6 typer giftige forældre og hvordan man skal fungere korrekt med dem

Giftige forældre skader deres børn, behandler dem grusomt, ydmyger, forårsager skade. Og ikke kun fysisk, men også følelsesmæssig. De fortsætter med at gøre dette, selv når barnet bliver voksen.

1. Manglende forældre

Sådanne forældre opfatter barnets insubordination, den mindste manifestationer af individualitet som et angreb på sig selv og er derfor beskyttet. De fornærmer og ydmyger barnet, ødelægger hans selvværd og gemmer sig bag det gode mål om at “temperere karakteren”.

Hvordan er virkningen manifesteret

Normalt anser børn af ufeilbare forældre dem perfekt. De omfatter psykologisk beskyttelse.

 • Negation. Barnet kommer op med en anden virkelighed, hvor hans forældre elsker ham. Negation giver midlertidig lindring, hvilket er dyrt: før eller senere resulterer det i en følelsesmæssig krise.
  eksempel: “Faktisk fornærmer min mor mig ikke, men gør det bedre: hun åbner øjnene for den ubehagelige sandhed.”
 • Desperat håb. Børn med al deres styrke klamrer sig til de perfekte forældres myte og klandrer sig selv for alle ulykker.
  eksempel: “Jeg er ikke værd for et godt forhold, min mor og far vil have mig godt, men jeg sætter mig ikke pris på det.”
 • Rationalisering. Dette er en søgning efter gode grunde, der forklarer, hvad der sker for at gøre det mindre smertefuldt for barnet.
  eksempel: “Min far slog mig ikke for at gøre skade, men at lære mig en lektion.”

Hvad skal man gøre

For at indse, at din skyld er, at forældre konstant vender sig til fornærmelser og ydmygelser, nej. Derfor forsøge at bevise noget for giftige forældre, er der ingen mening.

En god måde at forstå situationen på er at se på, hvad der skete med en ekstern observatørs øjne. Dette vil gøre det klart, at forældre ikke er så ufejlbare, og omtanke deres handlinger.

2. utilstrækkelige forældre

For at bestemme toksicitet og utilstrækkelighed hos forældre, der ikke slår eller slår barnet er vanskeligere. I dette tilfælde er skade forårsaget af ikke handling, men ved manglende handling. Ofte opfører sådanne forældre sig som impotente og uansvarlige børn. De får barnet til at vokse hurtigere og opfylde deres behov.

Hvordan er virkningen manifesteret

 • Barnet bliver forælder til sig selv, yngre brødre og søstre, sin egen mor eller far. Han mister sin barndom.
  eksempel: “Hvordan kan du bede om at gå, når din mor ikke har tid til at vaske alt og lave mad?”.
 • Ofre for giftige forældre oplever følelser af skyld og fortvivlelse, når de ikke kan gøre noget for familiens gode.
  eksempel: “Jeg kan ikke sætte den yngre søster i seng, hun græder hele tiden. Jeg er en dårlig søn. “
 • Barnet kan miste følelser på grund af manglende følelsesmæssig støtte fra forældrene. At blive voksen, han oplever problemer med selvidentifikation: hvem han er, hvad han ønsker fra livet og kærlighedsforholdet.
  eksempel: “Jeg trådte ind på universitetet, men det forekommer mig, at dette ikke er den specialitet, jeg kan lide. Jeg ved ikke, hvad jeg vil være. “

Hvad skal man gøre

Indre anliggender bør ikke tage et barn mere tid end at studere, spille spil, gå og snakke med venner. Det er svært at bevise giftige forældre, men du kan. Operere med fakta: “Jeg vil dårligt lære, hvis rengøring og madlavning kun vil være på mig”, “Lægen rådede mig til at tilbringe mere tid i frisk luft og spille sport.”

3. Styrende forældre

Overdreven kontrol kan ligne omsorg, skøn, pleje. Men de giftige forældre bryr sig kun om sig selv. De er bange for at blive unødvendige, og så gør de det sådan, at barnet afhænger af dem så meget som muligt, føles hjælpeløst.

  5 grunde til, at du skal snakke mindre og lytte mere

Favorit sætninger af giftige kontrollerende forældre:

 • “Jeg gør det kun for dig og til din fordel.”
 • “Jeg gjorde det, fordi jeg elsker dig meget.”
 • “Gør dette, eller jeg vil ikke tale med dig igen.”
 • “Hvis du ikke gør dette, vil jeg få et hjerteanfald.”
 • “Hvis du ikke gør det, vil du ophøre med at være medlem af vores familie.”

Alt dette betyder en ting: “Jeg gør dette, fordi frygten for at miste dig er så stor, at jeg er klar til at gøre dig ulykkelig.”

Forældre-manipulatorer, der foretrækker skjult kontrol, opnår deres ikke direkte henvendelser og ordrer, men på en underhånds måde, der danner en følelse af skyld. De giver “uinteresseret” hjælp, som udgør en følelse af pligt for barnet.

Hvordan er virkningen manifesteret

 • Behandles af giftige forældre, bliver børn unødigt bekymrende. De har intet ønske om at være aktive, at udforske verden, for at overvinde vanskeligheder.
  eksempel: “Jeg er meget bange for at rejse i bil, fordi min mor altid hævdede at det var meget farligt.”
 • Hvis barnet forsøger at argumentere med sine forældre, adlyder dem, truer det ham med en følelse af skyld, sin egen forræderi.
  eksempel: “Jeg uden tilladelse forlod en overnatning med en ven, næste morgen kom min mor med et sygt hjerte. Jeg vil aldrig tilgive mig selv, hvis der sker noget med hende. “
 • Nogle forældre elsker at sammenligne børn indbyrdes, skabe en atmosfære af bitterhed og jalousi i familien.
  eksempel: “Din søster er meget smartere end dig, i hvem er du blevet født?”
 • Barnet føler konstant, at han ikke er god nok, han forsøger at bevise sit værd.
  eksempel: “Jeg ville altid blive som min ældrebror, og selv gik han som han for at studere medicin, selv om jeg ønskede at blive programmerer.”

Hvad skal man gøre

Kom ud af kontrol uden frygt for konsekvenser. Dette er som regel en almindelig udpressning. Når du indser, at du ikke er en del af dine forældre, stopper du afhængigt af dem.

4. Drikkeforældre

Forældre-alkoholikere benægter normalt, at problemet i princippet eksisterer. Mor, der lider af ægtefælleens skat, beskytter ham, begrunder hyppig brug af alkohol for at fjerne stress eller problemer med chefen.

Barnet bliver normalt fortalt, at det ikke er værd at tage det snavsede linned ud af huset. På grund af dette er han konstant spændt, lever i frygt for ved et uheld at forråde sin familie, afsløre en hemmelighed.

Hvordan er virkningen manifesteret

 • Børn af alkoholikere bliver ofte single. De ved ikke, hvordan man bygger venskaber eller kærlighedsforhold, de lider af misundelse og mistænksomhed.
  eksempel: “Jeg er altid bange for, at en elsket vil skade mig, så jeg får ikke alvorlige relationer.”
 • I en sådan familie kan barnet vokse hyperopearøst og usikkert.
  eksempel: “Jeg har hele tiden hjulpet min mor til at sætte den berusede far. Jeg var bange for at han ville dø, jeg var bekymret over, at jeg ikke kan gøre noget ved det. “
 • En anden toksisk virkning af sådanne forældre er, at barnets forvandling til “usynlig”.
  eksempel: “Min mor forsøgte at afvænne sin far væk fra beruset, kodet det, konstant kigget efter nye stoffer. Vi blev overladt til os selv, ingen spurgte, om vi spiste, hvordan vi lærer, hvad vi er lidenskabelige om. “
 • Børn lider af skyldfølelser.
  eksempel: “I min barndom blev jeg konstant fortalt:” Hvis du optrådte dig selv, ville Papa ikke drikke. “

Ifølge statistikker bliver hvert fjerde barn fra den alkoholholdige familie en alkoholiker selv.

Hvad skal man gøre

Tag ikke ansvar for, hvad forældre drikker. Hvis du kan overbevise dem om, at problemet eksisterer, er der en chance for, at de vil tænke på kodning. Kommuniker med velstående familier, lad dem ikke overbevise sig om, at alle voksne er de samme.

  16 uskrevne regler for SMS-kommunikation

5. Fornedrende forældre

Sådanne forældre fornærmer og kritiserer altid barnet, ofte grundløst, eller gør narr af ham. Dette kan være sarkasme, hån, krænkende øgenavne, ydmygelse, som er udstedt til bekymring: “Vi er nødt til at forberede dig til en grusom liv” “Jeg ønsker at hjælpe dig med at løse det”, Forældre kan gøre et barns “medskyldig” i processen: “Han forstår, at dette er blot en joke.”

Nogle gange er ydmygelse forbundet med en følelse af konkurrence. Forældre føler, at barnet giver dem ubehagelige følelser, og forbinder trykket: “Du kan ikke gøre det bedre end mig.”

Hvordan er virkningen manifesteret

 • Denne holdning dræber selvværd og efterlader dybe følelsesmæssige ar.
  eksempel: “I lang tid kunne jeg ikke tro på, at jeg var i stand til noget mere end at tage ud af skraldet, som min far sagde. Og jeg hadede mig selv for det. “
 • Børn af konkurrencedygtige forældre betaler for deres ro i sindet ved at sabotere deres succeser. De foretrækker at undervurdere deres reelle evner.
  eksempel: “Jeg ønskede at deltage i street dance contest, jeg var godt forberedt på det, men jeg turde ikke prøve det. Mor sagde altid, at jeg ikke ville være i stand til at danse som hende. “
 • Den drivende kraft af stærke verbale angreb kan blive urealistiske forhåbninger, hvilke voksne placeres på barnet. Og det er han, der lider, når illusioner smuldrer.
  eksempel: “Far var sikker på, at jeg ville blive en stor hockeyspiller. Når jeg igen udelukket fra afsnit (jeg kunne ikke lide og vidste ikke, hvordan at skate), blev han længe plejede at kalde mig værdiløs og uanset hvad ikke kan. “
 • På grund af barns fiaskoer er giftige forældre normalt apokalypse.
  eksempel: “Jeg hørte hele tiden:” Det ville være bedre, hvis du ikke blev født. ” Og det skyldes det faktum, at jeg ikke tog førstepladsen i Olympiaden i matematik. “

Børn, der er vokset op i sådanne familier, har ofte selvmordstendenser.

Hvad skal man gøre

Find en måde at blokere for fornærmelser og ydmyghed, så de ikke gør dig ondt. Lad os ikke opfange initiativet i samtale. Hvis du besvarer monosyllabisk, må du ikke undergrave manipulation, fornærmelser og ydmyghed, vil de giftige forældre ikke nå deres mål. Husk: Du behøver ikke bevise noget for dem.

Afslut samtalen, når du vil have det. Og helst før du begyndte at føle ubehagelige følelser.

6. Abusere

Forældre, der betragter vold normen, med høj grad af sandsynlighed, er kommet op på samme måde. For dem er dette den eneste mulighed for at kaste ud vrede, for at klare problemer og negative følelser.

Fysisk overgreb

Advokater for korporlig straf fordømmer normalt deres frygt og komplekser på børn eller mener oprigtigt, at spanking vil gavne opdragelsen, gøre barnet modigt og stærkt. I virkeligheden er alt andet omvendt: fysiske straffe forårsager den stærkeste mentale, følelsesmæssige og kropslige skade.

Seksuel vold

Susan Forward karakteriserer incest som “en følelsesmæssig ødelæggende forræderi af grundlæggende tillid mellem et barn og en forælder, en handling af fuldstændig perversion.” Små ofre er i fuld kraft af aggressoren, de har ingen steder at gå, og ingen skal bede om hjælp.

90% af børnene, der overlever seksuelt misbrug, fortæller ikke nogen om dette.

Hvordan er virkningen manifesteret

 • Barnet oplever en følelse af hjælpeløshed og fortvivlelse, fordi en anmodning om hjælp kan fyldes med nye udbrud af vrede og straf.
  eksempel: “Jeg fortalte ikke nogen, før over flertalsalderen, at min mor slog mig. Fordi hun vidste: Ingen vil tro. Jeg forklarede blå mærker på mine ben og arme ved at jeg kan lide at løbe og springe. “
 • Børn begynder at hader sig selv, deres følelser er en konstant vrede og fantasier om hævn.
  eksempel: “I lang tid kunne jeg ikke indrømme mig selv, men i min barndom ville jeg kvæle min far mens han sov. Han slog min mor, min yngre søster. Jeg er glad for at han blev fængslet. “
 • Seksuel vold indebærer ikke altid kontakt med barnets krop, men det er ikke mindre destruktivt. Børn føler sig skyldige i hvad der skete. De skammer sig, de er bange for at fortælle nogen om, hvad der skete.
  eksempel: “Jeg var den støjeste elev i klassen, jeg var bange for, at min far ville blive kaldt til skole, hemmeligheden ville blive afsløret. Han skræmte mig: han sagde altid, at hvis det sker, vil alle tro, at jeg er skør, de sender mig til et psykiatrisk hospital. “
 • Børn holder smerten i sig selv for ikke at ødelægge familien.
  eksempel: “Jeg så, at min mor er meget glad for stifter. Når jeg forsøgte at antyde for hende, at han behandler mig “voksen”. Men hun sprængte så meget i tårer, at jeg ikke længere ventede at tale om det. “
 • En person, som har oplevet vold i sin barndom, fører ofte til et dobbeltliv. Han føler sig modbydelig, men foregiver at være en vellykket, selvforsynende person. Han kan ikke bygge et normalt forhold, han anser sig uværdig for kærlighed. Det er et sår, der trækker på i meget lang tid.
  eksempel: “Jeg betragte mig altid” snavset “på grund af hvad min far gjorde for mig som barn. For at gå på den første dato besluttede jeg efter 30 år, da jeg gik gennem flere kurser af psykoterapi. “

  14 sex-stillinger til mænd, der kan lide at dominere

Hvad skal man gøre

Den eneste måde at undslippe fra en voldtægter er at afstandere dig selv, løbe væk. Lad være med at lukke dig ind, men søg hjælp fra familie og venner, som du kan stole på, søge hjælp fra psykologer og politiet.

Hvordan man opfører sig med giftige forældre

1. Accepter denne kendsgerning. Og forstå, at du næppe kan ændre dine forældre. Men dig selv og din holdning til livet – ja.

2. Husk at deres toksicitet ikke er din skyld. Du er ikke ansvarlig for den måde, de opfører sig på.

3. Kommunikation med dem er usandsynligt, at det er anderledes, så reducer det til et minimum. Start samtalen, idet du ved i forvejen, at det kan ende med at være ubehageligt for dig.

4. Hvis du er tvunget til at leve med dem, skal du finde mulighed for at frigive damp. Gå til gym træning. Hold en dagbog, beskriv i det ikke kun dårlige begivenheder, men også positive øjeblikke til at støtte dig selv. Læs mere litteratur om giftige mennesker.

5. Søg ikke undskyldninger for forældrenes handlinger. Dit velvære skal være prioriteret.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top