Как да разберете, че сте измамени на сайт за запознанства

Как измамници работят на сайтове за запознанства

Като правило, потребителите на сайтове за запознанства стават жертва на измамници, които мечтаят да се оженят за чужденец.

Първите писма на измамници са много различни от всички останали: те са учтиви и задълбочени. Ще ви бъдат разказани подробно за техните хобита и работа, ще бъдат намерени за финансово благосъстояние, ще направят някои приятни, но безобидни комплименти. След това ще бъдете обсипани с признания на чувства и скоро ще ви бъде предложено да прехвърлите комуникацията от сайта на електронна поща.

Трябва да се удари, ако:

  1. Интервюираният не се отнася за вас по име, наричайки ви зайче, пломби и други умалителни думи, както и англоговорящи колеги, ако той се представя за чужденец.
  2. Новият приятел незабавно настоява да напусне сайта за запознанства и да продължи да комуникира чрез имейл или социални мрежи.
  3. Той не пише нови истории, не говори за това как си отива денят и т.н.
  4. Веднага след познаването си измамникът признава любовта си.
  5. Измамникът не отговаря на вашите въпроси, пише дълги писма с изобилие от комплименти и признания в чувствата си.

Не забравяйте, че понякога измамници отговарят едновременно на няколко жертви. По принцип те използват същите шаблони, без дори да се притесняват да четат писмото на жертвата.

Основната задача на измамника е да ви убеди в неговата искреност. Измамници са готови да прекарат седмици, а понякога дори месеци, за да общуват с вас. Той няма да те пита за пари, докато не осъзнае, че си влюбен в него. И едва след това ще излезе с фалшива ситуация или проблем и ще го представи, за да може веднага да му помогнете.

Най-популярните начини за измама в сайтовете за запознанства

Уважаеми подарък

След няколко седмици на среща и бурна кореспонденция с любовни изповеди, потенциалният младоженец изпраща на жертвата скъп подарък: телефон, лаптоп или бижута. Тогава мъжът “случайно” забравя да плати за доставката, така че настоящето не може да достигне адресата и приканва дамата да поеме тези разходи за себе си. Кой ще откаже да плати няколкостотин долара за скъп лаптоп, като се има предвид, че човекът обещава да върне тези пари на среща?

Жертвата получава фактура по пощата или SMS с връзка към уеб сайта на куриерската служба, но след изпращане на необходимата сума измамникът изчезва с несъществуващия подарък.

Въпреки факта, че наскоро ефективността на този метод е намаляла, скъпият подарък остава един от най-бързите и най-популярните начини да мами потребителя на сайта за запознанства. В допълнение, тя наскоро се е увеличила: Сега като подарък за младоженеца може да изпрати букет цветя или сувенир, и обещавам, че парите, инвестирани в парцела за непредвидени разходи. Сумата за доставка на такъв парцел, съответно, е малка, така че хората не подозират нищо.

  Как да общувате с роднини, ако не ги харесвате

Самолетен билет

Ако в хода на вашата връзка има идея за съвместна ваканция, рано или късно ще възникне въпросът за закупуване на билет. Обикновено младоженецът издава различни оправдания, като блокирана сметка или липса на банкомат наблизо, за да принуди жена да плати не само полета си, но и него. На среща, разбира се, той незабавно ще даде всички пари и дори с интерес.

Като помощник при организирането на пътуването младоженецът изпраща връзка към уебсайта на авиокомпанията за закупуване на билет, но за съжаление ресурсът се оказва фишинг. Парите за билети ще дойдат за сметка на измамника, а жертвата няма да види билетите или младоженеца.

Не падайте за стръвта, дори ако билетите на този сайт ще бъдат много по-евтини от тези, които сте открили. По-добре е да плащате повече, отколкото да губите пари изобщо.

Първи в беда

Жените обичат да помагат, а това е активно използвано от измамници. Няколко месеца по-късно те са презаписани с жертвата, дори и назначения се купуват билети за въздушен, но в последния момент, дългоочакваното датата е счупен, защото младоженеца е в беда: той е арестуван, не е позволено да напусне страната, без да плащат глобата, лекарите намират ужасна болест, и така нататък , Може да има много причини, но целта е да помолите булката за пари.

Като правило в такива случаи говорим за хиляди долари. Измамата често се свързва с “близките” на младоженеца, тъй като някои сценарии поемат дългосрочно спонсорство.

За да не паднете за примамката на такива измами, никога не изпращайте дори незначителни суми на лице, с което не сте лично запознати.

офицер

Измамникът се преструва, че е военен, който служи на горещо място. Както и в предишните случаи, връзката започва с пламенни писма и обещания да се оженят веднага след като договорът приключи.

  Защо вместо iPhone е по-добре да купувате Android. Собствен опит

След няколко седмици или месеци служителят споделя находка: той твърди, че е получил трофейни антики, които той иска да изпрати на любовника си за безопасност. Редовната поща тук не ни помага – имаме нужда от дипломатически, който не преминава митнически контрол. Но проблемът е, че това ще изисква подкуп от няколко хиляди долара. Офицерът няма тези пари.

Подобна схема се прилага за голяма сума пари, за която се твърди, че е получена през годините на служба или наследство.

Такива измамници са лесни за изчисляване: просто направете търсене на снимката в Google. По правило измамници използват снимки на истински военни, информация за която се намира в интернет.

Изнудвачът

Най-простият, но въпреки това ефективен начин на измама е изнудване. Най-често срещаните жертви са младите момичета. Човекът се доверява, често изпраща съобщения и обаждания през Skype. След известно време той предлага да преминете към по-близки отношения, да му изпратите ясни снимки или да го танцувате по време на видеообаждане.

Щом измамникът получи видео или снимка, втората стъпка започва – изнудване. Измамникът заплашва да изпрати снимки на всички абонати на жертвата в социалната мрежа или да ги залепи в района, в който живее момичето, ако не получи необходимата сума.

Единственият начин да се предпазите от това е да не изпращате искрени снимки и видеоклипове на хора, които не познавате лично.

Как да се предпазите от измамници в сайта за запознанства

  1. Бъдете внимателни и не губете главата си.
  2. Проверете информацията за нов приятел в интернет, въведете името на търсещата машина и снимката. Често измамници използват снимки на други хора, които са намерили в мрежата.
  3. Обърнете внимание на правописа, особено ако младоженецът е чужденец. Ако той прави много грешки, това е сигнал: вашият годеник не е този, за когото той казва, че е. С “руски” фамилии, добро познаване на граматиката може също да ви спаси. Често се преструват, че са чужденци, така че ако погледнете внимателно буквите, можете да намерите грешки и да изложите измами.
  4. Не изпращайте интимни снимки на лице, с което не сте запознати лично.
  5. Никога не изпращайте данни за пари, банкова карта, сметка или паспорт.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top