14 fælles myter om elevatoren, hvor det er tid til at stoppe med at tro

1. I en fast elevator kan du sidde på ubestemt tid

faktum: I “Forordningen om forebyggende vedligeholdelse af elevatorer” hedder det, at nødtjenesterne udføres i det tidsrum, der er aftalt med ejeren af ​​elevatoren. Samtidig skal passagerens frigivelsestid ikke overstige 30 minutterForordninger om systemet til forebyggende vedligeholdelse af elevatorer. .

I teori, i en elevator, kan du ikke sidde fast i mere end en halv time. Men i praksis er der forskellige tilfælde. Der er en historie om en kinesisk kvinde, der døde i en elevator. Den 30. januar slog mekanikerne af elevatoren, og en måned senere tog de en død krop ud af den. Sandsynligheden for en hurtig ankomst af redningsmænd er dog stadig meget højere.

I de fleste tilfælde bestemmes længden af ​​tiden i elevatoren af ​​den menneskelige faktor. Dette kan være uagtsomhed eller objektive problemer. For eksempel arbejder en mekaniker på stedet, der samtidig modtager et opkald fra flere huse.

2. Hvis du hopper i en elevator, falder den

faktum: elevatoren har mange metalkabler. Alle kan modstå mere vægt end en bil. Derfor vil selv den overbelastede elevator ikke falde.

3. Elevatordørene kan åbnes mellem gulve

faktum: Elevatoren er udformet på en sådan måde, at den åbner som følge af samspillet mellem den indre dør og den eksterne stationære dør. Det er ikke muligt at åbne dørene uafhængigt på det forkerte sted.

4. Hvis elevatoren sidder fast, skal du hoppe, slå på væggene, klikke på alle knapperne

lift: klik på alle knapper

faktum: hvis du sidder fast i en elevator, kan du kun hjælpe dig på en måde: ro ned og kontakt forsendelsen. Efter det skal du slappe af og have det sjovt, fordi universet gav dig et par minutter fritid.

Hvis kommunikation med dispatcheren ikke er etableret, vil mobiltelefonen hjælpe dig. Hvis en nødtelefon er skrevet i elevatoren, skal du ringe til den. Hvis ikke, kontakt dine familiemedlemmer.

Hvis telefonen ikke fanger, læg mere luft i lungerne og højlydt skrige. Mennesker udenfor kan høre dig og hjælpe dig.

Forsøg ikke at komme ud af elevatoren alene – det er dødbringende farligt.

5. Hvis elevatoren sidder fast mellem gulve, kan den falde

faktum: fra det sted, hvor elevatoren sidder fast, øges sandsynligheden for dens fald ikke, fordi der ikke er nogen sammenhæng mellem den tekniske fejl og styrken af ​​metalkablet.

6. Hvis kablet er revet, er elevatorens fald uundgåeligt

faktum: selvom kablet bryder, er der en hastighedsbegrænser i elevatoren, der aktiverer bremserne, når elevatoren begynder at bevæge sig for hurtigt.

7. Løftedørene, hvis de udelukkes, lukkes altid automatisk

faktum: I mange godsløfter er der en metaldør mellem dørene. Løft håndtaget over det og glide bladet, lås elevatoren i åben stilling.

Derudover kan knappen “Annuller” åbne elevatordørene. For at holde dørene lukkede skal den holdes i 8 til 15 sekunder (afhængigt af elevatorens model). Derfor, når du bringer mange ting i kabinen, er det ikke nødvendigt at sætte døren op med din fod.

Også moderne elevatorer er udstyret med optiske interferens sensorer. Når du har forseglet sensoren med et klæbebånd, forhindrer du dørene i at lukke.

8. Det er muligt at forhindre lukning af døre ved at indsætte nogle objekter mellem dem

faktum: Til åbning af døre er der en særlig interferensføler, som er udstyret med en elevator. Denne ting er pålidelig, men teoretisk kan det bryde. Derefter vil ingen genstand hjælpe med at forhindre lukning af dørene.

9. I elevatorer med en fraværende knap til accelereret lukning af døre skal man være tilfreds med standardhastigheden

faktum: For det første øger knappen ikke selv hastigheden ved at lukke dørene, men lukker kun tidspunktet for at lukke dem. For det andet kan du i flere elevatorer hurtigere lukke dørene ved at klikke på den gulvknap, som du skal hen. For det tredje kan denne knap i mange elevatorer kun aktiveres i nødsituationer.

10. De fleste ulykker i elevatoren skyldes faldet i kabinen

lift: kabine drop

faktum: Den første dødsårsag som følge af elevatorens fald er kun sket i 2012 i ThailandElevator sikkerhed. .

Folk dør i elevatorer af andre grunde: et svigtende gulv, et forsøg på at komme ud af den hævede elevator selv, behovet for en person, der sidder fast i elevatoren i akut lægehjælp.

Den udløbne levetid kan forårsage funktionsfejl i dørene, elevatorens evne til at gå med dørene åbne, ilden på den indvendige beklædning af elevatoren på grund af en kortslutning. Elevatoren kræver konstante inspektioner og smøring af sikkerhedskomponenter. En medarbejder skal servicere mere end 100 elevatorer om måneden.

11. Du kan komme ud af elevatoren gennem flugtluken

faktum: I de fleste tilfælde er nødlukninger boltet. Og behøver ikke at gøre dette: hvad der sker med elevatoren, passagererne er den sikreste ting at blive inde i.

12. Hvis du hopper i en faldende elevator på tidspunktet for kontakt med jorden, kan du overleve

faktum: en person er ikke i stand til at hoppe med den hastighed, der er nødvendig for at kompensere for faldet. Derudover er det umuligt at kende tidspunktet for landing. Øg chancerne for overlevelse kan være, hængende på håndlisterne (hvis nogen). Det anbefales også at lægge sig ned på gulvet og sprede kroppens vægt så bredt som muligt.

13. Du kan kvæle i elevatoren

faktum: i elevatorer er der ventilation. Desuden er bokse af gamle elevatorer lækage, de har mange slots, der giver yderligere luftstrøm.

14. Lifte er farligt

faktum: ifølge statistikker er elevatoren den sikreste transportform.

Loading...