5 grunde til at drikke kvass hver dag

Kvass betragtes som en oprindelig russisk opfindelse. Selv om stædige historikere hævder, at en lignende drik var fuld i det gamle Egypten, og for os kom han fra Byzantium. Den første krønike nævnes af kvass findes efter Russ dåb, da prins Vladimir beordrede fordelingen af ​​”mad, honning og kvass” til folket.

Kvass drak virkelig alt: fra konger til bønder. Sidstnævnte, forresten, gik til marken, tog de med dem en kvass kvass. Det blev antaget, at denne drik lindrer træthed, giver styrke og hjælper med forskellige sygdomme (skørbuk, feber, mavesmerter).

Ochakovo
DmZo / Depositphotos.com

I Sovjetiden blev kvassproduktion sat på industrielle spor. I slutningen af ​​det tyvende århundrede var opskriften til landsbyens kvass derfor næsten tabt. Sød sodavand er blevet mode: det var for arbejdskrævende at lave kvass.

For kun to årtier siden begyndte genoplivningen af ​​århundreder gamle kvass traditioner. Så teknologen af ​​firmaet “Ochakovo” rejste snesevis af landsbyer, genskabe quasovar teknologien bogstaveligt bit for bit. Som et resultat af dette lykkedes det, at specialister fra Ochakovo-laboratoriet løste hemmeligheden med en unik starter og til at organisere produktionen af ​​ægte russisk kvass.

Nu på hylderne af butikker et stort udvalg af kvass. Men desværre ved ikke alle, at det GOST-baserede kvass ikke adskiller sig alvorligt, og mange producenter bruger det. Kog kvass ifølge en forenklet teknologi: en gær fermentation, og den ønskede surhed tilsættes ved at tilføje i slutningen citron eller mælkesyre.

Dog kan kun kvas med dobbelt gæring betragtes som nutiden. Og et tilsvarende mærke skal være på produktetiketten.

Ochakovo

Også i modsætning til forfædre ved meget få mennesker, hvilken virkning kvass har på kroppen. Her er fem grunde til at drikke kvass hver dag.

  Sådan hældes øl korrekt

1. Kvass normaliserer tarmens arbejde

Selv i slutningen af ​​XIX århundrede blev det bevist, at kvass, takket være de syrer, der er indeholdt i det, bidrager til den vellykkede fordøjelse af plantefødevarer. Lægen og ejeren af ​​kvassproduktion I. Yakovlev skrev i 1893:

Samtidig med grov vegetativ mad bruger den russiske person altid kvass. Alle ved, at plante- og stivelsesholdige fødevarer indeholder mange ufordøjelige stoffer. Krydderier med kvass rå vegetabilske fødevarer, der er baseret på hård fiber, russiske folk har sunde fødeorganer og sjældent lider af fordøjelsesforstyrrelser.

Grundlaget for kvass er malt og kombineret surdej. Den indeholder mælkesyrebakterier (som i kefir) og en specielt udledt ren gærkultur. Dobbeltgæring skaber et naturligt surt miljø, der regulerer den bakterielle flora i tarmene og forbedrer fordøjelsen.

Derfor er effekten af ​​kvass på kroppen ligner kefir og yoghurt. Det aktiverer metabolisme, fremmer assimilering af mad og hurtig frigivelse af tarmen.

Fordøjelsen er også lettere ved kuldioxid indeholdt i kvasset. Derefter skummes drikken og fremkalder appetitten hos folk, der drikker det.

Ochakovo
yingko / Depositphotos.com

2. Kvass vitaminiserer og opdaterer

Gærmikroorganismer, der er en del af kvass, bidrager til udviklingen af ​​vitaminer fra gruppe B. De opbygger i sin tur næsten ikke i kroppen og skal regelmæssigt komme med mad.

Kvass er rig på vitaminerne B1, B2 og B3. Den første er nødvendig for vækst og udvikling af celler, samt at opretholde normal drift af hjertet. Riboflavin (vitamin B2) er nødvendigt for hudens, negles og hårets sundhed, og nikotinsyre (B3) har vasodilaterende egenskaber og beskytter nervesystemet.

Også i kvass er der lidt askorbinsyre, E-vitamin og en række vigtige sporstoffer (calcium, magnesium, fosfor). Alle disse komponenter gør kvass en ægte cocktail af sundhed, som også perfekt slukker tørst.

  Sådan fryser du grøntsager og grønt til vinteren

3. Kvass – en nærende og lavt kalorieindhold drik

I gamle dage blev kvasset spist med rugbrød og radise, lavet af det okroshku og botvinyu. Den militære læge VS Sotnikov i hans værker bemærker dog, at for almindelige folk kvass ofte tjente som “den eneste mad”.

Shchi med kød, men nej – så brød med kvass.

Folkeordsprog

Kan kvass tilfredsstille sult? I et stykke tid ja Tross alt er energiforbruget af denne drik hovedsageligt kulhydrater – 77%. Samtidig er der absolut ingen fedt i kvass, og den gennemsnitlige kalorieindhold er kun 27 kcal pr. 100 g produkt.

Endnu færre kalorier i hvid kvass. De betragtes som ideelle til okroshki: usødet, perfekt afbrudt smagen af ​​grøntsager, kød og speciel okroshechnoy påfyldning.

Ochakovo

I modsætning til oversøisk sodavand, hvor sukkerindholdet er lige ved skalaen, kan du drikke kvass selv til dem, der ser figuren. Et glas kvass er en glimrende løsning, hvis det er længe før frokost, og styrken løber allerede ud.

4. Kvass kæmper for cravings for alkohol

Indtil det 12. århundrede kvass i Rusland var stærkere end øl og blev betragtet som en alkoholholdig drik. Men så begyndte at skelne kvass kogte (“skabt”), som beruset, og den sædvanlige forfriskende, sure naturlige måde.

Vinco for sjov og kvass for sjælen.

Folkeordsprog

Nu er indholdet af alkohol i kvass, især industriel produktion, som regel ikke mere end 1%, og selv er det elimineret fra kroppen bogstaveligt om en halv time. En drink tilberedt i overensstemmelse med alle standarder er helt sikker selv for børn. Forresten anbefales børn, såkaldt frugt og bær kvass. De bruger naturlig æblejuice som sødemiddel, og ikke et raffineret sukker.

  Hvordan man laver smagsolie i hjemmet

Ochakovo

Det bemærkes, at kvass undertrykker trang til øl og andre alkoholholdige drikkevarer. Udskift dem ikke, nemlig afbryder “appetitten”. Efter kvass vil jeg ikke have noget andet. Derfor, hvis du kommer til en fest med bil, og i slutningen af ​​aftenen skal du komme tilbage bag rattet eller du bare ikke vil drikke alkohol, skal du drikke kvass. ????

5. Kvass er simpelthen velsmagende

I XV århundrede i Rusland var der mere end 500 sorter af kvass: brød, okroshechny, byg, æble, dagtid, bær og mange andre.

Mere interessante fakta om kvass, dets egenskaber og traditioner der er forbundet med det, findes i Moskva i Museum of Traditional Russian Drinks. Du kan bestille en udflugt her.

Folk er opdelt i to typer: nogle elsker kvass, andre kan ikke lide. Der er næsten ingen ligeglad med denne drink. Hvis du tilhører den anden kategori, så har du sandsynligvis bare ikke fundet hans kvass.

I sortimentet af firmaet “Ochakovo” er der kvass for enhver smag.

  • “Ochakovsky” er et klassisk mørkt kvass med dobbelt gæring med sød og sur smag og behagelig aroma af skorpe af rugbrød. Perfekt forfriskende, forfriskende, slukende tørst og giver styrke.
  • “Familiens hemmelighed” er en ægte landsby hvid kvass. Passer perfekt til okroshki og andre retter baseret på kvass.
  • Kvasenok er den første kvas på det russiske marked, fremstillet af naturlige produkter specielt til børn.

Alle kvass!

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top