Kuinka valita hyvä sohva

Sohvien muodot

On sohvia:

 • suora;
 • kulma;
 • ottomaanien kanssa;
 • modulaarinen;
 • saari.

Suorat sohvat ovat klassikko. Massan vaihtelut. Mitään kokoja ja värejä.

Miten valita sohva: Suora sohva
collectmoments / Flickr.com

Suorat sohvat sekä kulmasohvat sijoitetaan yleensä seinämille, ja ne on usein varustettu sisäänrakennetuilla pöydillä, minibaarilla ja kääntöpöydillä. Tällaisissa sohvissa on kätevää nukkua.

Miten valita sohva: Corner sohva
jiva / Flickr.com

Kulmasohvia ei pidä tunnistaa sohvalla, jossa on ottomaani. Idässä tämä on nimensä laaja pehmeä ottomaani. Huonekaluteollamme ottomaani ymmärretään sohvan ulkonevaksi osaksi. Usein ilman käsinojia, mutta säilytystilaa.

Moderni sohvat, joissa on ottomaanit sisätiloissa, toimivat menestyksekkäästi kulmavaiheina, säästäen tilaa pienten huoneiden tarpeisiin ja toimivat usein omistajan päävuodena.

Miten valita sohva: sohva ottomaanien kanssa
Maxim Kachurovskiy / Flickr.com

Saaren sohvat voivat olla pyöreitä tai puolikorkeita, soikeita ja suorakulmioita. Nämä ovat kalliita ja tilaa sohvat. He eivät yleensä nuku. Ne sijoitetaan keskelle tilavia huoneita luomaan virkistysalue. On toivottavaa, että lähestymistapa “saariin” oli kaikilta puolilta.

Miten valita sohva: Island sohva

Modulaariset sohvat koostuvat useista osista ja ne voidaan yhdistää eri tavoin. Moduulit voidaan käyttää erillisinä kalusteina. Koostumus voi olla moduuli, jossa nukkuu paikka, mutta useammin tällaiset sohvat on suunniteltu kauneuden ja rentoutumisen kannalta.

Monipuolisuuden ja monimuotoisuuden ansiosta modulaariset sohvat sopivat erinomaisesti studiohuoneistoihin.

Miten valita sohva: modulaarinen sohva
Scott Allen / Flickr.com

Transformation perusmekanismit

Muutosmekanismi on tapa luoda sohva. On monia vaihtoehtoja.

Kun olet ensin tullut kauppaan, monista muuttamismekanismeista ja heidän outoista nimistään, pää menee ympäri. Itse asiassa kaikki on yksinkertaista.

Mekanismit voidaan jakaa taitettaviksi, ulosvedettäväksi ja taittuvaksi. Ensimmäinen sisältää “kirja” ja “eurobook” sekä “click-clack”. Toiseen – “teleskooppiin”, “tick-tak” ja “delfiiniin”. Kehittyvät mekanismit ovat “harmonikka” ja erilaiset “simpukat”.

Pyörivät mekanismit erottuvat toisistaan. Niitä käytetään suurissa kulmasohoissa: toinen puoli kääntää toiselle, muodostaen laajan makuupaikan.

Miten valita sohva: Sohva kääntömekanismilla
Sohva, jossa on kääntömekanismi

Kirja ja eurobook

kirja
kirja

Sohvat-kirjat ovat tuttuja kaikille Neuvostoliiton aikoina. Nosta istuin hieman ja ota suorakulmainen vuode. Tällaisen sohvan asettamiseksi se on siirrettävä pois seinältä. Istuimen alla olevaa tilaa käytetään yleensä nukkumisvarusteiden ja muiden osien säilyttämiseen.

evroknizhka
evroknizhka

“Eurobook” on parannettu “kirja”. Sama, vain istuin on esitelty juoksijoille. Yksinkertainen, luotettava mekanismi, joka soveltuu päivittäiseen asetteluun. Tällaista sohvaa ei tarvitse siirtää pois seinältä.

  Windows Defenderin poistaminen käytöstä

Click-klyak

Click-klyak
Click-klyak

Tämä on myös päivitetty “kirja”, joka sisältää “valehtelun” ja “istunnon” säännösten lisäksi välivaihtoehdot: “puoliksi nukkunut” ja “puoliksi istuva”. Sohva “click-clack” on tehty metalli runko puinen haarniska, joka raskaiden kuormituksen usein rikkoa. On parempi käyttää sitä lasten tai harvinainen vieraiden oleskelu.

valaistu
valaistu

Erittäin samanlainen ulkonäkö ja toimintaperiaate sohviin “valaistu” mekanismin kanssa. Ero on se, että niillä ei ole selkänojaa – vain käsinojia.

Teleskooppi (irrotettava)

Teleskooppi (irrotettava)
kaukoputki

Sohva-teleskoopin nukkumispaikka koostuu kolmesta osasta. Kaksi niistä muodostaa istuimen, ja yksi – takana. Laajentamista varten sinun on vedettävä istuimen alaosa, taitettava selkänoja eteenpäin ja täytettävä väliin patja. Haitoista: alhainen sänky ja naarmut lattialla usein.

harmonikka

harmonikka
harmonikka

Tämä muunnosmalli perustuu harmonisoinnin periaatteeseen: nukkumispaikka muodostuu myös kolmesta osasta, joista toinen on istuin, ja kaksi muuta muodostavat selän. Harmonisoinnin hajottamiseksi sinun on työnnettävä istuinta eteenpäin ja asetettava selkänoja samaan tasoon sen kanssa.

Sohvat, joissa on tämä mekanismi, valmistetaan puukehyksissä tavallisilla metallisilla saranoilla ja metalli-kehyksillä, joissa on puinen haarniska. Ensimmäinen on usein parempi olla avaamatta, jälkimmäiset soveltuvat päivittäiseen käyttöön.

Teak-so (virroitin)

Teak-so (virroitin)

Tämä muutosmekanismi on hyvin samanlainen kuin “eurobook”. Vain “tick-taka” istuin liikkuu eteenpäin jousimekanismin avulla. Tämä on kalliimpaa, mutta myös kätevämpää vaihtoehtoa: ei ole pyöriä, ei mitään naarmuuntuu lattialle. “Tick-tak” on täydellinen niille, jotka aikovat käyttää sohvaa sängyksi.

Delfiini (kenguru, mikrolift)

delfiini
delfiini

Tämä on erittäin suosittu muutosmekanismi. Erityisesti nurkassa sohvat ja sohvat ottomaanien kanssa, jotka nukkivat päivittäin.

Toimintaperiaate on yksinkertainen: istuimen alla olevasta alustasta lasketaan alusta, joka nostetaan sitten erityisellä hissimekanismilla, joka muodostaa yhden laiturin. Mitä luotettavampi nostomekanismi, sitä kauemmin sohva kestää.

Ranskalaisia, amerikkalaisia, belgialaisia ​​ja italialaisia ​​lastensänkyjä

Ranskalainen simpukka
Ranskalainen simpukka

“Ranskalainen simpukkamalli” – tämä on simpukkamikrofoni. Muunnoksen aikana nukkuja telaa eteenpäin ja se asennetaan kaareihin. Mutta nukkuminen tällaisella sohvalla on melko kovaa. Se ei sovellu päivittäiseen käyttöön. Tämä on vierasvaihtoehto.

  Windows Update -ohjelman poistaminen käytöstä

Amerikkalainen simpukka
Amerikkalainen simpukka

“Amerikan simpukka” on hieman mukavampi. On vain kaksi lisäystä, mutta koska patjat ovat paksumpia, joskus jopa keväällä lohkojen. Mutta päivittäinen nukkuminen ei ole vielä kätevin vaihtoehto.

“Belgian simpukkamies” – tämä ei ole niin paljon muunnoksen mekanismin tyyppi kuin valmistajan merkki. Ranskalais-belgialainen huonekaluyhtiö Sedac-Meral tuottaa kaksi- ja trohskladnye tarjotaan vaahto ja joustinpatjat eri korkuisia. Tämä on “belgialainen simpukka”.

Italian simpukka
Italian simpukka

“Italian simpukka” on kaksi lisäystä ja hajoaa yhdessä sohvan pehmeiden elementtien kanssa. Toisin kuin muut “simpukat”, joissakin “italialaisissa” malleissa on pieniä säilytysastioita vuodevaatteiden varastointiin.

Määritä, miksi tarvitset sohvan: nukkumaan tai lepoon? Ensimmäisessä tapauksessa on parempi ottaa “kirja”, “eurobook”, “tick-to-do” tai hyvä “delfiini”. Kaikkien muiden vieraiden vaihtoehdot.

Tässä on taulukko, joka osoittaa visuaalisesti erilaisten sohvien etuja ja haittoja.

Transformation perusmekanismit

kehys

Sohvojen, metalli- ja puukehysten sekä puupaneelien, joissa on lastulevyä, valmistuksessa käytetään.

Metallikehykset ovat luotettavia ja kestäviä edellyttäen, että liitokset on hitsattu, eivät ole pultattuja. Kaikki verhoilut sopivat sohvalle, jossa on metallikehys. Tarvittaessa voit korvata sen.

Puurungon elinikä riippuu puusta ja puun laadusta. Se vaikuttaa hintoihin. Kalliimmat ovat tammi-, pyökki-, pähkinä- ja tuhka-sohvat. Lisää budjettivaroja – koivun ja havupuiden luurangot.

Puurungossa tärkein asia on, että puu on sileä ja kuiva. Mitä vähemmän kuoppia ja solmuja, sitä paremmin.

Puupalkkien ja lastulevyn yhdistelmä – sohvan kehyksen halvin versio. Mutta jos teknologiaa havaitaan tuotannossa, ja elementtejä lastulevosta käsitellään erityisellä maalilla, tällainen sohva kestää myös vuosia.

täyte

Selkänoja, istuin, käsinojat – jokaisella sohvan elementillä on täyteaine. Yleensä se on vaahtokumi ja polyuretaanivaahto. Myös lateksia ja jousia.

Sohvat, joiden sisällä vain vaahtokumi, halvin, mutta vähiten kestävä. Pitkän ajan sohvan muoto pehmustetulla vaahtokummiosalla säilyy. Mutta kolmen tai neljän vuoden kuluttua hän kysyy.

Useimmat valmistajat suosivat polyuretaanivaahtopakkausta. Melkein ei eroa hinnasta vaahtokumista, mutta se kestää kauemmin.

  Kuinka äänittää puhelinkeskustelu iPhoneen ja Android-älypuhelimeen

Polyuretaanivaahto on lohko (voileipä) ja valettu. Ensimmäisestä istuimesta selkänoja ja muut sohvan elementit liimataan yksinkertaisesti yhteen. Kun ihmiset puhuvat valettu polyuretaanivaahto, tarkoitetaan sitä, että hänen tehtaassaan nesteenä kaadetaan muottiin, ja lähtö heittää takaisin tai käsivarteen sohvalla.

Kestävämpi, ympäristöystävällisempi ja kallis täyteaine on lateksi. Korkea joustavuudestaan ​​se toistaa kehon ääriviivat ja palauttaa muodon välittömästi. Samalla se ei sähköistää, on vastustuskykyinen muotille eikä aiheuta allergioita. Latexia käytetään tavallisesti kalliissa huonekaluissa, joissa on ortopediset esijännitteet.

Se on erikseen mainittava kevätlohkoista. Heidän läsnäolonsa sohvalla ei vain lisää pisteitä mukavuuteen, vaan myös sohvan kestävämpi ja kulutusta kestävä. Tietenkin edellyttäen, että käytetään erittäin korkealaatuisia yksittäisiä jousilohkoja.

Paras vaihtoehto – sohvat, joissa on monikerroksinen täyteaine ja erilaiset tiheyskertoimet eri alueilla. Pohjakerros on tiheämpi, päälle on ohut pehmeä materiaali maksimaaliseen mukavuuteen.

verhoilu

Sohvan verhoilu on jopa enemmän kuin muutoksen mekanismit. Jotta kuvaat kaiken, tarvitset erillisen artikkelin. Siksi pidä suosituimpia vaihtoehtoja.

verhoilu

Layfhaki niille, jotka valitsevat sohvan

 1. Päätä, missä sohva seisoo. Piirrä suunnitelma paperille. Joten myymälässä on helpompi navigoida. Laske, onko siellä tarpeeksi tilaa kävellä, kun sohva on levitetty.
 2. Määritä sohvan toiminta: vieras tai päivittäinen unta. Ajatelkaa myös kuka on nukkumassa: 40 kg painava lapsi tai aikuinen mies centnerille. Valitse tästä mekanismista.
 3. Kauppaan tarkasta huolellisesti muutosmekanismi. Metallisten osien tulee olla paksumpia kuin 3 mm, siististi maalattu ja luotettavasti kytketty toisiinsa.
 4. Istu tai makaa sohvalla. Arvioi täyteaineen tiheys. Kiinnitä huomiota ääniin, joita sohva tekee, kun liikut. Kipeä on varma merkki liukastuneesta ruhoista.
 5. Kiinnitä huomiota saumojen ja niittien riveihin. Nämä ovat vivahteita, jotka erottavat vilpittömän tuottajan amatööriltä. Katso sohvan takaosaa. Jos aiot laittaa se ei seinälle, vaan huoneen keskelle, se on myös pehmustettu siististi.
 6. Jos valmistajan takuu on alle 18 kuukautta, valitse toinen.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤