Gmail ili Outlook.com? 10 prednosti nove Microsoftove usluge

Nedavno je Microsoft predstavio ažurirano lice svog online klijenta e-pošte. Ovdje možete pročitati pregled ove usluge. Zajedno s novim, usput vrlo lijepim izgledom, stekao je mnoge zanimljive funkcije. Pogledajmo što razlikuje Outlook.com od najpopularnijeg i najmoćnijeg konkurenta Gmail.

Gmail ili Outlook.com? 10 prednosti nove Microsoftove usluge

Da, za korisnike Gmaila s iskustvima i sjajanima Microsoftova izjava o pitanju, iznesena u naslovu, može izazvati gnjev. Ipak, kako bismo bili objektivni, moramo priznati da se Outlook.com pokazao kao vrlo obećavajuća usluga. Uz praktično, čisto i lijepo sučelje, sadrži mnoge druge lijepe značajke koje se mnogi natjecatelji ne mogu pohvaliti.

1. Unos s privremenom lozinkom

Pregled usluge Outlook

Ako radite za neko drugo ili javno računalo, možete upotrijebiti jednokratnu privremenu lozinku za prijavu, čime se sprječava krađa glavne lozinke. Da biste to učinili, vaš račun mora biti povezan s brojem mobilnog telefona na koji je poslana privremena zaporka za unos.

2. Neograničeno mjesto za pisma i investicije

Gmail ograničava prostor na disku od 10 GB za besplatni račun. U programu Outlook.com obećavaju povećati veličinu okvira dok se pune, tako da možete razgovarati o neograničenom prostoru za pohranu pošte.

Usluga Microsoft Outlook uključuje trgovinu e-pošte koja se širi kako biste imali dosta mjesta za e-poštu. To znači da vaš poštanski sandučić automatski povećava prema potrebi.

3. Jednostavan oporavak izbrisanih poruka

U programu Outlook.com možete lako oporaviti pogrešno izbrisane poruke e-pošte, čak i ako ste ih već izbrisali iz koš za smeće. Da biste to učinili, idite na Košarica i naći na samom dnu veze Obnova izbrisanih poruka.

Glavne prednosti Outlook

4. Stvaranje nadimaka za vašu poštu

Ponekad moramo koristiti poštansku adresu za registracije na raznim uslugama ili forumima gdje ne bih želio napustiti moju glavnu e-poštu. U ovom slučaju, mnogi koriste jednokratnu privremenu poštu. U programu Outlook možete stvoriti pseudonim za svoju adresu e-pošte, koji možete koristiti ako je potrebno.

  Kako naručiti robu u japanskim online trgovinama i aukcijama

kako koristiti uslugu Outlook

5. Korištenje HTML-a i CSS-a u slovima

Outlook, poput Gmaila, omogućuje pisanje pisama pomoću praktičnog WYSIWYG editor koji će vam pomoći sastaviti lijepo slovo s slikama, naslovima, poravnavanjem teksta i drugim oblikovanjem.

Uz to, Outlook nudi HTML za pisanje pisama, gdje možete izravno raditi s HTML i CSS kodom. Da biste to učinili, odaberite Opcije-> uređivanje u HTML formatu.

uspoređujući Outlook i Gmail

6. Brzo blokiranje neželjenih poruka

Ako primate pisma koja vam se ne sviđaju, možete jednostavno blokirati primatelja ili čak čitavu uslugu. U Gmailu se za to koristi filtarski sustav, ali u Outlooku to je puno lakše.

Značajke programa Outlook i Gmail, razlike i značajke

Trebate samo označiti neželjene e-poruke, a zatim na izborniku Očisti se odaberite stavku Izbriši sve.

7. Prikladno slanje velikih datoteka i privitaka

U programu Outlook, kao u Gmailu, možete jednostavno prenijeti datoteke do 25 MB. Ako trebate poslati veću datoteku, morat ćete ga preuzeti na jednu od usluga treće strane kao što je Dropbox ili GDrive i poslati vezu.

Outlook je čvrsto integriran sa SkyDriveom i ako pokušate poslati preveliku datoteku, bit će automatski poslana putem ove usluge bez ikakvih dodatnih radnji.

8. Brzo traženje velikih slova

Već smo vidjeli neke usluge treće strane koje pomažu filtrirati poruke u veličini Gmaila. U programu Outlook.com ta je značajka ugrađena prema zadanim postavkama.

kako poslati veliku datoteku putem pošte

9. Integracija s društvenim mrežama

Google je uključio Google+ podršku u sve svoje proizvode. Rešetka je izvrsna, ali samo je dio živih ljudi to iskoristio. Microsoft je odlučio ne ponoviti kotač i integrirati Outlook s Facebookom, gdje svi vaši prijatelji žive. A uskoro će biti moguće potpuno podržati Skype …

integracija s društvenim mrežama u programu Outlook

10. Brzina rada

Iako je to samo beta inačica, Outlook.com impresionira brzinom. Prebacivanje između mapa, stvaranje novih slova, pregledavanje privitaka, sortiranje velikog broja predmeta pojavljuje se gotovo bez odgađanja i vješanja.

  Usluga YouTube saznala je kako prevesti titlove

Dakle, definitivno možemo zaključiti da se Microsoft konačno ispostavio. Izvrsna, moderna, funkcionalna usluga, koja je stvarno lijepo koristiti. Osobno sam već konfigurirala prosljeđivanje iz mog glavnog spremnika u Outlook.com. Jeste li spremni za promjenu Gmaila?

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤