Hvad skal man gøre hvis halsen gør ondt: tips, der helt sikkert vil hjælpe

Smerten i halsen er en af ​​de problemer, som enhver person møder fra tid til anden. Den kendsgerning, at du allerede er bekendt, betyder dog slet ikke, at dette ubehag kan og bør simpelthen opretholdes.

Sommetider kan smerten tale om en alvorlig trussel mod helbredet. Gå ikke glip af dette øjeblik.

Hvornår skal du løbe til lægen

Kontakt så snart som muligt en terapeut eller en otolaryngolog, hvis du sammen med smertefulde fornemmelser i halsen overholder nogen af ​​de følgende symptomerOndt i halsen :

 • Svær vejrtrækning.
 • Vanskeligheder for at åbne munden.
 • Den kombinerede karakter af smerte: Ud over halsen, ørerne, øjnene, tungen og så videre såret.
 • Blod i spyt.
 • En klump i halsen, der forhindrer at synke.
 • Udslæt i munden eller på huden (hvor nøjagtigt – ikke så vigtigt).
 • Høj temperatur.

Også årsagen til bekymring er hæshed, hvis den ikke varer længere end to uger.

Der er ingen sådan symptomatologi? Nå, du kan trække vejret og roligt engagere dig i selvdiagnose i afventning af et besøg hos lægen. Han er i hvert fald ønskelig. Nå, for selvdiagnose er mere komfortabel, forstår vi, hvordan man lette tilstanden med improviserede midler.

Hvad skal man gøre lige nu, hvis det gør ondt i halsen

1. Skyl halsen med saltvand

Bedstemorens råd arbejder nogle gange, og det er så meget tilfældet. Undersøgelsen af ​​2016 viste sigSkylning med saltvand fremmer humant Gingival fibroblast sårheling i Vitro : Salin reducerer mikrobes aktivitet, reducerer inflammation og fremskynder sårheling, hvilket i kombination fører til smertelindring. Fortynd 1 tsk salt i et glas varmt vand og skyll en gang i timen, indtil de ubehagelige symptomer går væk.

  Kish med kylling og svampe: En ægte fransk opskrift

Lige så effektivMund- og halsændringer sodavandsopløsning: 1/4 tsk sodavand og 1/1 tsk salt på et glas varmt vand, skyll i samme tilstand. Du må bare ikke sluge denne “cocktail”: i nogle tilfælde kan sodavand forårsage problemer med maven.

2. Drikk kylling bouillon

Befugtning er en af ​​de mest effektive måder til hurtigt at berolige irriterede slimhinder. Så lad ikke halsen tørre ud.

Kylling bouillon klarer sig bedst med denne opgave: Det er ikke kun fugtgivende, men også kraftig antiinflammatoriskKyllingesuppe hæmmer neutrofile kemotaxier i Vitro effekt. Og varme kan reducere ubehag i tilfælde af, at det er forårsaget af katarralsygdomme.

3. … og varm te

Hvis bouillon ikke er der, vil en varm (ikke varm!) Te komme ned: det er lækkert, hvilket betyder at du vil have det sjovt og vil kunne drikke mere.

Tilføjelse af honning er en god ide. Honning harEn sammenligning af effekten af ​​honning, dextromethorphan og diphenhydramin om natten hoste og søvnkvalitet hos børn og deres forældre anti-inflammatorisk og blødgørende virkning på strubehovedet, hvilket blandt andet hjælper med at fjerne sved og hoste.

Kamille te har også vist sig at være værd. Det fugtiger, reducerer inflammation og hævelse, og har stadigKamille: En urtemedicin fra fortiden med lys fremtid antioxidant egenskaber, det vil accelerere vævsreparation. Eventuelle andre urtete vil også letteUrtete hjælper med at reducere smerten ved akut pharyngitis ubehag i halsen, hvis det skyldes forkølelse.

4. Hold øje med luftfugtigheden i rummet

Tør luft er en ekstra stimulans for en nasopharynx, der ikke har en god tid. Det optimale fugtighedsniveau i lejligheden er 40-60%. Og for at nå det er det nemt.

  I hvilke skøjter vil du være komfortabel på isen

5. Prøv at spise noget koldt

For eksempel is. Eller drik lidt kold mælk. Kold får fartøjerne til at indsnævres, hvilket reducerer puffiness, nedsætter udviklingen af ​​den inflammatoriske proces og falderBørns forventninger til smerte, opfattelser af analgetisk effekt og erfaringer med ikke-farmakologisk smertehåndteringsstrategier derhjemme efter tonosektomi smertefulde fornemmelser.

6. Sug et slik eller karamel

De vil intensivere salivation, hvilket betyder, at slimhinden vil blive fugtet. Du kan bruge specielle apotekstabletter til smerte: de indeholder tilsætningsstoffer, der blødgør halsen eller distraherer fra ubehagelige fornemmelser.

7. Brug apoteksprayser og tabletter.

Mange lægemidler er designet specielt til at lindre ubehag for forkølelse. Så sprays og pastiller indeholder ofte lokalanæstetika mindske smerter: benzocain, tetracain, lidocain … Anvendelsen af ​​sådanne midler er for eksempel vist i angina når en halsbetændelse er svær og hård.

Det er vigtigt at huske at disse lægemidler har kontraindikationer, så vælg dem bedre efter at have konsulteret en mediciner.

Hvorfor halsen gør ondt: grundene til, at det stadig er et besøg hos lægen

Det meste af ondt i halsen er forårsaget af virussygdomme. Dette er hvordan ARVI, influenza, angina og ikke kun manifesterer sig. Årsagen kan dog være en anden, for eksempel bakteriel. Ofte er larynks ømhed et symptom på infektion med streptokokkerStrep Throat gruppe A: de er meget smitsomme og kan føre til en række komplikationer i tilfælde af utilstrækkelig behandling: fra infektion i mellemøret til inflammation af nyrerne og toksisk shock syndrom.

Sår halsen kan også skyldes andre, ofte ikke-åbenbare årsagerOndt i halsen :

 • Allergier (pollen, støv, skimmelsvamp, kæledyrsdander).
 • Specifik reaktion på for meget tør luft i rummet.
 • En række irritanter: Fra tobaksrøg til kemikalier indeholdt i vaskemidler, maling til vægge, møbler og så videre.
 • Overlevet muskelspænding. For eksempel skulle du have skreg så hårdt som du rod for dit yndlings fodboldhold.
 • Fordøjelsessystemet. For eksempel gastroøsofageal reflukssygdom (GERD), hvor indholdet af maven, herunder syrer, går ind i spiserøret og svælget.
 • HIV infektion.
 • En udviklende tumor.

  Hvordan man vælger det perfekte snowboard

På grund af overflod af mulige årsager er diagnosen endnu bedre at instruere terapeuten. Han vil være i stand til intelligent at tyde på, hvad der præcist er ondt i halsen, om nødvendigt foreskrive yderligere undersøgelser og anbefale en behandling, der kan hjælpe dig.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top