7 måder at bruge æteriske olier på

Æterisk olie er et duftende flygtigt stof, der frigives fra blomster, frø, rødder, blade, frugter, træ eller harpiks fra planter.

Olier giver planter en smag. Oliernes egenskaber afhænger af plantearten, betingelserne for deres dyrkning, den anvendte del og produktionsmåden. Ofte producerer forskellige dele af samme plante forskellige i sammensætning og lugt af olie. Æteriske olier opnås ved destillation (grønne og bark), ekstraktion (af blomsterstand, kronblade og rødder) og kompression (skræl og frugt).

Æteriske olier har en bred vifte af biologisk aktivitet. Nogle af dem – antiseptiske, mens andre – antispasmodika, andre regenerere celler, lindre den fjerde eller, tværtimod stimulere nervesystemet. I dette tilfælde er æteriske olier tilhørende kraftige stoffer, der ikke kun kan hjælpe, men også skade, hvis du ikke følger anbefalingerne til brug.

At forstå de farmakologiske egenskaber af æteriske olier hjælper bordet.

Æteriske olier

* Det anbefales ikke at bruge i solen.

Anvendelse af æteriske olier

Æteriske olier bør ikke påføres huden uden base. Det er nødvendigt at beskytte øjnene. Hold olien utilgængelig for børn. Det anbefales ikke at bruge æteriske olier til gravide, såvel som personer, der er tilbøjelige til allergi.

Æteriske olier blandes ikke med vand og må ikke anvendes i ren form. I kosmetologi og medicin anvendes æteriske olier med en base. Hun kan have voks, skat, mælk, fløde. Men oftest er det de såkaldte transportolier.

Transport (base) olier – en vegetabilsk olie, såsom fast (fx sheasmør) og væske (olivenolie, havtorn mandelolie, jojobaolie og andre). De fremmer penetrationen af ​​æterisk olie i kroppen og giver en mild terapeutisk effekt.

Bad og bad

Aromatisk lampe
Yanik Chauvin / Shutterstock.com

Aromatisk bad er en fantastisk måde at slappe af efter en hård dag. Aflaster stress og slapper af sandeltræolie, geraniumer, lavendel, roser. Muskelspænding (for eksempel efter træning) hjælper med at eliminere verbena og enebær olie. I perioden med katarralsygdomme anbefales bade med fyrretræ eller citronolie.

regler

 • Før du tager en duft, skal du vaske dig selv.
 • Vandetemperaturen er 36-38 ºі.
 • Som base kan du bruge honning, kefir, valle, mælk, havsalt eller transportolie.
 • Brug ikke gel, shampoo, skum og andre kosmetiske produkter under proceduren.
 • Periodicitet og tid – 5-25 minutter ikke mere end tre gange om ugen.
 • Efter at have taget et aromatisk bad må du ikke skylle og tørre dig selv.

  20 Super effektive øvelser med Fitbol til arbejde derhjemme

I badet tilsættes æterisk olie til gryden med vand, der skal hældes på komfuret. Anbefalede olier, der forbedrer vejret: cedertræ, eukalyptus, gran og andre. Derudover kan en blanding af basiske og æteriske olier fugtes med besætninger.

massage

massage
Poznyakov / Shutterstock.com

Æteriske olier forbedrer massageens helbredende egenskaber, forbedrer hudtilstanden og påvirker nervesystemet. Forskellige olier vil have forskellige farmakologiske virkninger. Så accelererer nelliker opvarmningen og stimulerer blodcirkulationen. Muskatnød lindrer reumatiske smerter, citrus bidrage til nedbrydningen af ​​fedtvæv, og rose, jasmin og sandeltræ har en løftende virkning.

regler

 • Opskrift massage blanding: 3-5 dråber æterisk olie + 10-15 ml basisolie (Body – fersken, oliven, abrikos, mandel, for et ansigt – jojoba, macadamia, avocado).
 • Vælg olien ikke kun for dens farmakologiske egenskaber, men også for lugten. Han bør være behagelig for den person, til hvem massage er gjort.
 • I løbet af massageen foretrækker du bløde cirkulære bevægelser.
 • Efter sessionen skal du ligge i 10-20 minutter, ikke gå ud i en time.

inhalation

inhalation
Billedpunkt Fr / Shutterstock.com

Inhalationer med æteriske olier – det perfekte middel mod influenza (timian, ingefær), bronkitis (eukalyptus, fyr, arborvitae), stomatitis (orange, calendula), samt til ansigt rengøring (oregano, tea tree).

Personer med astma og andre alvorlige åndedrætssygdomme skal indåndes med tilladelse og under tilsyn af en læge.

Kold indånding

 • Påfør et par dråber olie på en klud eller et håndklæde.
 • Inhalér næsen med en jævn og dyb næse i 5-10 minutter.

Hot Inhalations

 • Hvis det er tilfældet, brug en særlig inhalator.
 • Hvis der ikke er nogen inhalator, skal der tilsættes 2-4 dråber olie til varmtvandsbeholderen. Dæk hovedet med et håndklæde og indånd i 5-10 minutter. Det anbefales at udføre proceduren med lukkede øjne.

komprimerer

komprimere
Gayvoronskaya_Yana / Shutterstock.com

Aromakompression hjælper med at lindre smerter i led, ryg og blødt væv. Æteriske olier trænger ind i huden til problemområdet og har en antiinflammatorisk, analgetisk og antispasmodisk virkning.

I tilfælde af kroniske sygdomme om muligheden for at anvende aromatiske kompresser, konsulter en læge.

Kold komprimerer effektiv til tumorer, forstuvninger, blå mærker.

  Et sæt øvelser, der vil ændre dig om syv minutter

regler

 • Dampen flannel eller anden bomuldsklud med koldt vand og påfør 3-5 dråber æterisk olie.
 • Fastgør til det beskadigede område. Sikker med elastisk bandage.
 • Forbereder enten en blanding af basiske og æteriske olier (30 ml – 15 dråber), blød vævet og fastgør det til den syge del af kroppen.

Varmekompresser de behandler kroniske sygdomme, de lindrer smerte og betændelse. Nyttig til revmatisme, osteochondrose og radiculitis. Reglerne er de samme, kun varmt vand bruges, og kompressoren vikler rundt.

Berigelse af kosmetik

Berigelse af kosmetik
Antonova Anna / Shutterstock.com

Østlige skønheder siden oldtiden bruger etere som et middel til at passe sig selv. Olier tilføjer den kosmetiske og terapeutiske virkning.

Beriget bør være kosmetik med en neutral sammensætning. Midler designet til at løse specifikke problemer (f.eks. Anti-aging), det er bedre at bruge uden tilsætningsstoffer.

Der er mange opskrifter til hjemmet kosmetik med æteriske olier. Her er nogle af dem.

 • Maske til ansigtet: til 1 spiseskefulde pulver 2-3 dråber æterisk olie, så skal du tilføje vand for at nå konsistensen af ​​pastaen. Påfør masken på ansigtet, undgå øjenområdet, lad det tørre og skyll med varmt vand.
 • Ansigtscreme: Tag nogen neutral creme (for eksempel børn), lav en blanding af basiske og æteriske olier. Den første er at matche den type hud (tør, normal, kombination, olieagtig, problem), og den anden – anvendelsesformål (anti-udslæt, fugtgivende og så videre). Den omtrentlige dosering er 10-15 dråber af blandingen pr. 150 g base.
 • Hud lotion: Fortynde infusion af lægeurter med vand (i lige store andele), blev 2-3 dråber æterisk olie opløst i 1 tsk alkohol og føje til den filtrerede opløsning. Tør ansigt og hals med lotion.
 • Aromalod: 1 tsk honning blandet med 1-2 dråber æterisk olie, opløs den resulterende blanding i vand, hæld over formerne og fryse. Brug smagede isterninger til at gnide dit ansigt og fjerne rødme.
 • shampoo: Brug produktet med den mest naturlige sammensætning, tilføj olie til palmen med shampoo direkte ved vask (1-2 dråber) eller i en flaske (13 dråber pr. 100 ml).

  5 grunde til at arbejde med at stå op

Aroma lamper og aroma briller

Aroma lampe
BhubateT / Shutterstock.com

Aromalamps og aroma blandinger bruges til aromatisering af lukkede rum og aromaterapi.

Aroma lampe (eller aromakuritelnitsa) er en skål, hvor vand hældes og æterisk olie tilsættes, og et stearinlys sættes under det. Som vandet opvarmes, er luften fyldt med damp af æterisk olie.

Smagslyslampe

 • Ventilér rummet.
 • Hæld varmt vand i skålen (50-55 ºС). Skålvolumenet er ikke mindre end 50 ml, ellers vil vandet fordampe for hurtigt.
 • Tilsæt æterisk olie: 2 dråber for hver 5 kvm. m område.
 • Lys et stearinlys. Mindste afstand fra flammen til skålen er 10 cm.
 • Procedurens varighed er fra 20 minutter til 2 timer. Hæld regelmæssigt vand. Lad ikke lampen være uden opsyn.

Aromakamen Det har en porøs struktur og bevarer lugt i lang tid. Det kan købes eller laves med egne hænder fra gips. Den særlige egenskab af aroma i lokalitet af handling. Hvis duften fra lampen spredes gennem rummet, så fra stenen – kun en kort afstand. Derfor kan duften bruges selv på arbejdspladsen.

Aromatiserer med sten

 • Påfør 2-4 dråber olie på stenen.
 • Sæt stenen på bordet, i skabet, tasken eller lommen.
 • Tilsæt olie, da duften fordamper.

Også med salvie æteriske olier laver poser. Aromatisk pose rosenolie vil give tøj og undertøj behagelig aroma og poser med lavendel på natbordet bringe sund søvn.

Aroma Coulos

Aromakulon
nito / shutterstock.com

Aroma Coulos (eller aromamedalioner) er et tilbehør lavet af porøs ler, der let absorberer og permanent opretholder lugt.

Dens iført er særlig vigtigt under influenzapidemier. Ginger, cedertræ, eucalyptus, mynte og andre olier hjælper kroppen med at bekæmpe vira og styrke immuniteten.

Hvordan man bruger aroma puffs?

 • Vælg olien ved egenskaber og lugt.
 • Dryp 2-3 dråber i vedhænget.
 • Tre dage senere, genopfyld vedhænget.

Disse er de grundlæggende principper for anvendelse af æteriske olier.

Og hvordan anvender du æteriske olier?

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top