14 прости и полезни съвети за автомобилните ентусиасти

В тази статия ще кажем, и на някой ще се напомнят за обикновени lifhhakas и съвети, полезни за шофьорите. Някои от тях са сезонни по характер, а някои са уместни при всякакви метеорологични условия. 

Почистване на автомобилната оптика

Фаровете са много прости и ефективни за почистване на паста за зъби. На първо място, това е бързо, и второ, резултатът ще ви изненада приятно – фаровете ще блеснат!

Как да размразим ключалките на вратата

В нашия регион проблемът със заключването на вратата при замразяване не е необичаен, нито пък е необичайно за малки бутилки със санитарен гел за ръце в чантите. Благодарение на високото съдържание на алкохол, този гел ще ви помогне да размразите ключалката. Ако кликнете върху бутилката, удобно е да я инжектирате там.

Как да премахнете малка вдлъбнатина по тялото

Малка вдлъбнатина на тялото на автомобила може да бъде премахната със силен магнит. Трябва да го донесете до ръба на вдлъбнатината и да го издърпате, след което последователно да премествате магнита над деформираната област, докато се приведе в съответствие. Независимо от това, не забравяйте, че въпреки очевидната простота на метода, не можете да отстраните изкривяването, а напротив, да повредите боята. Ето защо, ако не сте твърде уверени във вашите способности, по-добре да поверите ремонта на професионалисти.

Имайте предвид, че някои автомобили успяха да установят вдлъбнатини на автомобила с помощта на бутало и сух лед. Но в никакъв случай не сме посъветвани да извършим такива експерименти на вашата машина.

Какво мога да направя, за да запазя очилата си топла

Проблемът със затъмнените прозорци през студения сезон е общ за всички шофьори. За да го избегнете, избършете стъклото на машината с влажна, леко сапунена кърпа.

Ако предното стъкло на колата е покрито с лед и нямате скрепер, можете да го почистите с обикновена сол. Трябва да приготвите решение: 2 супени лъжици сол в чаша вода и ги избършете със стъкло, докато ледът не излезе. След това избършете стъклото със суха кърпа.

  Календари 5 – нов супер календар за iOS (+ redim-codes)

Почиствайте двигателя от време на време

Да, това включва определен риск, така че трябва да се опитате да намерите добър мивка предварително, където господарите ще направят всичко качествено. Измиването на двигателя не е прищявка. Всъщност това е важно, защото когато един магьосник разбива услуга и можете бързо да определите дали в теб течността изтича и на кое точно място.

Какво да направите, ако бензинът е на нула

Ако нивото на бензина падна до нула и колата се задъхва, има начин да стигнете до най-близката бензиностанция, без да натискате колата. Обикновено, когато колата стои, в резервоара за газ остава още 3-4 литра бензин. Помпата обаче вече не може да достигне това ниво. Вземете гумена топка или плътна пластмасова торбичка и я напълнете с около един литър течност. В края на опаковката свързвайте здраво въже. Много внимателно спуснете структурата в резервоара, свободния край на въжето здраво върху капака на резервоара за газ. По този начин повишавате нивото на бензина.

Как да се справим с неприятната миризма от салона

Неприятната миризма в интериора на автомобила (например от цигарения дим) може да бъде елиминирана с помощта на естествени вещества: сода, кафе или активен въглен. Резервоари с абсорбент, поставени в кабината и багажника през нощта. Повторете, докато миризмата изчезне. Препоръчително е, разбира се, предварително да изсъхне салонът.

Как бързо да намерите колата си в огромен паркинг

Разбира се, някои от тях ще се смея в момента, но представете си че има много хора, които са загубили в големи паркинги, особено на непознат, например, където и да е от MegaMarket в странен град и не може да намери колата си! Сортиране и след запомни номера, които са напуснали колата и тя не е там … Така че, не се опитват да болезнено помня забележителности, просто вземете една снимка на място, където има една машина, разбира се, трябва да затворите е известно запомнящо се нещо (най-малко едни и същи колона с число), така че да можете да се ориентирате. Е, когато ви се струва, че вече сте близо до колата, включете алармата в режим “паника” (ако имате такъв).

  Спестете пари в семейството: 10 прости съвета

Лак за нокти против надраскване и ръжда

Лак за нокти е чудесно изобретение на човечеството. Покрийте ги с пукнатина върху стъклото, докато не вмъкнете нова. Също така, те могат да размажат микровълните, образувани от камъни, и микро-острови от ръжда, което ще предотврати развитието или допълнително образуване на ръжда. Можете да използвате прозрачен лак, но сред текущото разнообразие можете да изберете такъв, който съответства на цвета на автомобила ви.

Слушайте музика от вашия смартфон

Вече написахме много по-рано как да интегрирате смартфона си в колата, включително как да го свържете, ако не работи от стандартния USB изход на радиото.

Брилянтни панели

Почистването на таблото е подходящо за мебели (в случай, че не искате да харчите пари за специална козметика). Избършете панела с лак и го разтрийте със суха кърпа.

Нощни екскурзии

Ако се чувствате несигурни по време на нощно пътуване (което е разбираемо), поставете тънък парче лимон под езика си, този древен метод помага да се подобри остротата на нощното виждане.

Съвети за гаража

Ако вашият гараж не е твърде голям, и отваряне на вратата, ти се страхуваш през цялото време те удари в стената, а след това се прикрепя към стената на каучук лента на мястото удари ъгъл на вратата.

Как да разчупите чаша в колата (съвети за видео)

Разделянето на автомобилното стъкло не е толкова лесно, но има ситуации, когато е необходимо да го направите и за предпочитане много бързо. Предлагаме Ви два видеоклипа, които демонстрират техниките за счупване на прозорци в кола.

Как да разчупите чаша в колата

  Как да се изготви договор за наем

Как да разчупите чаша в колата с един пръст

Ако имате собствени съвети и автомобили за експлоатация на автомобила, не забравяйте да ни пишете в коментарите.


댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top