Πώς να επικοινωνήσετε με συγγενείς αν δεν τους αρέσει

Αμέσως κάνετε μια κράτηση: σε αυτό το άρθρο, δεν είναι μια λέξη για τα παιδιά και τους γονείς, επειδή αυτό είναι ένα ξεχωριστό θέμα. Και δεν υπάρχει λόγος για ηλικιωμένους ή άρρωστους συγγενείς, που χρειάζονται φροντίδα, είναι πολύ περίπλοκο ένα ζήτημα που πρέπει να απαντηθεί σε ατομική βάση.

Ας μιλήσουμε για τους μακρινούς συγγενείς.

Ζουν στην άλλη πλευρά της χώρας, μόνο ένας σχολαστικός γενετιστής μπορεί να βρει μια σχέση μεταξύ σας. Αυτό είναι γενικά ξένοι, με τους οποίους δεν θα είχατε κάνει φίλους, αλλά είναι συγγενείς σας, έτσι επικοινωνείτε μαζί τους. Και ανεβαίνουν στη ζωή σας, χαλάσουν τα σχέδιά σας και τη διάθεσή σας. Και μόνο μια οικογενειακή σχέση σας εμποδίζει να εγκαταλείψετε για πάντα την επαφή μαζί τους. Αν και μερικές φορές είναι απαραίτητο να γίνει αυτό.

Ο Lifkhaker προσπάθησε να μάθει τι πρέπει να κάνει σε τέτοιες περιπτώσεις και συνέλεξε πραγματικές ιστορίες από τη ζωή των γνωστών. Δεν ήθελαν να δείξουν τις φωτογραφίες τους, αλλά μοιράζονταν εμπειρίες από δύσκολη επικοινωνία με συγγενείς.

Γιατί δεν μπορώ να πω ότι όχι;

Φαίνεται ότι το πρόβλημα των συγγενών είναι υπερβολικό. Λοιπόν, ποιος εμποδίζει να αρνηθεί ένα άβολο αίτημα, να κάνει ένα σχόλιο σε απάντηση σε μια απλή ερώτηση, να παραλείψει τα αυτιά της αγένειας κάποιου;

Οι άνθρωποι που μπορούν να το κάνουν δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τους συγγενείς τους. Αλλά πιο συχνά αποδεικνύεται ότι οι πιο ευγενικοί, μορφωμένοι και ευσυνείδητοι υποφέρουν από τη σχετική ανομία. Δεν λειτουργεί ακριβώς για να πει “όχι”, παρεμποδισμένη στο σετ ακουστικών:

  • Είναι συγγενείς.
  • Έτσι δεν είναι αποδεκτό.
  • Είναι αγενής.
  • Με συγγενείς, έτσι είναι αδύνατο.
  • Οι συγγενείς χρειάζονται βοήθεια.

Εξοικειωμένος; Αυτοί είναι οι κανόνες που δεν είναι εύκολο να περάσουν. Μόλις μια τέτοια στάση απέναντι στην οικογένεια ήταν το κλειδί για την επιβίωση, και η μνήμη εκείνων των χρόνων διατηρήθηκε στην ανατροφή και τις παραδόσεις.

Αλλά για κάποιο λόγο, είναι δυνατόν να παραβιάσετε άγραφους νόμους εναντίον άγραφων νόμων.

Είναι δύσκολο να πούμε αν αξίζει να διατηρηθούν σχέσεις με ανθρώπους που δεν τους αρέσει. Για παράδειγμα, η οικογένεια συγκεντρώνεται στις διακοπές στο ίδιο τραπέζι, και μεταξύ των συγγενών υπάρχει ένα άτομο που είναι δυσάρεστο σε σας (αδελφή, ξάδελφος, γαμπρός – δεν έχει σημασία). Στη συνέχεια, πρέπει να προσπαθήσετε με κάποιο τρόπο να ξεπεράσετε την απόρριψή σας, αλλά συνήθως δεν είναι δύσκολο, ένα βράδυ υποφέρει.

Αλλά εάν αυτή η επικοινωνία γίνεται τακτική, τότε μην βιάζεστε. Δεν υπάρχουν οικογενειακοί δεσμοί που αξίζουν τα συντριμμένα, άγρυπνα συναισθήματά μας, τα οποία έκρυψαν κάτω από το πρόσχημα της αγάπης. Αυτός είναι ο άμεσος δρόμος προς την ψυχοσωματική: υπέρταση, καρδιακά προβλήματα, με το γαστρεντερικό σωλήνα ή ακόμα χειρότερα.

Τα συναισθήματα θα σας πουν εάν πρέπει να τα αντέξετε. Η διάθεση είναι χαλασμένη; Τα χέρια έπεσαν και ήθελαν να κλάψουν, αν και δεν υπάρχει κανένας λόγος; Ερεθισμός είναι ότι θέλετε κάτι να σπάσει ή να ουρλιψει; Το κύμα του μίσους αυξάνεται από το εσωτερικό, και φαίνεται ότι έχει γίνει ένα μικροσκοπικό πρόβλημα; Αυτά είναι τα ίδια τα σημάδια όταν η ψυχή σηματοδοτεί: κάτι πάει στραβά. Αλλά σπάνια αντιμετωπίζουμε τόσο ευαίσθητα όσο και τους άλλους ανθρώπους. Προσπαθήστε να καταλάβετε, όχι τους συγγενείς, αλλά τον εαυτό σας!

Ίνα Σεμιάσεβα

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι εάν ένα άτομο συμπεριφέρεται αδέξιο και άσχημο, πήγε πρώτα μετά την ανακοίνωση της οικογένειας, έτσι ώστε το ευγενικό «όχι» δεν χαλάσει τις σχέσεις. Επειδή δεν υπάρχει τίποτα να χαλάσει.

  Γιατί χάνουμε φίλους καθώς μεγαλώνουμε;

Είναι εύκολο να το πω, αλλά πώς; Εξαρτάται από το τι κάνουν οι συγγενείς σας.

Εκβιασμός

Ο εκβιασμός στην οικογενειακή ζωή είναι πιο κοινός από ό, τι στις ταινίες.

Όταν συγγενείς ζητούν κάτι από εσάς σε αντάλλαγμα για την τοποθεσία τους, αυτό είναι εκβιασμός. Για παράδειγμα, όταν η θεία κληροδοτεί ένα διαμέρισμα, αλλά για έναν χώρο διαβίωσης, θα πρέπει να αγωνιστείτε με άλλους πιθανούς κληρονόμους, δείχνοντας ποιος αγαπά τη θεία σας περισσότερο. Μερικές φορές ο εκβιασμός αποκτά μια ιδιαίτερα διεστραμμένη μορφή.

Όταν Lesch επρόκειτο να παντρευτεί, είπε: θεία φως κληροδότησε τη νύφη διαμέρισμα, έτσι η θεία φως πρέπει να αγαπάμε, το σεβασμό, συγχαρητήρια και προσκαλούν τους επισκέπτες.

Μετά την πρώτη συνάντηση κατέστη σαφές ότι η θεία φως είναι μια καταστροφή. Ένας αλαζονικός ερασιτέχνης εραστής αλκοόλ και σκάνδαλα. Κάλεσε αργά το βράδυ ή κατά τη διάρκεια των ωρών εργασίας να λάβει μια δόση προσοχής και να θυμόμαστε ότι πρέπει να την ακούσουμε.

Η Λυόσχα διήρκεσε δύο χρόνια και στη συνέχεια έστειλε τη θεία Σβέτα σε γνωστή διεύθυνση. Μια εβδομάδα αργότερα, το διαμέρισμα ξαναγράφηκε σε κάποιον από πιο φιλόξενους συγγενείς.

Από τότε, η Λυόσθα δεν έχει δει τη θεία μου. Και χαρούμενος.

Για να απαλλαγείτε από τον εκβιαστή μπορεί μόνο ένας τρόπος – να εξαλείψει το αντικείμενο του εκβιασμού. Αν αυτές είναι σημαντικές αξίες, πάρτε τη δική σας.

Δεν είναι εύκολο, αλλά τα νεύρα και ο χρόνος μας είναι πολύ πιο πολύτιμος πόρος από τα χρήματα. Για τον εαυτό σας αξίζει να δοκιμάσετε.

Η απαίτηση της αγάπης

Οι άνθρωποι που έχουν επενδύσει κάτι σε εμάς απαιτούν σε αντάλλαγμα το ίδιο πράγμα. Για παράδειγμα, φρόντισαν τα παιδιά όταν ήταν νέοι. Αλλά τα παιδιά μεγάλωσαν και οι πρεσβύτεροι ζητούν σε αντάλλαγμα αγάπη, σεβασμό και προσοχή.

Σας έφερα, δεν κοιμήθηκα εξαιτίας σας, και πήγες με τρένο!

M / f “Διακοπές στο Prostokvashino”

Τα οικογενειακά συναισθήματα δεν παραδίδονται στο νοσοκομείο. Και η αγάπη δεν είναι καθήκον. Αλλά αν δεν δώσετε στους συγγενείς που θέλετε, η πίεση στην ενοχή αρχίζει, δηλαδή οι συνομιλίες μετατρέπονται στον ίδιο εκβιασμό, μόνο συναισθηματικές.

Υπάρχει ανθρώπινη ευγνωμοσύνη, κανόνες και παραδόσεις, συνείδηση ​​στο τέλος, εξαιτίας της οποίας δεν σταματάτε την επικοινωνία. Αλλά καμία δέσμευση δεν θα σε κάνει να αγαπάς κάποιον. Κρατήστε την επικοινωνία σε μια κατάσταση όπου η συνείδησή σας κοιμάται ειρηνικά και συχνά θυμηθείτε ότι τα συναισθήματα δεν εμφανίζονται στην ομάδα.

Αίτημα για βοήθεια ή δάνειο

“Είμαστε συγγενείς.” Με αυτό το πρόσχημα, συχνά θέλουν χρήματα, υπηρεσίες και οποιεσδήποτε ενέργειες που θα πληρωθούν αργότερα. Αν το κάνουν. Μετά από όλα, μια συγγένεια είναι η ίδια μια καλή πληρωμή για οποιοδήποτε θέμα (κατά τη γνώμη τους).

Είναι δύσκολο να αρνηθεί κανείς να προσβάλει κανέναν. Αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να καθίσετε στο λαιμό σας.

Ο Dima έχει μια κλασική κατάσταση. Ο Δήμας μετακόμισε στη Μόσχα. Μπορείτε να μαντέψετε τι συνέβη στη συνέχεια; Εισβολή των μακρινών συγγενών που θα ζήσουν μαζί του. Όταν ο θείος μου αποφάσισε ότι το διαμέρισμά Dima – το καλύτερο μέρος για να βρείτε δουλειά στην πρωτεύουσα (περίπου αποζημίωση για το κόστος του αφαιρούμενου περιβλήματος, ή τουλάχιστον το κόστος των κοινόχρηστων λόγου δεν πάει, φυσικά), Dima πήρε ένα άλλο διαμέρισμα και να αλλάξει τον αριθμό τηλεφώνου. Όλα πήγαν καλά έξι μήνες, αλλά πρόσφατα οι γονείς πέρασαν έναν νέο αριθμό σε συγγενείς που πρέπει να περάσουν λίγες μέρες στη Μόσχα.

  6 τύπους τοξικών γονιών και πώς να συμπεριφέρονται σωστά μαζί τους

Πώς να αρνηθείτε συγγενείς που σας ρωτούν; Κάνετε έτσι ώστε να νομίζουν ότι δεν θέλουν τη βοήθειά σας.

Για παράδειγμα, για να εκφράσετε τις συνθήκες στις οποίες κάνετε κάτι.

  • Φυσικά, έλα, μπορείτε να αμέσως για ένα μήνα, έχω μόνο το πρόβλημα των χρημάτων, να πληρώσει το μισό κόστος της στέγασης. Αυτό είναι 15 χιλιάδες ρούβλια.
  • Θα βοηθήσω βέβαια, θα σας δείξω την πόλη, μόνο μετά τα μεσάνυχτα δεν έχουμε πολύ δουλειά και μέχρι τα μεσάνυχτα είμαι απασχολημένος.
  • Φυσικά, θα δανείσω χρήματα. Πότε είναι βολικό για σας να πάτε σε συμβολαιογράφο και να κάνετε μια απόδειξη;

Ένας άλλος τρόπος να αρνηθεί κανείς να μην προσβάλει – να ζητήσει αμέσως μια υπηρεσία απάντησης, κατά προτίμηση την ίδια. Μόνο για να δηλώσετε τους όρους με τους οποίους ο συγγενής θα πρέπει να επιστρέψει το “χρέος”, κατά προτίμηση το συντομότερο δυνατό. Δεν “κάπως αργότερα”.

  • Ναι, θα σας βοηθήσω με την κίνηση, απλά να σας φέρει μια γάτα – αφήνω άδεια, φροντίστε το ζώο.
  • Έχω αφήσει τα χρήματα για επισκευές, μπορώ να σας δώσω ένα δάνειο, αλλά η επισκευή είναι ήδη σε εξέλιξη, οπότε έρχονται αντί των φορτωτών να βγάλουν τα σκουπίδια, γιατί δεν είμαι αρκετά για τους φορτωτές.

Απλώς λάβετε υπόψη ότι τέτοιες μέθοδοι δεν είναι για υγιείς σχέσεις και ειρήνη σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σε αυτά τα παραδείγματα, δεν είναι ευγενικοί “όχι” ήχοι, αλλά κάτι πολύ διαφορετικό, κοντά στη χειραγώγηση. Και υποθέτω ότι το αδίκημα θα είναι στην περίπτωση αυτή πολλές φορές μεγαλύτερο απ ‘ότι αν αρνείστε ρητά.

Ίνα Σεμιάσεβα

Αδεξιότητα

«Γιατί δεν έχετε ένα αυτοκίνητο, δεν ξέρουν πώς να κερδίσουν;», «Γιατί στην υποθήκη ανέβηκε σε ένα διαμέρισμα εκεί;», «Γιατί δεν φοράει φούστα;», «Γιατί η νύφη δεν έχετε;», «Γιατί δεν παντρεύονται ? “- το περιεχόμενο των ερωτήσεων είναι διαφορετικό, το μόνο: κοιτάξτε προσεκτικά, πώς ζείτε εσφαλμένα, όχι αυτό που εγώ (ή τα παιδιά μου).

Και υπάρχει πάντα μια επιθυμία στην ψυχή να καλύψει αυτόν τον συγγενή με ένα τριώροφο στρώμα, αλλά τα εσωτερικά εμπόδια είναι πολύ ισχυρά.

Η Λένα ανάμεσα στους πολυάριθμους συγγενείς ήταν κάτι δείγμα έκθεσης. Σπούδασε τέλεια και έλαβε τα μετάλλια και τα διπλώματα, από ό, τι οι γονείς της καυχώθηκαν συνεχώς. Είτε για το λόγο αυτό, είτε για μερικούς, αλλά οι συγγενείς κανόνισαν έναν ανεπίσημο διαγωνισμό “πάρτε τη Λένα”. Παρατηρήστε τυχόν χάσιμο. Αυτό το φόρεμα είναι πολύ βαρετό, τότε δεν παντρεύτηκε, τότε άφησε, αλλά όχι έτσι, τότε κάτι άλλο. Ήδη ένας ενήλικας ζητήθηκε από τη Λένα να μην γεννήσει ένα δεύτερο παιδί, επειδή δεν ήταν μικρός.

Η Lena ρώτησε για πρώτη φορά γιατί η Auntie τόσο φοβισμένη για αυτή την ερώτηση: “Γιατί ρωτάς; Πιστεύετε ότι ο σύζυγός μου και εγώ δεν ξέρουμε πώς να κάνουμε σεξ; Ή μήπως θέλετε να μας θυμίσετε ότι δεν θα έχουμε αρκετά χρήματα; Ή μήπως νομίζετε ότι έχουμε προβλήματα υγείας, θέλουμε να χτυπήσουμε πάλι μια πληγή; Τι θέλετε να ακούσετε σε απάντηση; Ημερομηνία αναμενόμενης παράδοσης; Μόνο ειλικρινά; “

Δεν έλαβα απάντηση, αλλά σταμάτησα να ρωτάω.

Μην συγκρατείτε, διαφορετικά το φράγμα θα σπάσει αργά ή γρήγορα, και αυτό θα οδηγήσει σε ένα συναισθηματικό σκάνδαλο. Πείτε όλα όσα νομίζετε, αλλά χωρίς άσεμνη γλώσσα.

Μια ενήλικη και σωστή μέθοδος είναι να εκφράσετε τα συναισθήματά σας. Εξάλλου, σε αυτή την περίπτωση, οι συγγενείς παίζουν ένα παιχνίδι σύμφωνα με τον Eric Burne: το “γλυκό” τους είναι ότι θα τραβήξουν έναν άνδρα από τον εαυτό του, αλλά ταυτόχρονα θα τους χαμογελάσει. Αφαιρέστε το “γλυκό” που μπορείτε να πείτε απευθείας: “Συγγνώμη, αλλά δυσκολεύομαι όταν μιλάτε γι ‘αυτό (ρωτήστε)”. Και τίποτα άλλο να εξηγήσει. Κοιτάζοντας στα μάτια και με ήρεμο ήχο. Δεν θα αναρριχηθούν ξανά.

  Jet orgasm: τι είναι και πώς να το επιτύχει

Ίνα Σεμιάσεβα

Απρόκλητες συμβουλές

Αυτό είναι ένα είδος αγένεια, μόνο λίγο περισσότερο καλύπτονται από τη φροντίδα. Κανένας δεν θέτει ερωτήσεις, αλλά όλοι δίνουν συμβουλές που δεν χρειάζεστε.

Με αυτή τη μορφή της ψυχαναγκαστικής προσοχής μπορείτε να πολεμήσετε με δύο τρόπους. Ο πρώτος είναι να χαμογελάει συνεχώς και να συμφωνεί με τη σοφία, τυπικά, φυσικά. Αλλά γι ‘αυτό χρειαζόμαστε μια αντοχή και οπλισμένο σκυρόδεμα αυτοπεποίθηση, αλλιώς η αυτοεκτίμηση θα υποφέρει. Ο δεύτερος τρόπος είναι να δώσετε συμβουλές σε αντάλλαγμα. Αμέσως χωρίς να περιμένει μια ερώτηση.

Ούτε μια οικογενειακή αργία, η Alla δεν μπορούσε να κάνει χωρίς συμβουλές για το πώς να παντρευτείς γρήγορα. Ιδιαίτερα ζωηρά αποδεδειγμένες μέθοδοι προσφέρθηκαν από γυναίκες, των οποίων η οικογενειακή ζωή δεν ήταν ιδανική. Όταν η Alle κουνούσε να κουνάει το κεφάλι της, άρχισε να λέει ότι είχε μάθει την ακριβή συνταγή που θα βοηθούσε στη θεραπεία του συζύγου της με τον αλκοολισμό. Ή ότι οι ψυχολόγοι έχουν ανακαλύψει πώς να αποθαρρύνουν έναν άνθρωπο να αλλάξει. Αφού αυτοί οι σύμβουλοι στραφούν σε καταγγελίες, η Alla μπορεί να αναπνεύσει ειρηνικά.

Αν και εάν η συμβουλή άλλων ανθρώπων σας πονάει, τότε, ίσως, είναι ένα μήνυμα ότι οι συγγενείς έχουν αρρωστήσει. Θυμηθείτε αυτή τη στιγμή και λύστε το εσωτερικό πρόβλημα, τότε η σχετική φλυαρία γίνεται αδιάφορη.

Η απλότητα είναι χειρότερη από την κλοπή

Αυτό περιλαμβάνει μια μεγάλη κατηγορία ανθρώπων που δεν έχουν επαρκή εκπαίδευση. “Αχοτάκοβα;” Είναι μια συνηθισμένη ερώτηση όταν βλέπουν το χλωμό σας πρόσωπο.

Μέχρι τώρα, στα φοβερά όνειρα, η Όλγα βλέπει μια τεράστια υπηρεσία τσαγιού, που αγοράστηκε από έναν συγγενή σε μακρινή αγορά. Διαφορετικά, δεν αποκαλείται πόνος κατά της παρενόχλησης αυτής της υπηρεσίας. Από άγνωστο πολυμερές, με “χρυσό” και μοτίβα, που σημαίνει “πλούτος”. Τιμοκατάλογος, ωστόσο, ο συγγενής δεν το έκανε.

Η Όλγα δεν προσβεβλημένος. Λοιπόν, αυτή είναι η ιδέα ενός συγγενή για την όμορφη. Ήθελε καλύτερα.

Παραδείγματα μάζας. Αυτά είναι υποχρεωτικά συγχαρητήρια για τις θρησκευτικές αργίες από ανθρώπους που δεν ενδιαφέρονται ότι έχετε διαφορετική θρησκεία (επειδή στον κόσμο τους δεν υπάρχουν άλλοι, δεν είναι ξεχωριστοί). Υποχρεωτικά (και αηδιαστικά) ποιήματα για γενέθλια. Δώρα για εργασία. Αστείες παραδόσεις.

Μέχρι που όλα αυτά δεν προκαλούν βλάβη, συγχωρέστε τους ανθρώπους τις μικρές ελλείψεις τους. Ίσως, από την πλευρά τους, μοιάζετε σαν σνακ και ένα τσίμπημα, που δεν είναι καθόλου καλύτερο.

Όλοι οι συγγενείς δεν είναι φίλοι

Κάποιος μπορεί να πιστεύει ότι όλοι οι ντόπιοι είναι οι γενναίοι άνδρες που περιμένουν τη στιγμή να χτυπήσουν τους άρρωστους. Φυσικά, αυτό δεν συμβαίνει. Αλλά με πραγματικά γηγενείς ανθρώπους, στην πραγματικότητα κοντά, τέτοια προβλήματα δεν προκύπτουν.

Αν και ενοχλητικοί συγγενείς – αυτό αποτελεί ένδειξη της στάσης απέναντι στον εαυτό σας. Εάν δεν μπορείτε να πείτε ήρεμα “όχι” ή να σταματήσετε μια δυσάρεστη συζήτηση, σκεφτείτε: τι σας εμποδίζει; Γιατί υπακούτε τις απόψεις των άλλων ανθρώπων και ανεχτείτε τις επιθέσεις προς την κατεύθυνση σας; Πόσο βαθιά είναι η θαυμασμένη αυτοεκτίμηση και η αυτοπεποίθησή σας, αν δεν είστε έτοιμοι να χάσετε αυτό; Οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις θα βοηθήσουν περισσότερο από την αποστολή συγγενών στη μαύρη λίστα.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤