25 ideer til en ny hobby og 50 ressourceassistenter

1. Kalligrafi er kunsten at skrive smukke

kalligrafi
Lampefarge Arbejde

Hvis du tror at kalligrafi er kun hieroglyffer, så fejler du. At dyrke bogstaver i rangen af ​​kunst kan være cyrillisk og arabisk script og hebraisk. Og det er altid mere end tegning. Kalligrafi er ren skabelse og Zen.

Download i kalligrafi:

 1. “Ultramarine” er et online magasin om graffiti, gadekunst, design, kunst og gadekultur i Rusland og i udlandet. Et særskilt afsnit er afsat til kalligrafi.
 2. Calligraffiti.nl er stedet for en af ​​de mest populære kalligrafister og gadekunstnere Niels Mölmann, kendt som Sko. Han betragtes som opfinder af kalligrafi stil.

2. Dudling og sentangel – irrationelt maleri

Dudling og Sentangle
sibmama.ru

Denne lektion passer til dem, der begynder at scribble, så snart de tager skriveværktøjet i deres hænder. Dudling fra engelsk og oversat – “doodle”. Dette er en irrationel stil med tegning, udvikling af hukommelse og kreativitet, samt en uafhængig form for moderne kunst.

Rush i dudling og zentangle:

 • Tanglepatterns.com – et velkendt websted med et stort antal mønstre til oprettelse af fliser Sentangle.
 • Zendoodle – et stort fællesskab for elskere af dudling og zentangle.

3. Marmorering – trækker på vandet

marmorering
youtube.com

Har du nogensinde kigget efter fantasifulde figurer fra skyerne på himlen? Så er dette en hobby for dig: uopløselige maling skaber et mønster på vandoverfladen og overføres derefter til papir, stof eller overflade. Det viser sig meget usædvanligt og smukt, men processen fascinerer virkelig.

Der er to vigtigste teknikker til marmorering: den persiske ebro og den japanske suminaga. Den første er domineret af abstrakte mønstre, og i den anden cirkulære skilsmisse.

Rush i kunsten at marmorere:

 • Marbling.org er et internationalt fællesskab af marbling fans med et bibliotek, galleri og forum.
 • Suminagashi.com – et websted dedikeret til Suminagashi og andre typer marmorering.

4. Frys – frosset lys

Freezelight
popmech.ru

Måske har du allerede mødt mærkelige unge mennesker, der fremkalder lygter foran kameraer. Disse er frizlaytery. Fra engelsk fryser – “fryse” og lys – “lys”. Lyset synes at fryse i den kølige luft, når den fjernes ved langvarig eksponering. Ved hjælp af denne teknik skabes både smukke abstraktioner og solide billeder. Det vigtigste er ingen computerbehandling.

Rush i friselen:

 • Lpwa.pro er en verdensomspændende alliance af lys tegning.
 • Freezelight.ru er en forfatters russiske sprog kunst projekt dedikeret til tegning med lys. På stedet finder du video lektioner og et galleri med stejle værker.

5. Mehendi – et maleri af henna på kroppen

mehendi
salonbeauty24.info

En gammel østlig tradition, som i det 21. århundrede igen er på bølge af popularitet. Der er flere og flere kunstnere der udvikler sig i Mehendi, og hvis du også søger nye former, så prøv at male Henna på kroppen. En anden form for mehendi’s entusiasme er fotografering i billeder skabt på basis heraf, herunder i nu-stilistik.

Rush ind i mehendi:

 • Mehendischool.ru – online lærende henna maleri.
 • Nidhi’s MehndiART er forfatterens YouTube-kanal med video mehendi til begyndere.

6. Kanzashi – bånd ornamenter

kanzashi
qulady.ru

Kanzashi er et traditionelt japansk hår ornament, som kvinder bærer med en kimono. Vi har dette udtryk erhvervet en ny lyd – Kanzash – og en ny betydning. Kanzashi er teknikken til håndarbejde, ved hjælp af hvilke smukke hårnåle, brocher og andre ornamenter er skabt. For at prøve dig selv i denne retning har du brug for flere satinbånd, et stearinlys eller en lysere og en nål og en tråd.

Rush ind i Kanzas:

 • Kanzashi.club – et sted hvor master klasser og litteratur om Kanzash er samlet.
 • “Fair of Masters” – i afsnittet dedikeret til Kanzash er der mange foto og video tutorials.

  What to do without leaving your home: 17 geek hobbies

7. Filtning – Filtning uld

filtning
livemaster.ru

Felting (arkivering) er teknikken til håndarbejde, når der opstår voluminøse tegninger, legetøj, paneler og andre dekorative elementer. Der er flere retninger: tør, våd filtning, nuno-felting. Til arbejde, skal uld, en særlig nål eller en sæbeopløsning være nødvendig. Hobbyen er ideel til kvinder og børn.

Rush i felftinge:

 • Woolwares.ru – et websted om filtning til begyndere med video og master klasser.
 • Club.osinka.ru – forum sektion om at filme på det mest populære websted om håndarbejde.

8. Isografika – broderi på pap

Vi gør denne aktivitet kaldes også tekstil grafik eller bare izonityu, og i engelsktalende lande – broderi på papir ( «broderi på papir”). Alt, hvad der er nødvendigt for at skabe i denne retning er tykt papir og tråd. Fantastisk til at dele kreativitet med børn.

Download i isografi:

 • “Country of Masters” – dette websted indeholder mange mesterklasser og eksempler på færdige værker, herunder teknikken for trådgrafik.
 • “Favorit lektion” – en række master klasser om isonitet.

9. Patchwork – patchwork syning

patchwork
tutknow.ru

En slags anvendt kunst med århundredgamle traditioner, når ujævne kludflapper bliver til et enkelt mosaik lærred. I patchwork teknikken (quilt, quiltning) kan du sy ikke kun et tæppe, men en taske eller et legetøj.

Kom i lappekraften:

 • Jacquelynnesteves.com – Jacqueline Steves ‘blog, der simpelthen elsker quiltet.
 • Loskut.handmadecrafts.ru – patchwork værksted med materialer fra papirmagasin med samme navn.

10. Gingerbread maleri

Gingerbread maleri
livemaster.ru

Hobby for dem, der kan lide at lave mad og tegne. Dette kan gøres på samme tid, hvis du er interesseret i at male peberkager med en aysing (speciel sukkerglasur). Hvis du virkelig bliver båret væk og få din hånd, kan du endda tjene den.

Rush i listen over peberkager:

 • “Fair mestre” – den mest berømte i RuNet markedsplads med hendmeyd biprodukter, der blandt andet indeholder workshops om bagning og dekoration af honningkager.
 • Julia Mylle – forfatterens YouTube-kanal til maleri af peberkager.

11. Brygning – forberedelse af en skumdrik i hjemmet

brygning
joyreactor.cc

Brygning er en hel videnskab. Og mange mester det godt på deres køkkener. For det første fremkaldes resultatet: en lækker øl om eftermiddagen med ild, du ikke finder. Men så er processen selv forsinket.

Brew i brygningen:

 • “Guide til madlavning hjemmeøl” – en detaljeret vejledning til begyndere.
 • “Russisk” Wikipedia “om hjemmebrygging” – alt om hvordan man laver en drink med malt og humle alene.

12. Det gamle livs andet liv

Det andet liv i gamle ting
housesdesign.ru

Genbrug på engelsk betyder “genbrug af ting”. Dette er navnet på den økologiske retning, hvilket indebærer adskillelse af affald, ansvarligt forbrug og energibesparelse samt retningen for anvendt kreativitet. Hvorfor smide en gammel bedstemors kommode, lastpaller, plastflasker eller vinkurve, hvis de kan få et andet liv? Bare vis din fantasi.

Download genbrug:

 • Recyclemag.ru – en onlineudgave om en miljøvenlig livsstil. Webstedet indeholder nyheder, artikler og tips om, hvordan man skal passe på planeten og leve i overensstemmelse med minimalismens filosofi.
 • Pinterest.com – I de mest kreative af alle sociale netværk finder du en masse mesterklasser for at ændre og dekorere gamle ting. Anmodning – DIY recycle.

13. Tilpasning – fra jeans til cykler

Tilpasning
bikeexif.com

Tilpasning er ændring af tøj. Tilpasningsmænd omforme jeans i nederdele, skjorter i kjoler, og almindelige t-shirts bliver til designer. Hobby for dem der altid vil være på stil, men ikke villige til at bruge mange penge på tøj.

I mænd er tilpasning ofte udtrykt i omdannelsen af ​​motorcykler og biler. Custom-cykler er ægte kunstværker, og deres skabere er normalt bogstaveligt talt syge med deres hobby.

At blive vant til at tilpasse:

 • “Second Street” er et websted og et fællesskab med samme navn, hvor tusindvis af mestere spredte deres arbejde på genskabende ting og er inspireret af hinandens ideer.
 • Customoto.com er stedet, hvor alt handler om at skabe eksklusive motorcykler.

  How to become an interesting interlocutor

14. Modding – transformationen af ​​teknologi udefra og inde

Modding
twitter.com/@Razer

Udtrykket “modding”, dvs. ændring, variation, der traditionelt anvendes i forbindelse med ændringen af ​​computerne. Modetoppen for denne hobby kom midt i nul. Nu styres smartphones og tablets, så modificere dem, samt andre gadgets. For moderne moddere er ikke kun udseendet, men også udførelsen af ​​enheder vigtige.

At svinge i modding:

 • Modding.ru – en vigtig portal om modding med et forum.
 • Topmods.net – et af de ældste russiske sprogsteder om denne hobby.

15. Dyrkning af sommerfugle

Dyrkning af sommerfugle
youtube.com

En smuk og usædvanlig hobby for biologer og romantikere. Ud over speciel viden skal du bruge et insektmiddel, en luftbefugter, et termometer og andre anordninger for at gøre de fladrende skønheder føle sig godt. Men hvis alt går ud, kan dyrkning af tropiske sommerfugle blive et lukrativt deltidsjob.

Pumping i dyrkning af sommerfugle:

 • Wikihow.com – en detaljeret vejledning om at skabe skønhed fra kokonen.
 • Raisingbutterflies.org er en engelsksproglig blog fra en mand, der har vokset sommerfugle i mere end 30 år.

16. Moderne – udtryk gennem dans

Moderne
baletka.by

Contempo – denne dans retning, der kombinerer klassisk, jazz og orientalsk art nouveau bevægelse (Qi Gong, yoga og Tai Chi). Der er ingen klare grænser i det, det vigtigste er selvudtryk. Moderne lærer at forstå din krop, ejer det og bevægelser udtrykker din indre verden.

Rush i kontempe:

 • “Contemporari.rf” – et websted om kontekstens historie, teori og praksis. En masse nyttige oplysninger om bevægelser, metoder og teknikker.
 • Contemporary-dance.org – et stort engelsksprogligt websted om moderne.

17. Dancehall – musik og dans fra hjertet af Jamaica

dancehall
gymbox.com

Det er en musikalsk og dansestil, der voksede ud af reggae. Især populær nu er dansende dancehall. Hans dynamik og frigørelse omkøber sig fra de første sekunder. Hvis du er træt af rutine, har du brug for et stænk af energi, og du vil konkurrere i dansekampe, det er en hobby for dig.

Rush i dancehall:

 • Dancehallreggae.com.au er et australsk site dedikeret til jamaicanske kultur. Der er meget musik, videoer og nyheder fra reggaes og dancehallens verden.
 • Dancedb.ru – et sted hvor video lektioner og information om forskellige dansestile, herunder danceshall, samles.

18. Zumba – dansekondition

Zumba
premiumsport.rf

Ved krydset af hip-hop, salsa, samba, marengs, mambo, flamenco og mavedans blev en zumba født. Denne retning blev dannet af den colombianske Alberto Perez i slutningen af ​​1990’erne. Den maksimale mængde af muskler involveret i zumba er ikke kun et glimrende tidsfordriv, men også en effektiv måde at tabe sig på.

At feje i zumba:

 • Zumba.com er den officielle hjemmeside for Zumba fitness mærke.
 • Zumba.pro – en online regning af zumba-arrangementer. Her finder du ligesindede mennesker, information om fester og masterklasser.

19. Bogføring – bog udskæring

Bukkarving
factinteres.ru

Bukkravving er skabelsen af ​​voluminøse kompositioner fra flersidige papirmanuskripter. Carving på engelsk betyder “carving”, bog – “bog”. Tråd af bøger er populær over hele verden, men kræver tålmodighed, omhu og nøjagtighed. Dette er en hobby for plodding folk med kunstnerisk tænkning. De største højder i denne kunst har nået Brian Dettmer, Nicholas Galanin, Guy Laramie, Kylie Stillman og Robert Te.

Download i buccoving:

 • Briandettmer.com – Brian Dettmers officielle hjemmeside med billeder af værkerne fra den storslåede mester og video af hans forestillinger.
 • Artifex.ru – et udvalg af artikler om bog udskæring i denne kreative almanak.

  Hvordan man lærer at tegne, selvom man ikke tror på dit talent

20. Bookcrossing – bogudveksling

Bukkrossing
skr.su

Bookcrossing kan kaldes en af ​​de måder at smukke slippe af med gamle bøger. Essensen er, at en person, der har læst en bog, efterlader det på et offentligt sted (bibliotek, café, boghandel, metro og så videre). Den afslappede passer-by vælger den, tager den tilbage for at læse den, og til gengæld “taber” et andet sted en bog. Du kan spore bevægelsen af ​​bøger på projektets hjemmeside. Hans mission er at popularisere læsning og tage sig af naturen.

At blive pumpet i bookcrossing:

 • Bookcrossing.com er et internationalt bookcrossing site.
 • Ballycumber.ru – russisk-sprogligt sted til støtte for den internationale bevægelse af bogudveksling.

21. Postkorsning – postkort fra en fremmed

postcrossing
primamedia.today

Postkrossing er et globalt projekt, hvis kerne er udveksling af papirkort. Systemet giver dig en tilfældig adresse, du sender et kort til en person, og du modtager fra en anden (en af ​​ordningerne). Fra 2017 er over 676.000 mennesker fra hele verden blevet registreret på den officielle postkross hjemmeside. Folk udvekslede mere end 40 millioner postkort. Postkrossing er meget populær i Rusland og Hviderusland, fordi det er romantisk og hjælper med at finde nye venner.

Bump i postkrossing:

 • Postcrossing.com er den officielle hjemmeside for projektet.
 • Postcross.ru – Russisk-sproglig portal af postkross elskere.

22. Geocaching – skattejagt

Geocaching
find-way.com.ua

Dette er et internationalt turistspil, hvis essens er søgen efter en “skat”. Nogle spillere laver caches, mens andre bruger GPS til at søge efter dem. I næsten tyve års historie har spillet millioner af fans. Plus, at denne hobby kan gøres ikke alene, men hele familien eller en familie af venner.

At blive pumpet i geocaching:

 • Geocaching.com er den officielle hjemmeside for geocaching-bevægelsen.
 • Geocaching.su – det vigtigste sted for russiske geocacher.

23. Overlevelse – evnen til overlevelse

survivalism
zlikovec / Depositphotos.com

Survivalistami call mennesker, der kommer til at overleve i en nødsituation – fra naturlige og menneskeskabte katastrofer til epidemien. Skal ske med dem sådan eller ej – det er ligegyldigt. Det er vigtigt at være klar! Survivalisty hente deres alarmerende kuffert, organisere spil, uddannelse og erhverve en række nyttige færdigheder (at yde førstehjælp, lave en brand, at desinficere vand og så videre).

At svinge i survivalism:

 • Odnagdy.com – en blog om overlevendes bevægelse.
 • Survivalbook.ru – et forum om overlevelse og forberedelse til post-apokalypse.

24. Historisk genopbygning

Historisk Rekonstruktion
massonforstock / Depositphotos.com

Vil du føle dig som en modig romersk legionær eller kæmpe for en russisk prins? Fordyb dig i den vidunderlige verden af ​​historisk genopbygning. Det er både en videnskab og en kunstnerisk skabelse. Nogle gendanner gammel teknik og genopretter rustning, andre arrangerer forestillinger. For at genskabe alt pålideligt, har du brug for dyb viden og tålmodighed. Den historiske rekonstruktion af mange fans, klubber er oprettet, forskellige festivaler afholdes.

Pumpet ind i historiske rekonstruktioner:

 • Rushistory.org – Det officielle site for det russiske historiske samfund, en portal for fagfolk og historikere.
 • Reconlog.ru – kataloget over klubber af historisk rekonstruktion, og også de handlinger der er forbundet med dem.

25. Frivilligt arbejde – gratis støtte

babysittere
miloserdie.ru

Frivilligt arbejde er mangesidig. Dette er ikke kun arbejde i nationalparker og sports- og kulturarrangementer, men også for eksempel at hjælpe forældreløse eller hjemløse dyr. Du kan vælge frivilligt sfære efter din smag og hver dag gennem gode gerninger få en del ny viden, erfaring og kærlighed.

At svinge i frivilligt arbejde:

 • “European Volunteer Service” er et internationalt frivilligt program.
 • “Dobrovolcytsiorsii.rf” er Ruslands vigtigste frivillige ressource.

Og hvad er du glad i? Tal om dine usædvanlige hobbyer i kommentarerne.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤