Alt hvad du behøver at vide om penis sundhed og mænds intime hygiejne

Mænd ikke kun i Rusland, men også i mange andre lande favoriserer ikkeRosen D. S., Rich M. Den adolescent Mand. Adolescent Medicine: State of the Art Anmeldelser. Philadelphia: Hanley Belfus læger. Ifølge statistikkerAdolescent mandlige sundhed , efter undersøgelser hos læger i barndommen næste gang mænd til dem får år i 50 med en alvorlig sygdom.

Især favoriserer de ikke urologer og androloger. Men penis er lige så unik en krop som en vagina, og kræver ikke mindre pleje og meget mere omhu og opmærksomhed i hygiejneforhold.

Vi appellerede til bemærkningerne fra Dr. Darius Paduha (Darius Paduch), urolog og sexolog på Presbyterian Hospital i New York og talte med Darya Chernysheva, urolog City Centre endoskopisk urologi og Ny Teknologi St. Petersborg, et medlem af den europæiske Urologiske Association til at beskæftige sig hvordan man korrekt pleje for penis, hvor ofte at besøge lægen og hvad man skal passe på med sygdomme.

1. Selvinspektion – dette er virkelig nyttigt

Dr. Chernysheva mener, at en uafhængig undersøgelse af penis og skrotum skal ske fra begyndelsen af ​​puberteten.

Dette er et element i dating en dreng med sin krop, men også denne procedure har en medicinsk betydning – en tidlig påvisning af en testikulær tumor, der desværre er mest almindelig hos unge mænd 18-30 år.

Daria Chernysheva.

For at få størst mulig udbytte af uafhængige inspektioner, anbefaler Chernysheva at gøre dette regelmæssigt. Derudover bør en person have begrebet “norm” for at bestemme afvigelser.

Hvis en teenager begyndte at kigge på sig selv om 13 år, så ved 18 han vil kunne bestemme ændringerne: det var helt glat, og så var der lidt lille bump, det er det du skal være opmærksom på.

Daria Chernysheva.

Det er mest hygiejnisk at gøre dette i brusebadet mindst en gang om måneden.

2. Vask din penis så ofte som muligt, men med rent vand

Læger anbefaler at vaske penis med sædvanligt varmt vand to gange om dagen. Det er især vigtigt at overvåge området under forhuden, da det aktivt akkumulerer smegma-sebaceous sekretion, et naturligt smøremiddel, som sikrer, at forhuden kan glide korrekt over hovedet.

I starten er det hvidlig i farve og lugtfri. Hvis det ikke vaskes, ændres farven til grågrøn efter et par dage, og smæma begynder at lugte. Selve stedet bliver en praktisk yngleplads for infektioner. En af dem – balancitis, betændelse i hovedet, ofte forårsaget af ophobning af smegma – kan være meget smertefuldt.

Det er fantastisk, hvor mange mænd ignorerer stedet under forhuden. Ikke kun at [mangel på hygiejne] fører regelmæssigt til komplikationer, det er også meget ubehageligt for en seksuel partner.

Patrick French, en konsulent om seksuel sundhed.

Så før du vasker, skal du trække forhuden ud til enden for at se hele hovedet af penis og vaske det.

Men man bør være mere forsigtig med drengens prepuder før overgangen. Forsøg ikke at tvinge kraftigt på forhuden, da det kan være smertefuldt og forårsage skade. Forhuden kan stadig fastgøres til hovedet af penis og vil derfor ikke helt skifte. På dette stadium af udvikling behøver drengen ikke renses på dette sted.

3. Ja, det er nødvendigt at vaske efter sex og onani

I modsætning til vagina, kan penis ikke vide, hvordan man skal rense sig selv, det skal hjælpe. Og hvis ejeren af ​​skeden efter sex, vil nogen væsker ikke forblive inde, med dem vil forstå det sure miljø, så fra penis bør rester af enhver væske vaskes af. Da, ifølge Dr. Paduch, hvis de tørrer ud på huden, vil dette føre til en meget hurtig stigning i antallet af bakterier.

  Sådan fjerner du en ubehagelig lugt fra en plastikbeholder

I virkeligheden er det svært at forestille sig en situation, hvor en mand straks efter køn skylles, men Dr. Padukh hævder, at den optimale løsning forbliver en periode på 10-15 minutter efter køn.

I ekstreme tilfælde skal du helt sikkert vaske dig selv før du går i seng eller bruger et barns våde serviet uden smag.

Dr. Paduh tilføjer, at uomskårne mænd er især vigtigt at være opmærksom på at rense under forhuden efter onani og våde drømme, som de tørrede sæd mellem områder af huden – er også et ideelt miljø for bakterier.

4. Pas på med sæbe

Penis – det er stadig et meget blidt sted, der kræver omhyggelig omhu. Daria Chernysheva sagde, at brugen af ​​sæbe er muligt, men i dette tilfælde bør du omhyggeligt vaske det: “Det er især vigtigt at sikre, at hvis en mand er uomskårne. Sæbe er hovedsagelig alkali, og hvis det får på den sarte hud og slimhinder under forhuden og forbliver der, kunne dette føre til udvikling af phimosis (en tilstand, hvor eksponering af glans penis smertefulde eller umulige på grund af indsnævring af forhuden – ed … ) “.

Dr. Paduh anbefaler også at bruge en simpel sæbe med en minimal mængde ingredienser. Som i tilfælde af feminin hygiejne har du heller ikke brug for antibakteriel sæbe.

5. Med lyseblå geler til brusebadet er det også bedre at være mere forsigtig

Russiske butikker tilbyder mænd en ret begrænset mængde brusegeler – maskuline muligheder med “kølig friskhed” eller mentol. Tross alt bør ingen tvivle på den mandlighed, der er af en mand, der vasker sit hår, ansigt og penis med en gel. Men for din medlems skyld – køb for ham et særskilt middel.

Brugen af ​​brusegeler med specifikke lugte, lyseblå og mentol duft er naturligvis ikke velkommen. Det kan forårsage og allergiske reaktioner og intolerance for nogle komponenter. Derfor er det ønskeligt at klare almindelig sæbe uden duft og varmt vand.

Daria Chernysheva.

Vær opmærksom på irritation, pletter og misfarvede områder af penisens hud. Dette kan være et tegn på, at din personlige hygiejnebehandling eller infektion ikke passer til dig.

Prøv nogle dage at vaske penis kun med vand, og hvis irritationen stadig er tilbage, skal du gå til lægen.

6. Brug ikke aromatiseret talkumpulver

Genitaler bør ikke lugte som blomster. Med tiden stinker de kønsorganer, der vaskes af vand, ikke. Nok til at torturere penis og vagina med parfume, pulvere og lugt. Daria Chernysheva siger, at for mænd blev det bare populært: “Nu er anvendelsen af ​​deodoranter til kønsområdet, specielle aromatiserede pulvere blevet moderigtige. Selvfølgelig støtter urologer ikke alle dette, fordi det klumper porerne og fremmer akkumulering af talkum under forhuden. Disse er alle irriterende eksterne faktorer og kan bidrage til væksten af ​​bakterier. “

  Hvad skal man købe på apotek, selvom det er sundt

7. Det anbefales ikke at lade penis være våd efter vask

Urologer rådgiver omhyggeligt at tørre penis. Overdreven fugt bidrager til udviklingen af ​​candidiasis og generelt til den øgede vækst af bakterier i området under forhuden.

Men det er vigtigt ikke at glemme, at huden i dette område er øm, så du behøver ikke at gnide penis til rødme. Optimal – bare for at få våd penis med et håndklæde og luk forhuden.

6. Glem ikke om testiklerne og pubic regionen

I bunden af ​​penis og testikler, hvor sved og hår er kombineret, kan lugten være så stærk som under armhulerne, så disse områder kræver hyppig vask. Især hvis de var i stramt tøj mest af dagen. Sørg for, at området mellem bunden af ​​testiklerne og anus er også rent.

Og en god ide er at teste testiklerne mod hævelse og hævelse. Det er værd at gøre det en gang om måneden efter et varmt bad eller brusebad.

7. Sæt ikke penis på steder, der ikke er beregnet til dette formål.

Hvis der er et ønske om at sprede deres sexliv, er der sexlegetøj, enheder solgt i sexbutikker. Men der er en bestemt kategori af mænd, der holder penis i objekter, der ikke er tilpasset til dette. Og dette, for at sige det mildt, ødelægger penisens helbred.

Daria Chernysheva.

Glem også at vaske sexlegetøj med sæbe efter brug og tør grundigt.

8. Beskyt dig selv

Urologen Darya Chernysheva anbefaler konstant at bruge kondomer under samleje med nye partnere eller partnere, der ikke så resultaterne af analysen for seksuelle infektioner: “Og disse resultater skal være friske og helst ikke enkle, men med et interval på mindst tre måneder” .

Regelmæssig overholdelse af personlig hygiejne kan reducere risikoen for at indgå HIV og andre STD’er. Men du skal balancere her, da for forsigtig vask og hyppig udsættelse for svær vaskemidler kan beskadige penisens hud, hvilket igen vil lette penetrering af bakterier og vira, herunder STD’er.

Husk at ethvert hudår, en ridser på huden og dårlig penishygiejne kan øge risikoen for HIV-overførsel.

9. Gå til forebyggende undersøgelser

En teenager uden klager bør gå til en læge i en alder af 13-14 år

“I Rusland er alt organiseret på en sådan måde, at urologen også skal undersøge skolebørnene før skoleårets begyndelse. Men det er svært at sige, hvordan dette program er implementeret: Urologen er som regel kombineret med kirurgen. I Europa og Amerika er denne funktion tildelt pædagoger, der årligt observerer barnet og bl.a. kan vurdere sin seksuelle udvikling. Vi børnelæger har bare ikke dette, “siger Daria Chernysheva.

Så hvis skoleundersøgelsen syntes ubrugelige, var der spørgsmål, eller der var slet ikke nogen undersøgelse, bør teenageren selv se ud til urologen.

Hvis du har mistanke om, at forsinkelsen af ​​seksuel udvikling, i henhold til Chernysheva, kan ikke betragtes isoleret ingen symptomer. Det er værd at se, og på udvikling af sekundære kønskarakterer, at kontrollere, om der er afsat kønshormoner, og om de når frem til destinationen: “Vi har brug for at overvåge, om de tegn på kropsbehåring på ansigt og krop der, hvad enten stemme, om der er en vækst Spurt ændret. Bare føler teenageren bag pungen og kontrollere, om hans testikler voksede -. Det er ensidig “

Generelt varierer normerne for seksuel udvikling lige fra region til region, så sammenligning af normerne for drenge i Amerika og drenge i Buryatia er noget forkert. Det antages, at det er nødvendigt at lytte til alarmen, hvis der ikke var tegn på puberteten i løbet af 20 år.

Daria Chernysheva.

Men med tidlig seksuel udvikling bør forældre tage barnet til urologen og endokrinologen. Tidlig modenhed hos drenge er en, der begynder før ni år. Så bør tegnene på hår og et spring i vækst på syv år være foruroliget.

  Sådan pumpes hjernen: øvelser til udvikling af hukommelse, opmærksomhed og tænkning

Voksen mænd skal undersøges en gang om året til inspektion

Ifølge Chernysheva, i Rusland er der ingen regler, hvor ofte en ung person, der har ingen klager, er det nødvendigt at besøge en urolog: “Men en ansvarlig holdning til deres sundhed og deres seksuelle partner tyder stadig, at mennesket bør testes for seksuelle infektioner i det mindste, en gang om året. Dette skal selvfølgelig variere afhængigt af om forholdet er monogamisk eller ej, men som regel er det nødvendigt at blive kontrolleret en gang om året. “

Dr. Jevgenij Grekov, androlog, urolog, leder af afdelingen for urologi Klinik professor Kalinchenko, talte også om behovet for regelmæssige check-ups for mænd, som, ifølge ham, i Rusland en alvorlig patologi opdaget for første gang kun på fysisk undersøgelse i militæret.

En af de mest almindelige sygdomme Han kalder mikrogenitaliyu forårsaget af Kalman syndrom eller Klinefelters syndrom. Med disse sygdomme udvikler penis ikke: det vokser ikke og kan ikke udføre sine funktioner.

Ifølge Grekov, med tidlig diagnose kan det helt helbredes af hormonbehandling, i fremtiden er behandlingen vanskeligere.

10. Tøv ikke med at kontakte din læge, hvis du har nogen klager.

Hvis der er klager, skal du gå til lægen, ikke under nogen omstændigheder udskydes. Daria Chernysheva anbefaler i det mindste at gå til lægen, da kræftsygdomme, for eksempel en testikulærtumor, udvikler sig hurtigt og meget aggressivt. Hun tilføjer, at behandlingen er meget effektiv, hvis den anvendes i de tidlige stadier, derfor er det virkelig meget vigtigt at have en uafhængig undersøgelse og en rettidig besøg hos lægen.

11. Potentielle problemer kan redde en manns liv

Enhver overtrædelse i den seksuelle sfære er altid et komplekst problem. Som regel signalerer de om endokrine og vaskulære sygdomme, som ikke kan behandles alene.

Daria Chernysheva tilføjer: “Det er vigtigt at forstå, at gå til lægen kræver nogen ubehag i dit sexliv: tidlig sædafgang er for kort samleje. Disse problemer kan løses effektivt, hvilket vil forbedre patientens livskvalitet betydeligt, hvis han straks kontakter lægen. Derudover blev det konstateret, at erektil dysfunktion kan være et tidligt tegn på problemer med hjertet og blodkarrene. I undersøgelser blev det bevist, at tegn på styrkesygdomme forekommer 2-3 år tidligere end tegn på koronar hjertesygdom og 3-5 år tidligere end mulig udvikling af myokardieinfarkt.

Derfor er tidlig opdagelse af seksuel dysfunktion i stand til at redde en mands liv. Dette er en undskyldning for at se en læge. Dette er en lejlighed til at bestå en udvidet undersøgelse, blodprøver, for at gøre et elektrokardiogram og eventuelt ekkokardiografi på vidneudsagn, der skal kontrolleres for tegn på hjerte-kar-sygdom.

Daria Chernysheva.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top