Što je Spotify i kako ga koristiti?

Spotify je usluga streaming glazbe dostupna u 66 zemalja. Njegova publika je više od 100 milijuna ljudi, u svom katalogu više od 300 milijuna pjesama. Usluga se može koristiti na stolnim računalima, mobilnim uređajima, webu, kao i igraćim konzolama, televizorima i stereosima.

Zašto je Spotify toliko popularan

Spotify je jedna od najpopularnijih usluga koje pružaju pravnu priliku za slušanje online pjesama iz velikog glazbenog kataloga. Međutim, korisnici vole uslugu ne samo za ovo. Glavna prednost Spotifya su algoritmi za odabir glazbe, koji su gotovo savršeno prilagođeni ukusu slušatelja.

Osim toga, postoje i tematski popisi za reprodukciju koje su sastavili drugi korisnici i sami glazbenici. Te će se zbirke svakog tjedna čekati, a dostupna je i dnevna tzv. Daily Mix.

Također u Spotifyu postoje vrlo cool osobne radio stanice temeljene na umjetnicima, playlistu, žanrovima ili pojedinačnim pjesmama. I pored njih – podrška na više platformi i mogućnost upravljanja reprodukcijom s bilo kojeg uređaja.

Kako slušati glazbu

Tu počinju poteškoće. Budući da je služba službeno nedostupna u Rusiji i Ukrajini, nije jednostavno slušati svoje omiljene pjesme. Ako možete preuzeti i instalirati klijent Spotify na računalo ili pametni telefon, ne možete koristiti uslugu bez računa. Registracija nije tako jednostavna.

Kako se registrirati

Da biste se prijavili na Spotify, morate malo varati i zamijeniti svoju lokaciju s jednom od zemalja u kojima je služba službeno dostupna. Na primjer, u SAD-u. Evo kako to učiniti.

 1. Zamijenit ćemo IP adresu za američku, koristeći bilo koju VPN uslugu. Na primjer, TunnelBear ili Browsec, koji je dostupan kao proširenje za Chrome.
  Što je Spotify?
 2. Idite na Spotify.com i prijavite se klikom na gumb Get Spotify Free.
  site Spotify
 3. Ispunite nekomplicirani obrazac i potvrdite registraciju klikom na Prijava.
  Registracija Spotifya

Nakon toga otvara se stranica za preuzimanje, a instalacijski program za klijenta za Mac ili Windows započinje s automatskim preuzimanjem. S mobilnim aplikacijama nešto složenije.

Kako instalirati Spotify za iOS i Android

Spotify klijent

Budući da Spotify ne radi na području Rusije i Ukrajine, naravno nema aplikacija u regionalnim trgovinama App Store i Google Play. Ali ih još uvijek možete instalirati.

S Androidom sve je jednostavno: trebate samo preuzeti APK datoteku i sve instalirati ručno. I vlasnici iPhone-a prvo moraju registrirati američki Apple ID račun i preuzeti aplikaciju s App Storea u inozemstvo.

Što je sljedeće

To je sve. Sada možete sigurno uživati ​​u ogromnoj medijskoj knjižnici Spotify i otkriti nove glazbene horizonte. U ovom slučaju, ne morate platiti peni.

Spotify glazbeni katalog Spotify glazbeni katalog

Besplatni račun ima gotovo nikakvih ograničenja, pogotovo ako radije slušate glazbu s računala. Morate se prijaviti na Spotify dva puta mjesečno putem američke VPN-a i povremeno slušati oglas između pjesama. Također, ne možete upotrebljavati izvanmrežni način rada koji je nevažan za radnu površinu i prebacivanje na maksimalnu kvalitetu streama (320 kbps).

Na mobilnim uređajima ograničenje za preskakanje šest pjesama po satu i nesposobnost odabira određene pjesme na popisu za reprodukciju dodaju se gore navedenim ograničenjima (funkcionira samo način rada u slučajnom slijedu).

Premium pretplata uklanja sva ograničenja. Ali da biste ga kupili, morat ćete se malo zbuniti.

Kako platiti premiju

Plaćanje pretplatničke kartice ruske ili ukrajinske banke neće raditi jer Spotify prihvaća karte samo onih zemalja u kojima službeno radi (u nekim slučajevima to se ispostavlja, ali je vjerojatno iznimka). U različitim zemljama trošak pretplate je drugačiji, najjeftiniji je sada na Filipinima. Možete uštedjeti kupnjom obiteljskog pristupa za šest osoba.

Sada postoje dva načina za pretplatu:

 1. Kupite eBay poklon karticu Spotify, nadopunite ga s računom i aktivirajte plaćenu pretplatu.
 2. Započnite lažni američki PayPal račun, prenesite novac s nje na svoj regionalni račun i platite pretplatu.

Sve radnje, naravno, moraju biti izvedene s uključenim US VPN-om.

Međutim, kupnja premije nije potrebna. Primjerice, upotrebljavam Spotify već nekoliko godina isključivo u besplatnoj verziji i nemam nikakvih neugodnosti. Postavio sam sve popise pjesama i radio na Macu, a zatim samo slušaj na iPhoneu. Oglašavanje je vrlo neupadljivo, a kvaliteta streaminga, čak iu uobičajenoj verziji, je prilično pristojna. Jedina stvar koja ponekad nedostaje je izvanmrežni način rada, iako je vrlo malo situacija kada nema interneta.