Ticket to Ride – za ljubitelje igara na ploči

Kao što sam obećao, ja ću i dalje vam reći o zanimljivom nastolki provodi pod iOS. I danas sam odlučila da vam predstaviti jedan od mojih omiljenih igara – ulaznica za vožnju (aka “Ticket to Ride”). Ova igra je izumio Alan Mun i izašao prije 10 godina, 2004. godine. Odmah je primio mnoge primjenjuje i nagrade, kao što su „najbolji igra na ploči 2004” na verziji Podrijetlo nagrada i «Spiel des Jahres 2004″ , francuske nagrade«Kao d’Or 2005. godine»,« Diana Jones nagrada 2005″ , na drugom mjestu u nominaciji „Obiteljske igre”, prema Schweizer Spielepreis 2004. Ticket to Ride: Europe, jedan od vrste igre, dobila je nagradu 2005. godine «Međunarodni Igrači nagrade», a 2007. godine – „The Best obiteljsku igru” i „igra godine”, prema mjestu boardgamer.ru.

Kao u slučaju Carcassonne, igrao sam i na radnoj površini iu elektronskoj verziji Ticket to Ride. I uvjeravam vas da je pod iOS-om igra jednostavno izvrsna, počevši od grafike i prikladnog mjesta za objekte, završavajući glazbenu pratnju.

Fotografija 16.10.14, 10 12 59

U igri, moramo izgraditi željeznički povezujući gradove i postići najviše bodova. Postoji nekoliko varijanti Ticket to Ride, a gotovo svaka od njih ima svoje osobitosti. Možete se upoznati s kartama SAD-a, Europe, Azije i posebno u Švicarskoj. Što se tiče inačice desktopa, tvrtka Days of Wonder objavila je karte Afrike, Skandinavije, Njemačke, Nizozemske i Indije.

Prvo, pravila svibanj činiti se malo zbunjujuće za vas, ali nakon prve serije sve će pasti na svoje mjesto. Igra je dizajnirana za 2-5 igrača, od kojih se svaka okreće. Imat ćete priliku igrati s računalom, na mreži, kao i s nekoliko igrača na jednom ili više uređaja.

Po mom mišljenju, reprodukcija na jednom uređaju nije prikladna, jer je potrebno puno vremena za prijenos iPada s ruke na ruku. Prednost online igre je sposobnost istodobnog pokretanja nekoliko igara.

  Top 10 besplatnih iPhone igara

Razmislite o igralištu. U donjem desnom kutu je vaša ikona i broj preostalih vagona, vidjet ćete i bodove koje ste prikupili. Ikone ostalih igrača nalaze se iznad polja.

Slika 16.10.14, 10 13 42

Svaki igrač ima karte: 4 prikolice i 3 zadatke. Nalaze se ispod, lijevo od vaše ikone. Ove kartice ne mogu vidjeti drugi igrači, jer za njih mora ostati tajna sa sedam pečata.

Tada svaki igrač odabire koje karte dodijeliti mu, minimalni broj je dva, ali ako postoji želja, možete uzeti tri karte. Svaki izvršeni zadatak može donijeti različit broj točaka, duljina puta i složenost gradnje važni su ovdje. Kartica može koštati 5 ili čak 20 bodova, samo trebate odlučiti na koji način odabrati.

Slika 16.10.14, 10 14 20

Možete kliknuti na svaku zadaću i tako označiti plavu boju grada kojeg želite povezati. Ako to ne odgovara – još jedan klik, gradovi će nestati i ova kartica neće biti odabrana. Kada odlučite, pritisnite gumb “Gotovo” i nastavite s igrom.

Odabrani gradovi bit će označeni zelenom bojom, samo trebate razmišljati o putu koji će ih povezati. Možete ići kratko ili duže, ovisno o tome koju svrhu provodite. Ponekad u vašem planu drugi igrač može ometati i pokvariti danu rutu. U tom slučaju, morat ćete ga promijeniti i otići do zaobilaznice.

Slika 16.10.14, 10 14 29

Pored vaše ikone, kao što sam spomenuo, prikazuje se broj vaših automobila. 45 je maksimalni iznos koji možete staviti na polje. Kada jedan od igrača ima manje od tri automobila, upozoreni ste na to i napravite svoj posljednji potez. Nakon toga, igra završava i počinje bodovanje. Na istom mjestu ispod lijevo od ikone prikazane su vaše 4 kartice automobila, koje su vam bile raspoređene od samog početka. Broj na kartici označava koliko automobila ove boje imate na rukama.

  Just Dance Now – популярен симулатор на танци

Na igralištu možete primijetiti višestruke linije koje povezuju gradove – to su segmenti puta koji ćete morati graditi. Svaki segment može se sastojati od 1-8 vagona. Ja ću dati jednostavan primjer kako izgraditi segmente rute. Ako trebate izgraditi crni segment koji se sastoji od 3 vagona, morate sakupiti 3 crne kartice vagonova. Ako za gradnju nemate dovoljno crnih kartica, možete preuzeti lokomotivu. Ova kartica služi kao joker i može zamijeniti bilo koju boju automobila.

Za svaki potez morate obaviti jednu od tri radnje:

 • uzmi kartice automobila
 • stavite kartice automobila na igralište
 • uzmi posao karticu

S desne strane vidite 5 otvorenih karata i gomilu ispod njih. Postoje dvije mogućnosti: ili uzimate već otvorene kartice ili se oslanjate na sreću i dobijete ih iz neobjavljenog hrpice. Za tečaj možete uzeti samo 2 karata automobila ili jednu lokomotivu. Ako uzmete kartice iz neobjavljenog hrpice, možda ćete ih uhvatiti za dvije lokomotive.

Fotografija 16.10.14, 10 15 52

Ako već imate pravi broj vagonskih karata, možete ih staviti na teren. Ako je segment ceste prikazan sivim, možete staviti automobile bilo koje identične boje na nju. Na primjer, ako se sivi segment sastoji od dva automobila, možete staviti 2 crne, 2 zelene ili 2 crvene kartice na nju. Ako je segment staze žut, tada se na njemu mogu nalaziti samo žuti vagoni. Dva grada mogu se povezati s jednim ili dva paralelna segmenta. I još je nepoznato tko će od igrača imati vremena zauzeti ovaj segment, jer nije jasno na koji je put odabrao vaš protivnik.

Konačno, možete odabrati još nekoliko radnih mjesta. U početku ste već uzeli takve karte, ako vam se iznenada činilo malo, a tijekom igre možete dobiti sve više i više … a zatim graditi rute koji povezuju gradove. Snop zadataka je iznad otvorenih karata automobila. Ovaj put možete zadržati samo jednu karticu, ako vas drugi ne odgovaraju. Ali ako odlučite poduzeti dodatne zadatke, ne možete otkazati svoju odluku i morat ćete zadržati barem jednu karticu u rukama.

  50 най-добри NES игри на всички времена

16.10.14, 10 17 02

Prilikom ovih ili tih poteza pokušavate postići najviše bodova. Mogu se dobiti na tri načina:

 • stavite kartice automobila na igralište
 • kompletne poslovne kartice
 • izgraditi najduži put

Za svaki segment ceste koju gradite dobivate bodove:

 • segment 1 auto – 1 bod
 • segment 2 automobila – 2 boda
 • segment 3 automobila – 4 boda
 • Segment od 4 automobila – 7 bodova
 • segment od 5 automobila – 10 bodova
 • Segment od 6 automobila – 15 bodova

Kada izvodite zadatak, dobivate bodove navedene na kartici. Ako to ne učinite, odbijaju se od iznosa koji ste prikupili. I tu je još jedan bonus: kartica je “najduži put”, jer dobivate 10 bodova.

Fotografija 16.10.14, 10 29 02

S vremenom ćete imati svoju strategiju, i osjetit ćete kako najbolje djelovati u ovoj ili onoj situaciji. Štoviše, bit će vrlo lako razumjeti osobitosti drugih karata (Europa ili Švicarska). Ja ću vam samo reći da u europskim kartama postoje i tuneli i segmenti ceste, u čijoj će konstrukciji zasigurno trebati lokomotiva. Uvjeravam vas da će se počevši igrati Ticket to Ride, nećete se moći udaljiti od njega nekoliko sati. Osobno sam proveo mnogo vremena iza ovog slučaja. Dodatne kartice na ipadu su:

 • Europa – 169 rubalja
 • Švicarska – 129 rubalja
 • Azija -129 rubalja
 • Proširenja za američku kartu – 33 rubalja

Cijena nije mala, a prodaja za ovu igru ​​vrlo je rijetka. Možete imati jednu američku karticu, ali pokušao sam sve moguće opcije. Vjeruj mi, ova igra vrijedi novac!

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top