6 utazás inspiráló könyv

Shantaram, Gregory Roberts

Shantaram

India hatszor nagyobb, mint Franciaország. És itt a lakosság húszszor nagyobb. A húsz! Higgy nekem, ha egy milliárd franciák éltek ilyen torlódásban, akkor a vérfolyók áramlanak. A vízesések esnek! Eközben a franciaek, mint mindenki tudja, a leg civilizált nemzet Európában. És még a világ minden tájáról. Tehát biztos, hogy szeretet nélkül India megszűnik.

Shantaram, Gregory Roberts

A Shantars olvasásakor nem lehet elhinni, hogy a történelem önéletrajzi, és sok minden történt a valóságban. A főszereplő, miután kiszabadult az ausztrál börtönből, hamis név alatt Lindsay Bombayba érkezik és új életet kezd. Nem fogom nyilvánosságra hozni a kártyákat, és elmesélni a történetet. Annak ellenére, hogy a könyv nagy, olvassa el, megéri.

Miért tartozott a könyv ebbe a jegyzékbe? Egy másik főszereplő miatt – India. Nehéz elhinni, hogy India csak egy másik ország. Úgy tűnik, hogy ez egy teljesen más világ, különböző értékekkel, kultúrával, lakosokkal. És akaratlanul is azon kapom magam, gondoltam, hogy szeretnék, hogy ne csak ott egy hétig, és röviden, hogy a látvány és néhány hónap, hogy belevetette magát a másik életben, hogy megértsük, miért India vonzza és inspirálja utazók a különböző országokban.

“Utazás Charlie-val a Keresés az Amerikában”, John Steinbeck

Utazás Charlie-val Amerikában

Mikor még egészen fiatal, és nem adtam többit-tekercs tolóerő valahol, ahol nincs érett ember megnyugtatott, ha lejáratkor ezen viszketés gyógyítható. Amikor a kor alá került véka, mint orvosolni megígértem az idősek év. A későbbi években hallottam arra nézve, hogy az idő múlásával a lázam is sor kerül, és most, mikor kiderült ötvennyolc marad látszólag mindig a régi kor. Eddig semmi sem segített. Négy husky gyapjú gőzös síp én sörény áll egyenesen, a lábak magukat indul pritoptyvat. Hallom a harsogó repülőgép, motor felmelegedés, még csörömpölése patája a járdán, és hamarosan – az ősrégi remegés az egész testben, szájszárazság, vándor szeme, a hőt a tenyér és a gyomor felgördül valahol a legjobb bordák. Más szóval, nincs helyreállítás; egyszerűbb – a trombita korrigálja a trombitát.

“Utazás Charlie-val a Keresés az Amerikában”, John Steinbeck

Ez a könyv nem azok számára szól, akik időről időre gondolnak az utazásra, hanem azok számára, akik nem tudják elképzelni az életüket egy út nélkül. Steinbeck azt írta, hogy a gőzölgő szarvainak vége van a hajának, a motor felmelegedésének hangjai a test egészének zúgása, és ez a könyv inkább azok számára szól, akik ezt az érzést ismerik. Néhány hónap múlva Steinbeck Amerikában utazott egy teherautó mellett, Charlie poodlejével együtt, és leírásait ebben a regényben.

Ő szokásos módon tökéletesen sikerült közvetíteni az emberek életét és hangulatát. Érdekes olvasni, hogyan viselkedtek az emberek, hogyan beszéltek az emberek és hogyan alakultak az emberek a XX. Század 60-as években, amikor az egyik országban élő emberek beszélgetése és élete jelentősen különbözött az államtól az államig. A könyvhez való hozzárendelés teljesen pontos: “Az egyik örök témája az útja – ez itt alapvető fontosságú.”

  10 hangoskönyv, amely segít megváltoztatni az életet és sikeres lesz

“A bőröndben talált kézirat”, Mark Helprin

A bőröndben talált kézirat

Néha sikerült a társadalom és a munka, és időnként nem szerencsétlenül. De a világ felszántott tájat, díszítve, mint a csipke, mezővédő és zabolátlan patakok, az egész világon mezők és megvilágított elhagyott öblökben Mindig találtam kényelmet és az erőt.

“A bőröndben talált kézirat”, Mark Helprin

Ez a könyv hosszú életútról szól. Nem, nem az A ponttól a B. pontig terjedő tervezett utazásra, hanem a sors sorsa, amely ma kedvező Önnek és holnap – nem. De még a kudarc – ez nem mentség a feladatra, hanem a lehetőség, hogy élvezhesse az élet kiszámíthatatlanságát.

A főhős életében valóban hihetetlen. Ő egy nyolcvanéves, a brazil dzsungelben ül, és a kézirata írott lapjait egy hőálló bőröndben rögzíti. Fia számára azt írja, hogy mi volt az életében, és hogy kiderült, hogy egy kis amerikai fiú, aki nehéz utat tett meg, és ahol csak nem volt, Brazíliában találta magát.

Ez a regény a legszkeptikusabb olvasóban képes felkelni a kalandvágyó szellemet. Én nagyon ajánlom.

“Irodalmi Ghost”, David Mitchell

Irodalmi szellem

Furcsa emberek utazók. Nekem nagyon sok közös van velük. Nincs állandó lakóhelyünk. Vándorok vagyunk. Mi rohangáltunk, és betartottuk a saját szeszélyeit, abban a reményben, hogy megtaláljuk azt, amit célszerű megkeresni. Alapvetően paraziták vagyunk: én, mint egy idegen országban, a fogadó szervezetében élnek, és megismerem a világot, feltárva tudatát. Az olyan emberek, mint a Caspar, idegen országban élnek, feltárják kultúráját és természetét, megismerik a világot, vagy meghalnak az unalom miatt. A béke szempontjából Kaspar láthatatlanok, irreálisak. A magány termékei vagyunk. Az egykori bizalmatlan házigazdám, a kínaiak először találkoztak az utazókkal, idegenekként vagy bevándorlókként tekintettek a másik világra. Ez az, ahogyan az emberek bánnak velem.

“Irodalmi Ghost”, David Mitchell

Szerintem sokan látták Mitchell regényének “Cloud Atlas” adaptációját. Ezeknek a regényeknek van valami közös: több történet furcsán összefonódik egyetlen elbeszélésbe. Az “irodalmi szellemben” továbbá a földrajzi határokat teljesen törlik. Okinawa, Hongkong, Szentpétervár, London, Mongólia … A szerzők kezében lévő városok és országok a puzzle holisztikus képét alkotják. Egy olyan világ, amelyet jobban szeretnék tudni. Mitchell leírja azt a helyet, ahol a regény akciója olyan fényesen és pontosan fejlődik ki, hogy saját szememmel szeretnék látni.

  7 modern orosz író, amelyre érdemes figyelni

“Három hajó, nem számítva a kutyát”, Jerome Klapka Jerome

Három a hajón, nem számítva a kutyát

Hétvégén hajózik, a pihenés és szórakozás álmát. Akkor jó szórakozást integetett barátai a parton, fények pipáját legimpozánsabb és elkezd járkálni a fedélzeten, azzal a céllal, ha volt Cook kapitány, Sir Francis Drake és Christopher Columbus minden gördült be egyet. Kedden sajnálja, hogy útra indult. Szerdán, csütörtökön és pénteken, akkor szeretném, ha született a fény. Szombaton, meg fogja találni az erőt, hogy lenyelni egy csésze húsleves, és ül a fedélzeten, üzenetrögzítő szelíd kérdések mártír mosolya könyörületes utasok, hogyan érzi magát. Vasárnap már képes önállóan mozogni és szilárd ételeket fogyasztani. És hétfőn reggel, amikor egy bőröndöt a kezében, és egy esernyőtartó a létrára, hóna alatt, várva a partra, – a tengerparti sétányon már erősen tetszik.

“Három hajó, nem számítva a kutyát”, Jerome Klapka Jerome

Ne felejtsük el, hogy az utazás szórakoztató. És Jerome könyve megerősíti ezt.

Három gondtalan barát úgy dönt, hogy hajókirándulásra indul a Temze területén. A cselekmény nem egyszerű, de a szerző humora, vicces helyzetek és bájos karakterek még mindig elragadják az olvasókat az eredetiségükkel. Ez egy vicces és vidám történet, amelyet egyetlen leheletben olvasnak. Köszönet illeti ezt a könyvet, megértette, hogy még egy kis kirándulás lehet igazi kaland, különösen egy jó társaságban.

“Az úton” Jack Kerouac

Úton

Mi az utad, öregember? A szent útja, az őrült útja, a szivárvány útja, az üres beszéd útja – igen, minden. Senkit, bárhol, bárkit is vezet.

“Az úton” Jack Kerouac

Az “On the Road” regény a 60-as évek “törött” generációjának himnusz. És a hősök e generáció élénk képviselői, függetlenek és szabadok. A világon utazik egy autóban, nem tudják, hogy egy új nap készüljön rájuk, és ezért boldogok. Számukra a legfontosabb az új ismerősökkel és friss benyomásokkal teli út.

  A klasszikus amerikai irodalom 7 darabja, amelyet mindenkinek el kell olvasnia

Valaki félelemmel keresi a Kerouac hőseit a frivolitás és az önzés terén, és talán így van. De ők annyira mohóak az életért, ezért hisz abban, hogy minden egyezmény nélkül ingyenes lehet, hogy nem lehet hinni. Nem csoda, ha a regény elolvasása után mindent le akarsz dobni és megyek az úton.

És milyen könyvek hatottak rád? Vajon olvasás után el akartam dobni a dolgokat a hátizsákomba és elindulni?

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top