Apple-logon historia

Ensimmäinen Apple-logo luotiin Ron Wayne (Ron Wayne). Tämä nimi ei puhu paljon tavallisille ihmisille vaan myös jättiläisille. Samaan aikaan Ronald on Applein kolmas perustaja ja myös – suurin vuosisadan häviäjä. Hän myi 800 dollaria hänen 10 prosentin osuutensa yhtiössä vain 11 päivän kuluttua rekisteröinnin jälkeen. Älä tee tätä kiihottavaa askelta, Ronald olisi nyt yksi maailman rikkaimmista ihmisistä, jolla on 30 miljardin dollarin omaisuus. Analyytikot sanovat, että Applen hinta kolminkertaistuu kolmessa vuodessa, mikä tarkoittaa, että Wayne olisi voinut menettää noin 100 miljardia dollaria yksinkertaisesti uskomalla Appleen.

Apple_first_logo

Ronald Waynen luoma logo ei ole mitään tekemistä nykyisen kanssa. Se oli pienoismainen taideteos. Keskuksessa kuvasi erinomainen englantilainen tutkija Isaac Newton, joka aikoo laskea omenan (näkemyksen!). Tulevaisuudessa “Newtonin teema” jatkuu, kun Apple julkaisee kämmenmikronsa.

Jos lisäät logon, voidaan nähdä, että rajalle on teksti: Newton … mieli Ikuisesti voyaging Kautta Strange Seas of Thought … Alone (Newton … Um, joka yksin on kelluva kautta outo merien ajatuksen). Tämä on line William Wordsworth “Prelude” -autobiografisesta runosta, joka näyttää täysin tästä:

Ja minun tyynyni, katsellen valoa
Kuun tai tähtien suosimisesta voisin nähdä
Antechapel, jossa patsas seisoi
Newtonista prismillaan ja hiljaisella kasvollaan,
Mielen marmori-indeksi ikuisesti
Voyaging kautta aavempaa merta Thought, yksin.

Käännös näyttää tältä:

Vuodesta tyynyni, valaistu valolla
Kuu ja hyvät tähdet, voisin nähdä
Jalustalle on Newtonin patsas.
Hän pitää prismia. Silent face
Kuten yksikön dial, että yksin
Outoja meret kulkevat Thoughtin läpi.

Logo osoittautui mielenkiintoisaksi (kaikki nämä viittaukset Newtonille, joka oli todella yksin, kosketus mysteeri jne.), Mutta ei juuri sopinut modernin liiketoiminnan realiteeteihin. Siksi Waynen työtä käytettiin noin vuoden ajan. Sitten Steve Jobs kääntyi apua graafisen suunnittelijan Rob Janovin (Rob Janoffin) puolesta. Sen tarvitsi luoda yksinkertainen, moderni näköinen, tunnistettava logo.

  Miten voittaa ahdistusta, kun et voi “vain rauhoittua”

Rob selviytyi tästä tehtävästä jonnekin viikossa. Revert to Saved -blogin haastattelussa Janov puhui siitä, miten logo luotiin. Rob osti omenan, laittoi sen kulhoon ja alkoi piirtää, poistamalla tarpeettomia yksityiskohtia jatkuvasti. Kuuluisa “nadkus” tehtiin erityisesti: oli tarpeen tehdä logo, jotta se olisi kiinteästi omenat, eikä muilla hedelmillä / vihanneksilla / marjoilla. Byte / bitin (byte / pure) ääntämisen samankaltaisuus on ollut rooli.

Apple-logo

Rob Yanov teki logon värin, joka antoi hyvät edellytykset spekulaatiota ja myyttejä varten. Yleisimmät, Win-käyttäjät ja Linux tukevat aktiivisesti, että Apple-symboli heijastaa seksuaalivähemmistöjen tukea. Tämä ei ole aivan totta. Apple tukee LGBT-yhteisöä, mikä näkyy viime elokuvalla, mutta värimerkki luotiin vuosi ennen homot alkaneet käyttää sateenkaaria symbolina.

Alan TuringToinen myytti on vielä mielenkiintoisempi. He sanovat, että sateenkaaren väreillä omenan omena on merkki Alan Turingin kunnioituksesta. Turing on erinomainen englantilainen matemaatikko ja salaustekijä, joka on tehnyt mahdollisen panoksen fasismia vastaan. Aikana toisen maailmansodan, hän säröillä Enigma ciphers ja Kriegsmarine, ja sen jälkeen – on ollut valtava vaikutus tietojenkäsittelytieteen (Turingin testi toimii tekoäly teoria). Turingin ansiot eivät säästäneet häntä homoseksuaalisuudesta. Alan sai uhatun kahden vuoden vankilaan, mikäli hän ei suostunut hormonihoitoon (joka muun muassa johti rintojen kasvuun ja kemialliseen kastraatioon). Lisäksi Turing otti arvokkaimman: mahdollisuus tehdä mitä hän halusi – salaus. Tämän seurauksena Alanista tuli karkea ja sitten täysin itsemurha. Ja itsemurhan muoto oli hyvin epätavallinen: Turingin murskasi omenan, jonka syanidi oli aiemmin pumpannut.

Rob Yanov kumoaa molemmat myytit. Hänen mukaansa ei ole tarvetta etsiä salaista merkitystä. Applen värimerkki on suunniteltu vastaamaan siihen, että yritys tuottaa tietokoneita, joissa on kukkien näytöt. Poppynäytöllä voi tuolloin näkyä kuusi väriä. Nämä värit oli juuri merkitty logoon. Värien järjestelyssä ei ole sääntöjä. Yanov asetti värit satunnaiseen järjestykseen, vain vihreä väri sijoitettiin ensin tarkoituksellisesti.

  Ohjeet: miten asentaa OS X Mavericks USB-muistitikulta

Tässä lomakkeessa logo kesti 22 vuotta. Vuonna 1998 Steve Jobs, joka oli aiemmin karkotettu Applelta, palasi yritykseen. Applen tuolloin oli suuria taloudellisia ongelmia. Kilpailijoita haavoittuvasti kehotettiin sulkemaan myymälä ja luovuttamaan rahaa osakkeenomistajille. Tarvitsemme kardinaaleja. Ja tiedäthän, mikä vetosi Applen ulos kriisistä? Teollisuussuunnittelija Jonathan Ive loi uuden kotelon iMac G3: lle.

iMac G3

Apple-logoTietokoneet, jotka näyttävät, että tikkareita kirjaimellisesti säästänyt Apple. Lisäksi ne muuttuivat ikonisiksi – kuvat heijastuivat elokuvissa, sarjoissa ja kiiltävissä aikakauslehdissä. On selvää, että värikkään unikon värikäs logo näyttää typerältä. Apple on siirtynyt pois värimerkin käytöstä. Joten vuodesta 1998 näemme laakonisen yksivärinen logo. Yritys on kypsynyt. Ja sen kanssa, ja me.

***

Rob Janov loi erinomaisen logon. Tämä ei ole banaanilimerkki, vaan todellinen symboli. Mutta täällä Janovin ansioista Apple ei ole erikseen merkinnyt. Allekirjoituksen alussa mainitsin Nike-logon. Hänet luotiin Carolyn Davidson, Oregonista opiskelija ja freelancer. Nike, sinä aikana, kun nuori yritys maksoi 35 dollaria työstä. Mutta kymmenen vuotta myöhemmin, yhtiön perustaja Philip Knight antoi hänelle kallis timantteineen “aivohalvaus” – yritysilme, sekä kirjekuoren yhtiön osakkeita. Knight arvosti suunnittelijan työtä ja tekee siitä Nike-omistajan (vaikkakin pieni paketti).

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top