12 tegn på, at du skal føje mere fedt til din kost

Meget mange mennesker lider af problemer med at være overvægtige. Disse mennesker i håbet om at tabe sig, sidder på strenge kostvaner og udelukker alle fede fødevarer fra kosten. Og på samme tid – jeg er villig til at argumentere – de tænkte aldrig på, at spiser for få fedtstoffer kan blive et andet problem.

Faktum er, at fedtstoffer har et dårligt ry, og derfor søger mange at eliminere dem fuldstændigt fra deres kost. Andre bruger simpelthen “forkerte” slags fedtstoffer, hvilket forårsager sundhedsmæssige problemer: hjertesygdom, diabetes, højt kolesteroltal.

Men hvis de “dårlige” fedt (mættet fedt og transfedt) har en negativ indvirkning på dit helbred, det monoumættede og flerumættede fedtstoffer, tværtimod, er det nyttigt, hvis du ved, hvornår de skal stoppe, selvfølgelig.

Kan ikke udelukkes essentielle fedtsyrer (essentielle fedtsyrer) som omega-3, som i vid udstrækning hjælper vores krop, startende med den reduktion af inflammation og efterbehandling forebyggelse af demens udvikling.

Så hovedspørgsmålet: Ved hvilke tegn kan du bestemme, om der er nok fedt i din kost? Undersøg listen nedenfor: Hvis der er tilfældigheder, er det tid til at revidere din menu.

1. Du har tør hud

Tør hud
Imcsike / Shutterstock.com

Hvis du lider af tør, kløende eller skællende hud, skal du prøve at spise mere olivenolie, nødder og avocado. De vil give din krop med fedtsyrer, som er nødvendige for talgkirtler, naturlige fugtighedscreme af huden.

NLC (omega-3 og omega-6), der kommer ind i kroppen med mad, understøtter cellemembraner og sikrer produktion af lipider. Lipider tillader ikke vand at fordampe gennem huden og holder det fugtet. Derfor er det så vigtigt at opnå en tilstrækkelig mængde NLC.

I 2008 blev der udført et forsøg for at finde ud af, hvordan kvelden primroseolie (en kilde til omega-6) påvirker mennesker med atopisk dermatitis. Efter fem måneder blev der konstateret et markant fald i hudtørhed hos 96% af de personer, der modtog olie.

2. Du er ofte vred og deprimeret

Interessant nok hjælper omega-3 og andre fedtsyrer modvirke udviklingen af ​​depression. Hvis din stemning er faldet, prøv at spise fede fisk eller hørfrø – det tager ikke meget tid, og du vil føle forskellen.

Norske forskere gennemførte en undersøgelse, hvor omkring 22 tusind mennesker deltog. Som følge heraf blev det konstateret, at sandsynligheden for depression hos mennesker, der regelmæssigt spiser fiskeolie (rig på omega-3) er mindre med 30%.

Dette er ikke det eneste studie, der bekræfter den positive virkning af fedt på en persons mentale sundhed. Der er andre, der hævder, at manglen på omega-3 i kroppen har en negativ effekt på psyken. Så videnskabsmænd fandt ud af, at en stigning i andelen af ​​omega-3 i en diæt påvirker en patient med depression bedre end at tage antidepressiva.

  Hvordan man laver smagsolie i hjemmet

Men manglen på nyttige fedtsyrer fører ofte til overdreven impulsivitet, aggressivitet, kynisme og vrede.

3. Du bliver hurtigt træt

Du bliver hurtigt træt
Stock-Asso / Shutterstock.com

Hvis du brænder ud før klokken om eftermiddagen, eller du er svært at rejse op fra sengen om morgenen, har din krop måske en lav energi. Brændstof til kroppen er proteiner, fedtstoffer og kulhydrater. Fedt er samtidig den vigtigste energikilde.

Nyttige fedtstoffer sænker absorptionen af ​​kulhydrater, som kommer ind i kroppen med mad. Dette minimerer blodsukkerspring, når vi spiser mad med rigelig kulhydrater (hvidt brød, pasta).

Et skarpt hoppe i sukker ledsages af en stærk styrke. Men når sukkerniveauet begynder at falde (og det sker meget snart), er følelsen af ​​livlighed erstattet af en tilstand af træthed, sløvhed og døsighed.

Prøv at tilføje en spiseskefuld kokosolie til kaffen, og du vil se, hvordan dette vil øge din energi og livskraft.

4. Du er konstant sulten

Hvis du føler en røv i din mave, når du ikke engang en time efter dit sidste måltid, er det et tegn på, at din krop måske mangler fedt.

Undersøgelser viser det faktum, at at tage selv en lille mængde kostfedtstoffer kan tilfredsstille sult og moderat appetit. Disse samme undersøgelser har vist, at visse typer fedtstoffer mætter bedre.

Fødevarer rige på flerumættede fedtstoffer (fed fisk, valnødder), og mættede fedtsyrer (smør, ghee, spæk), mere tilfredsstillende end fødevarer, der indeholder enkeltumættet fedt (avocado, olivenolie, jordnøddeolie).

Ikke desto mindre anbefales det ikke at modtage mere end 7% af de daglige kalorier fra mættede fedtstoffer for at undgå sundhedsproblemer.

Du kan tilføje skiverne av avocado i sandwich og hæld olivenolie over salaterne. I de fleste tilfælde vil det være nok.

5. Du er altid kold

Du er altid kold
Ksenjavka / Shutterstock.com

Har du hørt, hvor mager folk klager over, at de er kolde? Eller, hvordan lider folk med fedme, når sommeren kommer? Dette skyldes, at kostfedt er involveret i regulering af kroppens grundtemperatur. Subkutan fedt er nødvendig af en person for at holde varmen i kroppen.

Desuden beskytter subkutant fedt kroppen fra et kraftigt fald i temperaturen. I sådanne tilfælde producerer fedtaflejringer varme, hvilket øger hele kroppens temperatur.

Der er selvfølgelig en stor forskel mellem skadeligt fedt i abdominalområdet og et tyndt lag af subkutant fedt, som er gavnligt for kroppen.

6. Du kan ofte ikke samle dine tanker

En stor koncentration af omega-3 er iboende i hjernen, så disse fedtsyrer betragtes som kritiske for alle højere mentale funktioner (hukommelse, tænkning, tale).

  30 usædvanlige måder at bruge citron på

Med andre ord, hvis du ofte glemmer møder, aktiviteter og fødselsdage for en elsket, skal du muligvis genoverveje din kost. Og jo hurtigere du begynder at tage sig af tilgængeligheden af ​​sunde fedtstoffer i din kost, jo hurtigere får du resultater.

Forresten hjælper NLC med at bekæmpe opmærksomhedsunderskud hyperaktivitet i førskolebørn.

7. Du kan ikke tabe sig

Du kan ikke tabe sig
wavebreakmedia / Shutterstock.com

Dette afsnit kan lyde ulogisk, men jeg vil nu forklare.

Hvis du fjerner alle fedtstoffer fra kosten, skal kroppen kompensere for deres mangel på andre næringsstoffer: kulhydrater og proteiner.

Det er ikke en hemmelighed, at du skal spise mindre kulhydrater for at køre ekstra pund. Så det viser sig, at ved at øge andelen af ​​kostfedt i kosten reducerer du kroppens behov for kulhydrater. Uden kulhydrater, som er brændstof, skal kroppen få energi ved at brænde fedtbutikker.

Count, et gram fedt udsender ni kalorier, og kulhydrater og proteiner – fire. Det betyder, at en håndfuld valnødder vil koste dig mere energi end et par kiks med sukker.

8. Du har synsproblemer

Øjeproblemer kan være et andet tegn på, at kroppen mangler fedtsyrer. Omega-3 syrer beskytter øjnene mod aldersrelateret makuladegeneration, overtryk og glaukom.

Macular degeneration er den mest almindelige årsag til synsfald. Undersøgelsen, der varede 12 år, viste, at mennesker, der indtager omega-3 i tilstrækkelige mængder, er 30% mindre tilbøjelige til at udvikle makuladegeneration.

Men en diæt med et højt indhold af skadelige transfedtstoffer fremmer tværtimod udviklingen af ​​makuladegeneration. Derfor, hvis du har øjenproblemer, nægter du ofte at spise stegt kylling, kiks og slik.

Det er også bevist, at NLC hjælper med behandling af glaukom, en anden almindelig årsag til synstab.

9. Dine led måre

Ledninger gør ondt
Dirima / Shutterstock.com

Hvis du er en atlet og lider af gigt, eller hvis dine led er såre, bør du være forsigtig med at sikre, at din kost indeholder nok fedt.

Ved kun at bruge “nyttige” fedtstoffer og undgå “dårlige” fedtstoffer reducerer du risikoen for betændelse i hele kroppen. Dette kan hjælpe dig i kampen mod arthritis.

Hvilke fødevarer indeholder “gode” fedtstoffer? I olivenolie, laks, sild, sardin, valnødder.

Derudover reducerer omega-3 syrer “stivhed” af leddene om morgenen og forbedrer blodcirkulationen under træning.

Fedt er selvfølgelig en meget højt kalorieindhold, så kender til foranstaltningen.

10. Du har højt kolesteroltal

Det vides, at et højt niveau af “dårligt” kolesterol (LDL, lipofroteiner med lav densitet) øger risikoen for hjertesygdomme. Men vidste du, at det ikke er nok at bare reducere niveauet af “dårligt” kolesterol? Det er også nødvendigt at arbejde på at øge niveauet af “godt” kolesterol – HDL, højdensitets lipoproteiner.

Hvis niveauet af “godt” kolesterol i din krop er under normale, så prøv at spise mere sunde fedtstoffer. “Gode” fedtstoffer til “godt” kolesterol. Det er ikke for svært at huske, er det?

Som videnskabsmænd siger, vil brugen af ​​fede fisk (laks, sardiner, sild og makrel) flere gange om ugen dramatisk øge niveauet af “godt” kolesterol. Hvis du ikke kan lide eller ikke kan spise så mange fisk, skal du drikke fiskeolie. Han vil gøre det samme arbejde, men det vil tage mere tid.

  20 produkter, der kan fryses

11. Du bliver hurtigt træt i overfyldte steder

Du bliver hurtigt træt i overfyldte steder
Se Apart / Shutterstock.com

Hvis du bliver irritabel og hurtigt træt på stadioner, barer eller andre steder hvor mange mennesker, kan årsagen være en såkaldt sensorisk overbelastning. Prøv at tilføje mere omega-3 til din kost, og du vil se, hvordan tingene ændrer sig.

I 2009 fandt forskerne, at omega-3 fedt hjælper dyr med at undgå sensorisk overbelastning. Musene blev udsat for stigende støj. Gnavere, der fik nok omega-3, forblev rolige, mens resten blev chokeret af høj støj.

Videnskaben fortæller os, at reduktion af koncentrationen af ​​omega-3 i hjernen fører til en forringelse af mentale evner. Hvis du arbejder med dit hoved, anbefaler jeg at du overvåger tilstedeværelsen af ​​fedtstoffer i din daglige kost.

12. Har du beriberi?

Måske har hver person perioder, når det ser ud til at batteriet er i landsbyen (apati, vil ikke gøre noget, døsighed). Dette er ofte forbundet med mangel på vitaminer. Men det virkelige problem kan være, at kroppen ikke absorberer (ikke suger) disse vitaminer.

Mangler du vitamin A, D, E og K? Faktisk kan du simpelthen mangle en lille mængde kostfedtstoffer: uden dem fordøjes de listede vitaminer ikke.

Brug af naturlig kokosolie er en fantastisk måde at være sikker på, at du får størst fordel af de vitaminer, du tager. Og ja, kokosolie er mættet fedt. Men dette er det eneste produkt, der er en undtagelse fra reglerne.

Kokosolie forbedrer absorptionen af ​​antioxidanter og andre næringsstoffer og klare denne opgave meget bedre end andre fedtstoffer.

konklusion

Vær opmærksom på balancen er en forudsætning for brugen af ​​kostfedt. Sørg for, at din kost indeholder nok enumættede og flerumættede fedtstoffer, især omega-3, samt en lille mængde mættet fedt. Din krop har brug for det.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top