Grain hizlalás vs Grass hizlalás: mindent, amit tudni kell a “régi” és az “új” húsról

A különbség a növényi és a gabona hizlalás között

A fogyasztás kultúrája nagyon gyorsan fejlődik, de ez csak azokra vonatkozik, akik anyagilag megfizethetik magukat, új termékek kipróbálásával. Stretching hipermarketek „ribeye egy bizonyos áron,” folyamatos felülvizsgálat / megjegyzések Steak House, mesterkurzusok főzés steak, mind ennek az a célja – annak előmozdítása, a nyugati kultúra „steykoedeniya” a tömegeket.

Van más neve a vágásoknak, egy kicsit más módon vágni. És ipari méretekben ez lesz az elsődleges, mert a GOST-ok a vágásra szolgálnak, és mivel a fő cél az emberek táplálása.

És a húsellátási kultúra, amely évtizedek óta jelen van Észak- és Dél-Amerikában, Európában, Ausztráliában és Új-Zélandon, és amely a világ ezen részeinek lakói számára is gyakori, továbbra is prémium szegmensnek tekintik. Természetesen a helyi gazdálkodók a nyugati mintázat szerint próbálnak hazai alternatívát kínálni, de nem mindegyiket nyerik.

Ribeye steak, Striploin steak (ő is steak “New York”) és kapott Tenderloin steak “Fillet-Mignon”, “Chateaubriand” és “Tornedos” – ezek a leggyakoribb klasszikus prémium szeletek. Steaks Top Blade, Rámpa, lemez, skort a klasszikusok alternatívája. Ezeket a viszonylag puha részeket “vágják le”, általában ipari feldolgozásra küldik.

A közelmúltban, annak érdekében, hogy előmozdítsák a marhahúsfogyasztás a nyugati, az utóbbi kezdett összpontosítani, és elősegíti, hogy a tömegek, a költségvetés lehetőséget steak (a steak szükség lehet manipuláció főzés előtt, hogy puha és finom), ami viszont úgy dönt, az a kérdés, hogy több embert vonzanak az éttermekbe.

A számos ország által előállított marhahús, de a világ legtöbb “steakje” az USA és Ausztrália. Sajnálatos módon az oroszországi steak házak, az ezekből az országokból származó marhahús behozatala korlátozott a hazánkban tiltott hormonkészítmények alkalmazásával az állatok termesztése során.

Tehát miért nem hagyja abba a növekedési hormonok használatát? A válasz pontosan abban a célban rejlik, amelyet meg kell szerezni, és a növényi és a gabona hizlalás közötti különbség látható és érthető lesz.

Hagyományosan az egész marhahús a herb hizlalás volt, de mindent teljesen fejjel lefelé fordítottunk. Ma szinte minden marhahúst.

Grain hizlalás gabona ellen
Növényi hízlalás a gabona ellen

75 évvel ezelőtt a steers 4-5 éves korában vágott le. Ma a bika-borjak olyan gyorsan nőnek a gabonán, hogy 14-16 hónapos korban levághatók. Az összes szarvasmarha az első hónapjaikat a legelőre költi, ahol a legelőkön fészkelnek. De aztán átkerülnek a standokba, és elkezdenek betakarni a gabonát, ahol hizlalják őket – “hozza” a kívánt állapotba, azaz ő “zsír” a szükséges mértékű marbling.

Nem lehet csak egy született borjú 36 kg súlyú, és hozza 540 kg szinte egy évig a fűben. Az ilyen természetellenesen gyors súlygyarapodás hatalmas mennyiségű gabonával, a szójafehérjével, antibiotikumokkal és egyéb gyógyszerekkei, beleértve a növekedési hormonokat is.

A fűről a gabona felé történő átmenet gazdasági értelemben van, viszont súlyosan megsemmisíti az állatok emésztőrendszerét. Valójában megöli a bikát, ha nem történik fokozatosan, és ha az állatot nem folyamatosan antibiotikumokkal szállítják.

A gabonára való átállás nem csak természetellenes és veszélyes a tehenek számára. Abszolút orvosi hatással van ránk is, és igaz, hogy a húsunkat enni vagy sem.

Amint azt már tudjuk, a hizlalóból származó marhahús nem lett volna lehetséges, ha nem lenne az állatoknak az antibiotikumokkal való szokásos és folyamatos etetése. Idővel ez közvetlenül és határozottan vezet az olyan antibiotikumokkal szemben ellenálló baktériumok kifejlesztéséhez. Ezzel szemben az antibiotikumok hatástalanok lesznek abban az esetben, ha ezek az “embercsúcsok” megjelennek az emberben.

Mi több tápláló?

Omega zsírsavak

Már megszoktuk az Omega zsírok előnyös tulajdonságairól. De ez nem olyan egyszerű.

Az Omega-6 és Omega-3 fogyasztása 1: 1-4: 1 arányban fordulhat elő. E tekintetben sok ember egyensúlyhiányt szenvedhet, például 15: 1.

Ezért a biológiailag aktív anyagok egyensúlyának fenntartása érdekében az Omega-3-at és az Omega-6-ot bizonyos arányban el kell fogyasztani, míg az Omega-6-fogyasztás csökkenése csökkenti a szervezet gyulladásának kockázatát.

© Shutterstock
© Shutterstock

A marhahústermelés az Omega zsírokat ideális arányban tartalmazza. Amikor alakítjuk szarvasmarha fűmag, azonnal kezdi elveszíteni a felhalmozott tartalékokat az omega-3. Ennek eredményeként a fű táplált marha tartalmaz 2-szer több Omega-3, mint vpri gabona hizlaló. Persze, akkor is pótolni a felesleges omega-6, általában származó gabona-táplált marha, vitaminokat vagy más élelmiszerek gazdag omega-3, mint a zsíros halak, vagy tud támaszkodni természet is, amely minden neked számított, és csak enni marhahúst fű hizlalás az ideális arányban.

Vitaminok, ásványi anyagok és linolsav

Amellett, hogy a magas omega-3, mikrotápanyagok előnyöket marhahús termesztett füvet nem korlátozódik zsírok. Ez tartalmazza az ilyen dolgokat kell, mint a béta-karotin, az energia fokozó B-vitamin, kb 4-szer hosszabb E-vitamint tartalmaz … és mindkét nem beszélve a népszerű magnézium, kalcium és szelén. És ha nem „eladni” fűvel táplált marha, konjugált linolsav édesíti a tabletta.

Számos állati és emberi vizsgálatot végeztek a linolsav hatásának és a betegség elleni küzdelem képességének meghatározására.

A linolsav lehet tekinteni, mint egy erős asszisztens a személy a rák elleni küzdelemben, az asztma, a szívbetegségek, magas vérnyomás, a koleszterin, a csontritkulás, az élelmiszer-allergia.

És még jó hír a sportolók számára, a linolsav kiváló eredményeket hozott a zsírlerakódások csökkentésében és a száraz izomtömeg növekedésében. Mivel a linolsavat nem az emberi test termeli, csak magas minőségű termékekből – tápanyagforrásokból, például gyógynövény hizlalási marhából – juthat hozzá.

Mi a finomabb?

Mindezek ellenére sokan még mindig úgy gondolják, hogy a gabonával táplált marhahúsnak magas a táplálkozási tulajdonsága, de ez nem így van. Igen, az eredmény egy hatalmas darab márvány, de csak telített zsírok, amelyeket nem lehet vágni. A herbális hízlalás kevesebb külső és belső zsírt is tartalmaz.

© Shutterstock
© Shutterstock

Az Omega-3 és az egyéb zsírsavak, vitaminok és ásványi anyagok magas tartalma minden bizonnyal a marhahús hizlalásának táplálkozási előnye, de mindez kulináris tulajdonságaik rovására van. Mindezek a különbségek hozzájárulnak a gyógynövény hizlalási marhahús ízéhez és aromás tulajdonságaihoz, amit egyesek nem szeretnek.

Egy másik lehetséges hátrány a vágások és a steakek mérete. A hatalmas hízószeletek megszokott ínyencjei nem értékelik a kis méretű “gyógynövényes” steakeket. De általában ezek az érzések jelennek meg az emberek, akik élnek egy országban szokott a marhahús hizlalás.

És az állatokban emelt állatokkal ellentétben a legelő állatai mozognak. Ez a gyakorlat hangokat ad az izmoknak, ennek eredményeképpen fennáll annak a lehetősége, hogy a marhahús nehezebb lesz rágni, amit sokan nem szeretnek.

A marhahús-hízlalás többnyire nem adja a szájban való olvadásérzetet, amelyet a modern húsevők ennyire értékelnek.

Loading...