58 måder at bruge kokosolie på

Kokosolie indeholder laurinsyre, vitaminer E og K, der er nyttige til menneskekroppen, har antimikrobielle, antifungale og fugtgivende egenskaber. En rigtig god skønhed og sundhed! Men lad os tale om alt i orden.

Skønhed og pleje

Mila Supinskaya / Shutterstock.com
Mila Supinskaya / Shutterstock.com

1. Pleje af kutikula. Ved hjælp af kokosolie kan du slippe af med tørhed og skalering af neglebåndet, bare gnide det ind i huden omkring neglepladerne. Hertil kommer, at du også i løbet af denne tid fugter dine hænder.

2. Fugtige håret. Kokosolie er et naturligt alternativ til færdige hårbalsam. Fedtsyrer, som den indeholder, blødgør strengene og indeholder ikke yderligere kemikalier, der er en del af klimaanlægget. Hurtig hårmaskeopskrift: Bland kokosolie med honning, applicer på hår, hold i 40 minutter og skyll med din sædvanlige shampoo. Du kan også forhindre udseendet af splitte ender af håret ved at påføre en lille kokosolie på dem før hver vask af hovedet.

3. Styling. Hvis dit hår er tilbøjeligt til at krølle i vådt vejr, sæt på problemområder ganske lidt kokosolie. Det vil skabe en beskyttende film, der ikke tillader fugt at passere igennem.

4. Pas på kedelig hud i ansigtet. Kokosolie vil også returnere farve og skinne til din hud. Bland blot lidt olie med bagepulver (sodavand er en fremragende naturlig skrubbe) og applicere på ansigtets hud med blide cirkulære bevægelser og massage lidt. Derefter vaskes masken med varmt vand.

5. Antibakteriel ansigtsmaske. En anden opskrift på en hurtig hjemmaske med fugtigheds- og antibakterielle egenskaber er kokosolie og honning. Bland disse to ingredienser sammen og anvend den til ren hud i 15 minutter, skyll derefter med varmt vand.

6. Fuktgivende læberne. Blander kokosolie med brunt sukker, du får en glimrende læbskrop og anvender bare kokosolie – et naturligt alternativ til hygiejnisk læbestift.

7. Kropspleje. Bland kokosnøddeolie med salt eller brunt sukker, tilsæt et par dråber æterisk olie – og du har en kropsskrubbe. For at fugtiggøre huden kan du også tilføje kokosolie til vandet, mens du tager et bad.

8. Lip gloss. Hvis du har en favorit læbestift, der er afsluttet, kan du få ud af applikatoren sine rester, blandet med kokosolie og du har en lip gloss.

9. Make-up remover. Ved hjælp af kokosolie kan sminke eller make-up fjernes ved blot at påføre det på huden, efterlade det i 5 minutter og derefter tørre det med en fugtig klud. Du kan også fjerne vandtæt mascara fra øjenvipper.

10. I stedet for en barberkrem. Kokosolie kan også være en fremragende erstatning for barberkrem, da det forbedrer glidning af knive og fugter huden. Især godt for folk med følsom hud.

11. Bekæmpelse af acne. For at reducere betændelse og hudirritation anbringes et tyndt lag kokosnøddeolie efter almindelig rengøring. Det har bakteriedræbende egenskaber og vil skabe et beskyttende lag.

  15 ideer om, hvordan man bruger kaffe på gården

12. Forebyggelse af rynker. Kokosolie vil være et godt alternativ til dyre anti-aging cremer og serum, hvilket minimerer udseendet af rynker. Du skal bare lægge lidt olie på huden omkring øjnene og forsigtigt massere.

13. Pleje af hovedbunden. En hovedbundsmassage med kokosolie vil hjælpe med at slippe af skæl og forhindre det i at komme igen.

14. Solbrændinger. Hvis du har brændt i solen, sat på rødmede hud med lidt kokosolie, vil det reducere irritation, fugter huden og minimerer eksfoliering.

15. Eksem. Da kokosolie har antiinflammatoriske og fugtgivende egenskaber, hjælper det med at reducere kløe og irritation af huden, der er påvirket af eksem.

16. Home spa behandlinger. Bland kokosolie med et par dråber af din æteriske æteriske olie, og du vil få en god massageolie til hjemmebaserede spa-behandlinger.

17. Fodpleje. Kokosolie vil blødgøre dine fødders hud ikke værre end en dyr fløde og fungere også som deodorant og antiseptisk. For bedre at kunne klare den ubehagelige lugt af fødderne, tilsæt et par dråber tea tree olie til kokosolie.

18. Pas på øjenvipper. Ved hjælp af kokosolie kan du styrke dine øjenvipper ved blot at lægge lidt olie på dem inden du går i seng.

19. Fjernelse af voks. Hvis du bruger voks til epilering, skal du bruge kokosolie til at fjerne snavs fra huden eller andre overflader. Påfør lidt olie på de klæbrige områder og fjern forsigtigt resten af ​​voksen med en våd klud.

hus

stockcreations / Shutterstock.com

20. Skinn læderprodukter. Tør kun overfladen af ​​lædergenstande ud med kokosolie, og du vil give dem en primordial glans.

21. Fjernelse af tyggegummi. Kokosolie vil fjerne rester eller pletter fra tyggegummi fra enhver overflade, herunder tæpper og lige hår.

22. Rengøring af badeværelset. I stedet for aggressive kemikalier til rengøring i badeværelset kan du tage den sædvanlige kokosolie, der også fjerner snavs og desinficerer overfladen.

23. Pleje af træapparater og møbler. Kokosolie vil være et glimrende værktøj til pleje af alle træprodukter, herunder køkkenudstyr (skærebrætter, skeer, scoops) og møbler. Effektiv desinfektion og beskyttelse mod tørring.

24. Rengøring af metalgenstande. Kokosolie vil glanse de tarnished metalgenstande og hjælpe også med at fjerne rust fra deres overflade.

25. Smør til sløjfer. Ved hjælp af kokosolie kan du slippe af med en sløjfe ved blot at sløre dem.

26. Vedligeholdelse af gitaren. Kokosolie kan bruges til smøring af guitarstrenge.

27. Åbning zaevshi lynnedslag. Hvis du ikke kan åbne en jakke eller taske, skal du påføre en lyn på en lille kokosolie, og problemet bliver løst.

28. En ilds ild. I stedet for kemiske brændstoffer kan du bruge bomuldskugler fugtet med kokosolie.

Husdyr tilladt

Ilike / Shutterstock.com
Ilike / Shutterstock.com

29. Forhindre forekomsten af ​​blodpropper af uld. Til din kat slipper ikke uldens klumper ud, olien pote i sine poter med kokosolie.

  Hvordan lykkes i Tinder: en guide til mænd

30. Pleje af kappen. Hertil kommer, at du kan tage sig af dit eget hår ved hjælp af kokosolie, du kan også gøre dette til dine kæledyr. Katten af ​​din kat eller hund vil være sund og skinnende.

31. Ernæring. Inkluderingen af ​​kokosolie i dyrets kost vil forhindre udviklingen af ​​gigt, undgå problemer med ledbånd og regulere vægten. Glem ikke at konsultere en dyrlæge, inden du ændrer kæledyrets kost.

32. Kløe af. Hvis du bemærker, at din hund konstant skraber et bestemt sted, skal du anvende en lille kokosolie på den for at fjerne irritation og kløe. Selvfølgelig efter konsultation med en dyrlæge.

mad

Olesya Feketa / Shutterstock.com
Olesya Feketa / Shutterstock.com

33. Tilsætningsstof i te eller kaffe. Prøv at tilføje et par dråber kokosolie til din morgendrinks i stedet for sukker eller honning. Olie er et godt sødemiddel.

34. Hjemmelavet jordnøddesmør. Placer skrællede nødder og kokosolie i en blender, og efter et par minutter vil du have den færdige naturlige nødolie.

35. Tilberedning af stegte fødevarer. Kokosolie kan erstattes af solsikke, som vi normalt bruger til stegningsprodukter. Kokosolie har et højt røgpunkt, så meget mindre frie radikaler frigives under stegning.

36. Dressing for salater. For at diversificere din salatmenu, prøv at udskifte olivenolie med kokos.

37. Smør til toast. En anden måde at sprede din menu på, når du næste gang forbereder toast, – erstat kun den sædvanlige olie med kokos. Du kan drysse kanel på toppen.

38. Tilsætning til smoothies. Ved hjælp af kokosolie kan du også forberede dig en “energy” smoothie og tilsæt en teskefuld kokosolie til skålen. Du er forsynet med vivacity.

39. Bagning. Kokosolie kan bruges i bagning, herunder tærter, kiks eller bageriprodukter, hvis opskrifter indeholder en stor mængde vegetabilske fedtstoffer.

40. Fremstilling af popcorn. Elsker sød popcorn? I dette tilfælde skal du koge det på kokosolie i stedet for solsikkeolie.

41. Smøring af opvasken. Brug kokosolie til at smøre tallerkenen før bagning for at undgå at holde fadet til væggene.

sundhed

Afrika Studio / Shutterstock.com
Afrika Studio / Shutterstock.com

42. Hygiejne i mundhulen. Kokosolie blege tænder, forbedrer hudens, detoxifies og dræber mikrober, hvilket er hvorfor det bliver brugt i praksis af Ayurveda, herunder mundhygiejne. Opskriften er enkel: Hold hver dag i munden to spiseskefulde olie i 10 minutter, som en regelmæssig mundskylning.

43. Forebyggelse af irritation.  Kokosolie hjælper ikke kun med at undgå irritation og blæreudslæt i huden, men fjerner også allerede manifesterede symptomer (rødmen, kløe osv.). Bland kokosolie med kalendula og beroligende creme, og bland blandingen på det berørte område af huden. Olie kan også tilsættes til et barns creme, hvis barnet lider af ble udslæt.

44. Behandling af hoste. For at slippe af smerten i halsen og reducere hosten, skal du tage en lille kokosnøddeolie i ren form eller tilføje den til te.

  Flytter fra en gammel Google-konto til en ny

45. Slap af og lind stress. Kokosolie fungerer godt som en aromaterapi. Du kan også tage lidt olie på fingerspidserne og massere din hovedbund og whisky for at lette stress og slappe af.

46. ​​Kamp mod lus. En anden mulig mulighed for at bruge kokosolie. Opskriften er: Skyl dit hår med en opløsning af æblecidereddike og lad dem tørre. Derefter anbringes kokosolie på dit hår, læg en beskyttelsesdæksel på og lad den stå i 24 timer. Herefter skal du kæbe dit hår og vaske det.

47. Behandling af herpes. Kokosolie har antiviral effekt vil derfor hjælpe med at stoppe udviklingen af ​​herpes, hvis du lægger det på din hud på et tidspunkt, hvor man bare føler ubehag, prikkende eller brændende fornemmelse.

48. Vedligeholdelse af små sår. Også ved hjælp af kokosolie er det muligt at forhindre snavs og bakterier i at komme ind i små stykker og ridser på kroppen, så du blot anvender lidt olie på dem. Få en god barriere.

49. Behandling af bites. Kokosolie vil reducere kløe fra mosquito bites.

50. Behandling af gærinfektioner. Kokosolie anvendes undertiden som en adjuvans til behandling af gærinfektioner, der anvendes topisk.

51. Regulering af kolesterol. På grund af indholdet af laurinsyre kan kokosolie øge niveauet af “godt” kolesterol og tage sig af vores hjerte og blodkar.

52. Fordele for maven. Regelmæssigt forbrug af kokosolie er gavnlig for maven og hjælper ofte med at bekæmpe alvorlige sygdomme (sår, Crohns sygdom, irritabel tarmsyndrom). Selvfølgelig skal du konsultere en læge, inden du bruger kokosolie som medicin.

53. Reduktion af luftveje. For at lette vejrtrækningen under en forkølelse blandes kokosolie med te-træolie og rosmarin og blander på huden under næsen og brystet.

54. Bekæmpelse af insekter. Kokosolie reducerer ikke kun kløe efter insektbid, men kan også bruges som repeller. For at gøre dette blandes kokosolie med æterisk olie, for eksempel mynte, rosmarin eller te-træ.

55. Fugtgivende brysthuden hos ammende mødre. For at forhindre tørring af huden og udseende af revner på brystvorterne, smør dem med kokosolie.

56. Fremskyndelse af metabolisme. Kokosolie forbedrer metabolismen på grund af tilstedeværelsen i dens sammensætning af mættede fedtstoffer, der let fordøjes og anvendes af leveren til at producere energi og også stimulere brændingen af ​​eget fedt.

57. Aurikernes hygiejne. Ved hjælp af kokosolie er det let at fjerne svovl fra auriklerne, dyppe en vatpind i olien i et sekund og forsigtigt rense ørekanalen.

58. Fordele for knogler. Kokosolie forbedrer absorptionen af ​​calcium og magnesium ved kroppen, som vores knogler har brug for så meget.

Bruger du kokosolie i hverdagen? Del dine observationer og opskrifter i kommentarerne.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top