20 gode gerninger, som du kan gøre i dag

1. Hold døren, når du afslutter

Det ser ud til, en simpel regel af høflighed, men hvor mange mennesker har travlt glemmer denne simple trivia. Og personen der følger dig vil helt sikkert sætte pris på at du stoppede for et sekund og holdt døren for ham.

2. Pas på en lille velgørenhed

Afmonter dine skabe og give unødvendige ting til børnehjem eller andre steder, f.eks. Hvor der er sket en ny katastrofe (sådanne gebyrer udføres regelmæssigt). Du behøver slet ikke disse ting, men de vil bringe glæde til nogen, de vil varme nogen og sandsynligvis endda redde fra døden.

3. Efterlad en positiv tilbagemelding om din yndlings cafe

Vi stopper ikke på negativ feedback. Det er værd at fornærme os, og venner fra alle sociale netværk lærer om det. Når alt er fint, skynder vi på en eller anden måde ikke at råbe om det i hvert hjørne. Hvis du kunne lide caféen eller en anden institution, skal du give et positivt svar til det. Det tager ikke meget tid, og kaféet får nogle nye besøgende. Og dine venner vil helt sikkert takke dig for råd om et godt sted, hvor de havde en vidunderlig aften.

4. Overgiv dit blod

Hvis du ikke er for doven for at nå bloddonationspunktet en gang, har du allerede reddet en persons liv.

5. Prøv tid til at være frivillig i et plejehjem

Åh, det er ikke let. Du skal have en vis karakterbutik til at bruge mindst et par timer i et plejehjem, hvor for det meste ældre er, som formentlig er for byrdefulde for deres kære eller som slet ikke har nogen slægtninge. Flere timer tilbragt med dem i løbet af en samtale eller en slags spil vil blive husket af ham, for det vil være for de gamle folk en hel begivenhed i en række ret kedelige dage.

  Hvad skal du skrive om i din personlige dagbog

6. Hjælp til at vænne sig til nye naboer

Nye naboer flytter til din indgang? Det ville være en god idé at sige hallo til dem først. Tilbyd hjælp til at flytte, måske foreslå noget, svar på spørgsmål. Et par enkle handlinger, der hjælper dig med at styrke gode naboskabsrelationer, og måske at finde nye venner.

7. Forsend nogen frem i køen i supermarkedet

Hvis du har en fuld kurv af produkter, og en køber med en enkelt flaske vand venter på dig i køen, hvorfor ikke spring videre, især hvis du ikke er for hurtig. Jeg er sikker på, at han ikke kun vil blive meget overrasket, men meget taknemmelig for dig.

8. Send en uventet gave til en ven

Ingen grund til at vente på ferien. Bare til ære for et godt humør, send en ven, der bor i en anden by, en bog eller en snuppe eller endda bare et postkort. Modtagne pakker er altid så glade!

9. Tag noget velsmagende på kontoret

Hvorfor ikke behandle dine kolleger med cupcakes eller donuts om morgenen? Hvorfor ikke bringe vandmelonen til kontoret, for eksempel og ikke spise alt sammen? Stemningen vil selvfølgelig forbedre for alle.

10. Tilbyde din parkeringsplads til en nærliggende bil

Parkeret et sted nær indkøbscenter er et reelt problem, især på ferie. Hvis du skal forlade, og når du nærmer dig din bil, skal du være opmærksom på den chauffør, der vælger en parkeringsplads, fortælle ham, at du skal forlade, så han kan bremse og stå på dit sted.

11. Hjælp bilisten på vejen

Hvis du er en erfaren chauffør, og du ser, at bilen med alarmerne tændt stoppet ved vejsiden, skal du stoppe og tilbyde assistance.

  23 ideelle hunderacer til løbere

12. Udlån til nogen i køen en lille smule

Hvis du står bag en person i køen på kassekontoret, og en person pludselig mangler 50 kopecks at betale for køb, eller der ikke er noget at give uden at overgive, låner han dem. Det er klart, at han ikke vil returnere penge til dig, men det er ikke så meget værd, og du vil redde personen fra behovet for at opgive et af hans indkøb. Og svinget bag dig vil være taknemmelig for, at du ikke fik dig til at vente på kassereren om at udstede aflysningen af ​​varerne.

13. Giv plads til metroen, minibussen eller sporvognen

Det handler ikke kun om ældre mennesker, der selvfølgelig bør give plads. Giv ind, hvis du ser at den person, der er nær dig, er svært at stå, er han for træt, uvel eller har tunge poser.

14. Lad rester af mad fra skraldespanden

Min mor spilder aldrig bare restene af mad, som i princippet stadig kan blive spist eller tørret brød. Hun folder forsigtigt det i en pose og hænger tæt på gadeaffaldsbakker. Nogle hjemløse behøver ikke at grave i lang tid i skraldet for at finde mad, du kan bare tage en taske.

15. Pick up hvad nogen er faldet

Hvis nogen tabte handsken eller noget andet, skal du sørge for at ringe til personen og påpege ham tabet. Og hvis du står i nærheden, så hent det og giv det til ham.

16. Uddann en person om, hvad du er en pro

For nylig forklarede jeg for en fotografpige, hvordan man bruger Dropbox-tjenesten. Det tog flere minutter, men hun var glad for, at hun nu kunne bruge et så bekvemt værktøj. Hvis du er på en eller anden måde pro, lærer andre hvad du kender.

  10 grunde til ikke at flytte til USA

17. Få turisterne et billede af dem

Hvis du pludselig ser turister på gaden, der forsøger at fotografere sig på en udstrakt hånd, tilbyde dem hjælp. Sikkert ingen ønsker at alle deres billeder skal være som en: store ansigter og små seværdigheder et sted i baggrunden i øreområdet.

18. Tag en kæledyrsgod til dine venner

Har du stadig kødfrø fra middag, og om aftenen skal du besøge venner, der har en hund? Grib knoglerne med dig. Venner og deres kæledyr vil være taknemmelige for dig.

19. Del med naboen grønt og grøntsager fra din have

Hvis du eller dine forældre har deres egen have, og du har meget mere grønt og grøntsager end du kan spise, kan du dele dem med venner eller naboer.

20. Del rabatter

Hvis du har ekstra rabatkuponer, som du næppe vil udnytte, giver dem dem, der har brug for dem. Må ikke opbevares til sidst, og kast derefter ud.

Dette er langt fra alle ideer om små gode gerninger, der kan gøres regelmæssigt uden at bruge en masse indsats og penge. Fortæl os i kommentarerne om dine muligheder for små gode gerninger.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top