростна 2-640x426-с

Дори такава мащабна и амбициозна серия като Metal Gear трябваше да започне някъде и от тази игра (която всъщност е пристанището на оригинала) започва популярната франчайз. Играейки за твърдия войник Solid Snake, трябва да влезете в територията на врага и да унищожите супер тайното оръжие Metal Gear. Както и в следващите части от поредицата, беше необходимо да се избягва директен контакт с патрулите и пазачите, за да не се привлича вниманието и да се предизвиква истински месомелачка.

Metroid

Metroid-3-640x426-с

Чудесно начало на култовата серия от игри, които заредиха целия жанр и станаха нова дума в платформи. Metroid предостави на играча голям, отворен за изследване свят, съчетаващ този елемент с класическата механика на платформена игра. Не на последно място играе интересен герой, или по-скоро героиня – ловец на глави с Zebes планета, Samus Аран, както и парцел, който постепенно ни отвежда на космически пирати, където играчите да свикнат с ролята, да придобият нови умения, които им позволяват да проникват в пространството които преди това са били недостъпни за тях. Целта е да се унищожат враждебните организми, които имат ужасни способности и са паразити.

Мощен краен бой

могъщ-финалната битка-ф-b3-3

Любимият ми победител на NES! Играта има уникален чар и е в състояние да се влюби в себе си на пръв поглед дори на черно-бял телевизор. Парцелът на парцела е изтрит до дупки – злите момчета отвлякоха красиво момиче и екип от смели момчета трябва да го спасят от ключалките на бандити. На ваше разположение са три цветни бойци, единият от които е бащата на отвлечено момиче. Избираме кой да е по вкус и характеристики и да влезе в неравна битка. Играта е особено интересен стръмен система paverapov (мощни специални движения са отворени при високи нива), красива графика и закачливите музика, както и различните окончания, които правят играта преиграване.

Майк Тайсън е Punch-Out!

микрофон-Тайсън-поансон навън 2-640x426-с

Преди да отхапе парче от ухото Ивендър Холифийлд, Mike Tyson е трябвало да се направи много титли и … се превърне в герой на видео игра на големия прозорец, да го отворите в целия си блясък. Започвате кариера на младите, неизвестен боец ​​и побеждавайки съперниците да преминете мечтата си да стане шампион (крайна шеф тук самият Тайсън). Борба, използвайте тактики, приспособявайте се към различни бойци и със сигурност ще спечелите!

Нинджа Гайдън

Първата част от серията от серии на игри на популярната в 80-тата тема на нинджа. Играта разполага доста кинематографично усложнение на парцела: млад воин Рю Hayabutsa пристига в Америка, за да разберете подробности за изчезването на баща си, но той веднага навлиза неизвестен и той трябва да се подложи на серия от невероятни събития. Рю красиво изготвен с меча на семейството, както и майсторски хвърля шурикен и други специални оръжия, което е по-удобен за перфектно босове. Въпреки високата сложност – история и потапяне в игра ще ви накара да не спираме играта и да премине през нея до края.

Ninja Gaiden II: Тъмният меч на хаоса

Неочаквано продължение на оригиналната част, в която се появи нов враг на Ryu – император Ашар, който отвлече любимия си и направи планове за световно господство. Играта е значително подобрена по отношение на графиката и новите характеристики на Ryu, което му позволява не само да избутва стените, но и да се катери по тях. Също така имаше сянка спътници, нинджите ви помагаха в битки. В останалата част е същият оригинал, с хардкор сложност и очарователен геймплей.

Paperboy

Paperboy-640x426-с

Подобно на много други заглавия на NES, Paperboy произхожда от игрите за аркадни машини от Atari. Но играта стана известна, благодарение на факта, че е разработена изключително в САЩ. Бяхте тийнейджър, който носеше хората на вестниците в велосипеда. Геймплеят е усложнен от присъствието на къщи, чиито жители не са били абонати, пречат на пешеходци и враждебни кучета. Освен това вестниците свършиха. Графика, както във всички ранни игри за НСС, беше скромна, но играчите не се оплакаха.

R.B.I. бейзбол

RBI-бейзболна-640x426-с

Бейзболните игри са съществували преди, но R.B.I. Бейзболът беше първата игра, която получи лиценз от Бейзбол на Мейджър Лийг, което му даде право да използва имената на известни спортисти и да доведе играта до ново ниво на реализъм. Характеристиките на играчите съответстват на представянето на истински играчи, което създава впечатлението за още по-голяма автентичност.

R.C. За професионалисти и аматьори

RC-про-ам-640x426-с

Тези ранни раси са предшественик на всички изометрични състезания, особено на Марио Карт. Всички тези турбо ускорения, бонуси и препятствия дойдоха оттук. Трябва да спечелите в кръговете, като управлявате една от четирите коли, участващи в състезанието. На път ще има пречки и награди. Последното може да се използва за надстройки на автомобили, за да се получи предимство пред конкурентите.

  Just Dance Now – popularni plesni simulator

вилнеене

възбуда-3-640x426-с

Сценично изкуство на аркадни класики за чудовища, където играете на страната на злото. Управлявайки гигантска горила, влечуги или върколаци, трябва да унищожите всички сгради на града и да отблъснете нападенията на военните, опитвайки се да ви спре. Можете да играете заедно, създавайки още повече разрушения. Почти в същата форма, играта идваше в NES, почти без да губиш нищо в графиката и геймплея, освен че едно от чудовищата – върколакът беше премахнат.

Извор на градски откуп

река-град-откуп-640x426-с

River City Ransom в нещо подобно на Super Mario Bros., протагонисти му напомнят за Марио и Луиджи, роден някъде в задната част на гъби кралство. Главните герои Алекс и Райън също спасяват любовника на един от тях, влизайки в борба със злото. Нелинейният геймплей включва много битки, както меле, така и с помощта на импровизирани инструменти, отпадайки от победените злодеи. В битката приятелите научават нови техники и техники, за да победят шефовете и да достигнат до крайната си цел – красивата Синди.

Шпионин Хънтър

шпионин ловец-640x426-с

В тази игра можете да се почувствате като истински шпионин (мач за Джеймс Бонд), шофиране в шик автомобил, пълни с различни джаджи. На магистралата, вие се изравнят и изпреварват различните коли и мотоциклети на бандити, които се опитват да уредят сметките с вас. Това действие беше усложнено от пътни възли, хеликоптери и опоненти, въоръжени с картечници и артилерия.

Супер Марио Брос

супер-Марио-Брос-4-640x426-с

Нито една от най-добрите списъци няма да бъде без това заглавие – легендарният водопроводчик все още е в услуга, Nintendo създаде огромна поредица от игри за звезда платформа, както и неговите приятели. Всичко е грозно просто – принцесата е отвлечена, злото безнаказано се разхожда през гъбното царство и дори ви се присмива. Ние нямаме нищо друго, освен да свирим ръкавите си и да влезем в битка с бръмбари, костенурки, месоядни цветя и други зли духове.

Супер Марио Брос 2

супер-Марио-Брос-2-640x426-с

Огромният успех на Супер Марио Брос Той остави в сърцата на геймърите по целия свят празнотата запълни, че само може Nintendo. И тя го направи, като ни продължаващите приключенията на Марио, много по-хубава от гледна точка на графиката и геймплея. Сега играчът може да избере един от четирите герои, всеки от които има свои собствени способности. Враговете могат да вземат и хвърлят направо в други врагове, като метан, изтръгната ряпа от земята, в която понякога има различни бонуси. Играта стана много по-сложна и интересна.

Супер Марио Брос 3

супер-Марио-Брос-3-640x426-с

Отлично доказателство, че въпреки огромния успех на предишните части от поредицата, разработчиците все още имат нещо, което да изненада играчите. Играта стана по-голяма, по-ярка и по-добра от първите две части – ще имате много награди, огромни нива, костюми за получаване на различни способности и много други. Графика на височина, геймплея е също така завладяваща – една от най-добрите игри на платформата NES.

Костенурка с нинджа костенурка II: Аркадната игра

тийнейджърката мутант-нинджа-костенурки-II-640x426-с

Костенурки дойдоха в НЕС с аркадни машини. В конзолата версия не е имало толкова готино график, но! В комплект с всяка игра, отстъпка купон за закупуване на пица е внимателно депозирани. Въз основа на оригиналния карикатурен филм и се появи вече в жанра на beat’em нагоре, не платформинг, играта е доволна от геймплея и способността да играе за един от вашите любими герои. В TNMT II море от злодеи и анимационни босове, въпреки че някои от тях са били изобретени от разработчици специално за тази игра. Както и преди, няма по-добро забавление за петъчната вечер, отколкото да играете на TNMT II с приятели.

Tetris

тетрис-6-640x426-с

Невероятно прост и в същото време ужасно пристрастяване пъзел игра, идеята е изобретен от нашия сънародник Алексей Pajitnov. Геймърите от всички платформи и възрасти го познават и обичат. Тя със сигурност заслужава място в този списък.

Гооните II

по-Goonies-2-640x426-C

Продължаване на класическата приключенска игра – brodilki. В играта, нелинейни геймплей и можете да се преместите в различни светове, изпълнени с присъщата им среда, врагове и пъзели, чрез специални врати и стълби. Това е уникална комбинация от геймплей и способността да изследвате света и да печелите сърцата на много геймъри.

Легендата за Зелда

по-легендата-на-Zelda-3-640x426-с

Разработчиците на легендата за Зелда трябва да се гордеят много с тяхното създаване. Представете си, че американската версия на касетата е направена от златна пластмаса, сякаш намеква на играчите, че те чакат планината на съкровището, а самата игра също не е нищо повече от съкровище. Играчите изследвали култовия свят на Khairul, за да накажат вечния злодей на Ганон и да спасят принцеса Зелда. Имаше девет подземия, обитавани от чудовища, в които трябваше да се потечеш справедливо. В допълнение, тази игра е първото заглавие за домашни конзоли, които имат вградена батерия за съхранение на спестявания.

Заместник: Project Doom

заместник-проект-гибел-640x426-с

Зашеметяващ детективски трилър, съчетаващ елементи от различни жанрове. Събитията се разгръщат около тайна корпорация и най-силният наркотик, който има огромно търсене на черния пазар – ще научите всичко това от кинематични вмъквания на парцели между нивата. Да не се смесва в играта е наистина много, тук и платформинг елементи, не се поддават на сложността на Ninja Gaiden, и състезателни вози в духа на Spy Hunter и елементи на стрелците. Разработчиците очевидно залагат на това и, разбира се, не губят.

Зелда II: Приключението на връзката

Zelda-2-приключенски-на-връзка-640x426-с

След невероятния успех на първата част от приключенията на Линд, разработчиците решиха да създадат неизследвано продължение. Изцяло ревизиран геймплей, те пускат игра, която съчетава елементите на sidescroller и RPG. Задачата за играча е същата – спасяването на принцеса Зелда, сега трябва да се събуди от проклятието на съня. Много елементи на играта преместени в бъдеще да продължи (основната НДК, Тъмно Link, Mana скала), а много от първата част, а напротив, са били загубени, предлага на играчите смесица от жанрове и иновативни идеи, за които така обичаше серията.


И какви са вашите любими NES игри, скъпи читатели? С кои от тях свързвате детството си и сега играете в тях? Кажи ми за това в коментарите, ще ме интересува да слушам! Между другото, тук имаме и най-добрите игри с Game Boy.

чрез

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top